Cevap Yaz
21 Haziran 2022, 16:16 - Betül Yazdı

7. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 55-56-57-58. Sayfa Cevapları GÜN Yayınları

7.Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 55-56-57-58. Sayfa Cevapları GÜN Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Ünitemizi Değerlendirelim konularının bulunduğu 7. sınıf din kültürü ders kitabı sayfa 55-56-57-58 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

7. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 55-56-57-58. Sayfa Cevapları GÜN Yayınları

7.Sınıf GÜN Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı 55-56-57-58. Sayfa Cevapları Ünitemizi Değerlendirelim

7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi GÜN Yayınları Sayfa 55 Ders Kitabı Cevapları

ÜNİTEMİZİ DEĞERLENDİRELİM

A. Aşağıdaki açık uçlu soruları cevaplandırınız.

1. Hac ibadetinin dinimizdeki önemini, ayet ve hadislerle açıklayınız.
Cevap:

7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi GÜN Yayınları Sayfa 55 Ders Kitabı Cevapları2


2. Haccın insan davranışları üzerinde ne gibi etkileri vardır? Anlatınız.
Cevap: 

İnsanlara karşı eşit  davranmayı ve  kimsenin kimseden üstün olmadığını anlar.
Dini duyguları pekişir.
Diğer müslüman ülkelerin insanlarıyla tanışıp kaynaşırlar.
Hacca giden insanlar hal ve hareketlerine daha dikkat ederler.
Daha çok şükrederler.


3. Hac nasıl yapılır? Kısaca anlatınız.
Cevap:Hac ,   gusül abdesti alınır. Haremi şerife gidilerek Kabe etrafında tavaf yapılır. İki rekat namaz kılınır. Safa ile Merve tepeleri arasında usulüne uygun say yapılır. Hacı adayı olan kişi ihramlı olarak Mekke’de kalır.


4. Kurban ibadetinin toplumsal dayanışma ve birlik açısından önemi hakkında bilgi veriniz.
Cevap: Kurban ibadeti kurban kesilir ve kurbanın bir kısmı ihtiyacı olan kimselere dağıtılır. Burada yardımlaşma ve dayanışma artar. İnsanların birbirleriyle olan ilişkileri düzelir.


5. Hac kimlere farzdır? Söyleyiniz.
Cevap: Akıl sağlığı yerinde olan, büluğ çağına gelmiş, sağlığı yerinde, para durumu iyi  ve yola gidebilecek her müslümana farzdır.


B. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz.

1. Yeryüzünde ibadet amacıyla inşa edilen ilk mabettir. Müslümanların kıblesidir. Beytullah adıyla da anılır.
Yukarıda belirtilen yer neresidir?
Cevap: B) Kâbe

2. Aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: A) Hac sünnet, umre farzdır. 

3. Hac ibadeti sırasında vakfe, aşağıdaki mekânlardan hangisinde yerine getirilir?
Cevap: A) Arafat’ta 

7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi GÜN Yayınları Sayfa 56 Ders Kitabı Cevapları

4. Hz. İsmail (a.s.) aşağıdaki peygamberlerden hangisinin oğludur?
Cevap: D) Hz. İbrahim’in (a.s.) 

5. Hac ibadeti esnasında Zilhicce ayının dokuzuncu gününe rastlayan arife günü öğle vaktinden Kurban Bayramı’nın ilk günü, güneş doğuncaya kadar Arafat’ta bir süre beklemeye ne ad verilir?
Cevap: D) Vakfe

6. Aşağıdakilerden hangisi kurbanla ilgili yanlış bir bilgi içermektedir?
Cevap: C) Kişi, kestiği kurbanın etinin bir kısmını satabilir.

7. Hac esnasında sık sık okunan duaya ne ad verilir?
Cevap: D) Telbiye

8. Hacı adayları şeytan taşlama görevini ve kurban kesme ibadetini nerede yerine getirirler?
Cevap: C) Mina’da

9. Hac ya da umreye niyet eden kişinin, diğer zamanlarda helal olan bazı fiil ve davranışları, bu ibadetlerin esaslarını tamamlayıncaya kadar kendine haram kılmasına ……………………… denir.
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere hangi ifade gelmelidir?
Cevap: B) İhrama girmek

7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi GÜN Yayınları Sayfa 57 Ders Kitabı Cevapları

C. Aşağıda verilen cümlelerde boş bırakılan yerleri, yay ayraç içindeki ifadelerden uygun olanlarıyla tamamlayınız.
Cevap:

1. ……vakfe…………………………tavaf………………

2. ……….adak……………...

3. ……akika…………

4. ……..sa’y……………..

5. …..İhram……………….

6. ……şavt…………

7. …..Hacerü’l-Esved…………..


Ç. Aşağıda verilen bilgilerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına ise “Y” yazınız.
Cevap: 

(Y) Dinimize göre imkânı olanların her yıl hacca gitmesi zorunludur.

(D) Kurban keserken besmele çekip Allah’ın (c.c.) adını anmak zorunludur.

(D) Küçükbaş hayvanları bir kişi, büyükbaş hayvanları ise yedi kişi ortak kurban edebilir.

(D) Tavuk, horoz gibi kümes hayvanları kurban olarak kesilemez.

(Y) İslam kültüründe, günümüzdeki şekliyle kurban ibadeti Hz. Musa’ya (a.s.) dayandırılır.

(Y) Hacda şeytan taşlama görevi Arafat’ta yerine getirilir.

(D) Kâbe’yi Hz. İbrahim (a.s.) ile Hz. İsmail (a.s.) inşa etmiştir.

7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi GÜN Yayınları Sayfa 58 Ders Kitabı Cevapları

D. Aşağıdaki bulmacayı çözünüz.
Cevap:
7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi GÜN Yayınları Sayfa 58 Ders Kitabı Cevapları2


7.Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları 55-56-57-58. Sayfa 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusunu öğrencilerimiz için bu sayfada paylaşmış bulunuyoruz. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan bildirin.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.