Cevap Yaz
9 Mayıs 2022, 21:03 - Sena Yazdı

7. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 97-98. Sayfa Cevapları GÜN Yayınları

7.Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 97-98. Sayfa Cevapları GÜN Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 4. Ünitemizi Değerlendirelim konusunun da içerisinde bulunduğu 4. sınıf din kültürü ders kitabı sayfa 97-98 cevapları konusunu paylaştık. Konu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

7. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 97-98. Sayfa Cevapları GÜN Yayınları

7.Sınıf GÜN Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı 97-98.Sayfa Cevapları 4. Ünitemizi Değerlendirelim

7. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 97 GÜN Yayınları

A. Aşağıdaki açık uçlu soruları cevaplandırınız.

1. Hz. Muhammed’in (s.a.v.) insani özellikleri nelerdir? Söyleyiniz.
Cevap: Sabırlı, 
alçak gönüllü,   çocukları sevmesi, hoş görülü, yardımsever, yemek yemesi, uyuması, düşünmesi gibi bütün insani özellikleri taşımaktadır.

 


2. Hz. Muhammed’i (s.a.v.) diğer insanlardan ayıran en önemli yönü nedir? Açıklayınız.
Cevap: Peygamber seçilmesi ve vahiy almasıdır.


3. Hz. Muhammed’in (s.a.v.) peygamberlik yönü ve son peygamber oluşu hakkında bilgi veriniz.
Cevap: İslam dinin peygamberidir ve evrensel bir peygamberdir. Tüm insanların peygamberidir. Geldiği din tüm insanlara farzdır. Çünkü son hak dindir. Peygamber efendimizde son peygamber olarak gelmiştir. 


4. Hz. Muhammed (s.a.v.) Kur’an’ı niçin açıklamıştır? Örnek vererek anlatınız.
Cevap: Müslümanlığı nasıl yaşamamız gerektiğini anlatmak için açıklamıştır. 


5. Peygamberimiz (s.a.v.) insanları hangi konularda uyarmıştır? Söyleyiniz.
Cevap: Peygamberimiz insanları Allah’a şirk koşmamaları için uyarmış, Müslümanlığa davet etmiş ve kötü hareketlerden sakınmalarını öğütleyerek Allah’a inanmaya çağırmıştır.


6. Peygamberimizi (s.a.v.) niçin örnek almalıyız? Açıklayınız.
Cevap: Güvenilir olduğu için, İslam dininin peygamberi olduğu için ve Allah’ın elçisi olduğu için örnek almalıyız.


B. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz.

1. Yukarıdaki bilgiler Peygamberimizin (s.a.v.) hangi yönünü vurgulamaktadır?
Cevap: B) Kur’an-ı Kerim’i açıkladığını 


2. “Hatemü’l-Enbiya” kavramı ne anlama gelmektedir?
Cevap: C) Peygamberlerin sonuncusu 


3. Yukarıdaki ayetler Peygamberimizin (s.a.v.) hangi yönünü ifade etmektedir?
Cevap: D) Güzel ahlak sahibi ve rahmet peygamberi olduğunu


7. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 98 GÜN Yayınları

4. Hz. Muhammed (s.a.v.) hakkında aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: C) Hz. Muhammed (s.a.v.), kıyametin ne zaman kopacağını insanlara açıklamıştır. 


C. Aşağıda verilen bilgilerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına ise “Y” yazınız.
Cevap: 

(Y) Hz. Muhammed (s.a.v.) insanüstü özelliklere sahiptir.

(D) Hz. Muhammed’i (s.a.v.) diğer insanlardan ayıran en önemli özelliği, Allah’tan (c.c.) vahiy almasıdır.

(Y) Kur’an-ı Kerim’de ibadetler ayrıntılı olarak açıklanır.

(Y) Kâfirûn suresi, yedi ayetten oluşmaktadır.

(D) Hz. Muhammed’in (s.a.v.) peygamberliği evrenseldir.

(Y) Kâfirûn suresi, Medine’de indirilmiştir.

(D) Hz. Muhammed (s.a.v.) müjdeleyici ve uyarıcıdır.


Ç. Aşağıda verilen Kâfirûn suresinde boş bırakılan bölümleri doğru bir şekilde tamamlayınız.
Cevap: 

Kul yâ ….eyyühel kafirün…. Lâ a’büdü ….ma ta’büdün… Velâ entüm ……abidüne ma a’büd…. Velâ ene ……abidün ma abedtüm….. Velâ entüm âbidûne mâ a’b üd ……Leküm dinüküm veliye din……


7.Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları 97-98. Sayfa, 4. Ünitemizi Değerlendirelim 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.