Cevap Yaz
17 Mayıs 2022, 16:05 - Betül Yazdı

7. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 79-80. Sayfa Cevapları GÜN Yayınları

7. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 79-80. Sayfa Cevapları GÜN Yayınları

7.Sınıf GÜN Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı 79-80.Sayfa Cevapları Ünitemizi Değerlendirelim

7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi GÜN Yayınları Sayfa 79 Ders Kitabı Cevapları

ÜNİTEMİZİ DEĞERLENDİRELİM

A. Aşağıdaki açık uçlu soruları cevaplandırınız.

1. İslam dini niçin güzel ahlaklı olmamızı ister? Açıklayınız.
Cevap:   Güzel ahlaklı olmak iyi bir insan olduğumuzu gösterir. Dinimiz bizlere iyi bir insan olmamızı öğütlüyor.

2. Adalete niçin önem verilmelidir? Anlatınız.
Cevap: Adalete önem verilmelidir çünkü adaletin olmadığı yerlerde huzur, güven, barış olmaz ve bunların  olduğu yerde insan yaşayamaz.

3. Dinimizin dürüstlüğe verdiği önemi ayet ve hadislerle anlatınız.
Cevap:

7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi GÜN Yayınları Sayfa 79 Ders Kitabı Cevapları1


4. Vatanımıza ve milletimize karşı ne gibi sorumluluklarımız vardır? Belirtiniz.
Cevap: Vatanımıza ve milletimize karşı sorumluluklarımız adaletli olmak, düzgün ve ahlaklı bir insan olmaktır. 

5. Hz. Salih (a.s.), kavmine ne gibi uyarılar yapmıştır? Açıklayınız.
Cevap: Hz. Salih(a.s.), kavmine Allah’ın emirlerinden çıktıkları için helak olacaklarını söylüyor.


B. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz.

1. Hoşa gitmeyen olaylar, nefse ağır gelen şeyler ve insanı zorlayan durumlar karşısında ruhsal dengeyi bozmamak için dünya ve ahiret yararlarını düşünerek insanın kalbinde yer tutan sükûnet ve dayanma kuvvetine ne denir?
Cevap: D) Sabır

2. Yukarıdaki ifadelerden hangileri dinimizin paylaşma ve yardımlaşmaya verdiği önemi ifade eder?
Cevap: D) I, II ve IV

3. Aşağıdakilerden hangisi adaletle ilgili yanlış bir yargı içermektedir?
Cevap: C) İnsan, yakınlarıyla ilgili kararlarda onları kayırmalıdır.

4. Aşağıdakilerden hangisi Hz. Muhammed’in (s.a.v.) dürüst ve güvenilir olduğunu ifade etmek için kullanılır?
Cevap: A) Muhammedü’l-Emîn 

7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi GÜN Yayınları Sayfa 80 Ders Kitabı Cevapları

5. İslam kültüründe muavvizeteyn (kendisiyle Allah’a (c.c.) sığınılan) iki sure vardır. Bunlardan biri Felâk diğeri de ……………… suresidir. Boşluğa hangi surenin adı yazılmalıdır?
Cevap: C) Nâs

C. Aşağıda verilen cümlelerde boş bırakılan yerleri, yay ayraç içindeki ifadelerden uygun olanlarıyla tamamlayınız.
Cevap: 

1. İş ve davranışlarımızda her zaman …doğruluğu………………….. ilke edinmeliyiz.

2. Toplumda insanlarla dostça ve …….kardeşçe……………….. geçinmeliyiz.

3. Peygamberimizin (s.a.v.) “İman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirimizi …….sevmedikçe…………….de tam iman etmiş olamazsınız.” buyurmuştur. (Müslim, İman, 95.)

4. Vatanımız bizlere atalarımızın bir …….emanettir……………….. .

5. Verdiğimiz …..sözü…………………. yerine getirmeliyiz.

6. Zorluklar karşısında …………sabırlı…………… olmalıyız.


Ç. Aşağıda verilen bilgilerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına ise “Y” yazınız.
Cevap:

(D) Hz. Muhammed (s.a.v.) güzel ahlakı tamamlamak için gönderilmiştir.

(D) İslam dini Müslümanlardan dürüst ve güvenilir olmalarını ister.

(Y) Hz. Salih (a.s.), Mısır halkına peygamber olarak gönderilmiştir.

(Y) Felâk suresi, yedi ayetten oluşmaktadır.

(D) Dinimize göre bir Müslüman, Müslüman’a üç günden fazla küs durmamalıdır.

(D) Kur’an’a göre Allah (c.c.), sabırlı insanlarla beraberdir.

(Y) Sadece bizimle aynı dine inananlara karşı adaletli olmamız gerekir.


D. Aşağıda verilen Felâk suresinde boş bırakılan bölümleri, doğru bir şekilde tamamlayınız.
Bismillâhirrahmânirrahim.
Kul eûzû birabbil felâk Min şerrimâ halak Ve min şerri ğâsikin izâ vekabVe min şerrin neffâsâti fil ukad.  Ve min şerri hâsidin izâ hased.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.