Cevap Yaz
7 Eylül 2022, 11:52 - Sena Yazdı

8. Sınıf Matematik Ders Kitabı 38-42. Sayfa Cevapları KOZA Yayınları

8.Sınıf Matematik Ders Kitabı 38-42. Sayfa Cevapları KOZA Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 8. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Çok Büyük ve Çok Küçük Sayıların Bilimsel Gösterimi konusunun bulunduğu 8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 38-42 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

8. Sınıf Matematik Ders Kitabı 38-42. Sayfa Cevapları KOZA Yayınları

8.Sınıf KOZA Yayınları Matematik Ders Kitabı 38-42. Sayfa Cevapları Çok Büyük ve Çok Küçük Sayıların Bilimsel Gösterimi

8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 38 KOZA Yayınları

Ülkemizin 2020 yılı sonundaki nüfusu yaklaşık 83 614 000’dir.
Ülkemizin nüfusunu gösteren sayıyı, 83 614 x 10³ ; 8361,4 x 10⁴; 836,14 x 10⁵ biçimlerinde gösterebiliriz. Bu gösterimlerin nasıl yazıldığı hakkındaki düşüncenizi açıklayınız.
Cevap: 83 614 000 sayısı 10’un katı olduğu için üslü şekilde yazılır.


8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 42 KOZA Yayınları

Aşağıdaki tabloda verilen sayıları istenilen gösterimlere göre yazınız.
Cevap: 

8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 42 KOZA Yayınları


Alıştırmalar

1. Aşağıdaki sayıları 10’un tam sayı kuvvetlerinden yararlanarak iki biçimde gösteriniz.
Cevap: 

a. 321 000 000 ⇒ 321 x 10⁶
b. 1 903 000 000 ⇒ 1903 x 10⁶
c. 0,000009 ⇒ 9 x 10-⁶
ç. 0,00071 ⇒ 71 x 10-⁵
d. 0,00000000827 ⇒ 827 x 10-¹¹


2. Bir yolcu uçağı, bir yılda 427 800 km yol almıştır. Bu uçağın bir yılda aldığı yolu bilimsel gösterim biçiminde yazınız.
Cevap: 4,278 x 10⁵


3. Aşağıdaki sayıların bilimsel gösterimini yazınız.
Cevap:

a. 46 000 ⇒ 4,6 x 10⁵
b. 4 003 000 ⇒ 4,003 10⁶
c. 605 000 000 ⇒ 6,05 x 10⁸
ç. 0,0001 ⇒ 1 x 10-⁴
d. 0,000099 ⇒ 9,9 x 10-⁵
e. 0,000000000504 ⇒ 5,04 x 10-¹⁰


4. A = (3⁶ x 81)/3⁵ ve B = (9 x 3⁴)/(3 x 27) sayıları veriliyor. A sayısının, B sayısının kaç katı olduğunu bulunuz.
Cevap:

8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 42 KOZA Yayınları1


5. x = 5², y = 5-⁴ ve n = 5⁵ sayıları veriliyor. Buna göre aşağıda verilen işlemlerin sonuçlarını üslü ifade biçiminde bulunuz.
Cevap: 

8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 42 KOZA Yayınları


6. Aşağıdaki işlemleri yapınız. Bulduğunuz sonuçları bilimsel gösterim biçiminde yazınız.
Cevap: 

8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 42 KOZA Yayınları1

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.