Cevap Yaz
1 Aralık 2023, 15:44 - Zülal Güneş Yazdı

8. Sınıf Matematik Ders Kitabı 62-63-64. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

8. Sınıf Matematik Ders Kitabı 62-63-64. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2023-2024 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 8. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Tam Kare Olmayan Kareköklü Bir Sayının Hangi İki Doğal Sayı Arasında Olduğunu Belirleme konusunun yer aldığı 8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 62-63-64 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

8. Sınıf Matematik Ders Kitabı 62-63-64. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

8.Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 62-63-64. Sayfa Cevapları Tam Kare Olmayan Kareköklü Bir Sayının Hangi İki Doğal Sayı Arasında Olduğunu Belirleme

8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 62 Cevapları MEB Yayınları

8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 62 Cevapları MEB Yayınları

Bir belediye 1000 m² büyüklüğünde kare şeklindeki bir alanda çalışma yapacaktır. Alanın çevresini iş güvenliği için ikaz emniyet şeridi ile çevirecektir.
Belediyenin bu iş için kullanması gereken şerit uzunluğunu nasıl bulursunuz?
Cevap: 1000 sayısına yakın sayıların kökü alınarak hangi sayılar arasında olduğu bulunur. 

√961 < x < √1024


ETKİNLİK

8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 62 Cevapları MEB Yayınları

SONUÇLANDIRALIM

Üç durum için de karesel bölge oluşturup oluşturamadığınızı açıklayınız.
Cevap: 9 birimkare ve 16 birimkareden karesel bölge oluşturabiliriz. 12 birim herhangi bir sayının karesi olmadığı için oluşturamayız. 

Karesel bölge oluşturamadığınız şekle en az kaç birimkare eklerseniz veya çıkarırsanız bir karesel bölge elde edersiniz?
Cevap: 12 birim kareye 4 eklersek ya da 3 çıkarırsak karesel bölge elde ederiz. 


8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 63 Cevapları MEB Yayınları

√136 sayısının hangi iki doğal sayı arasında olduğunu bulunuz
Cevap:

√121 < √136 < √144
√121 = 11
√144 = 12

11 < x < 12


√72 sayısının hangi iki doğal sayı arasında olduğunu bulunuz.
Cevap:

√64 < √72 < √81
√8² < √72 < √9²
8 < √72 < 9


8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 64 Cevapları MEB Yayınları

√30 sayısına en yakın doğal sayıyı bulunuz
Cevap:

30 sayısının arasında olduğu iki tam kare sayılar
25 < 30 < 36
√25 < √30 < √36
√5² < √30 z √6²
5 < √30 < 6 

30 sayısının 5 ve 6 sayılarının hangisine yakın olduğunu belirleyelim.
(5 + 6)/2 = 11/2 = 5,5
(5,5)² = 30,25
30,25 > 30 olduğundan 5 sayısına daha yakındır


UYGULAYALIM

1. 12 < √A < 14 eşitsizliğinde A doğal sayısının alabileceği en küçük ve en büyük değeri bulunuz.
Cevap:

12² = 144
14² = 196

√144 < √A < √196
En küçük → 145
En büyük → 195 


2. Aşağıdaki kareköklü sayılara en yakın doğal sayıları bulunuz
Cevap:

a) √20
16 < 20 < 25 
√16 < √20 < √25
√4² < √20 < √5²
4 < √20 < 5

(4+5)/2 = 9/2 = 4,5
(4,5)² = 20,25
20,25 > 20 olduğu için 4 sayısına daha yakındır

b) √48
36 < 48 < 49
√36 < √48 < √49
√6² < √48 < √7²
6 < √48 < 7

(6+7)/2 = 13/2 = 6,5
(6,5)² = 42,25
42,25 < 48 olduğu için 7 sayısına daha yakındır

c) √110
100 < 110 < 121
√100 < √110 < √121
√10² < √110 < √11²
10 < √110 < √11

(10+11)/2 = 21/2 = 10,5
(10,5)² = 110,25
110,25 > 110 olduğu için 10 sayısına daha yakındır


3. Yanda verilen pembe karenin kenar uzunluğunun hangi iki tam sayı arasında olduğunu bulunuz
Cevap:

8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 64 Cevapları MEB Yayınları


4. √26 ile √101 arasında kaç tane doğal sayı olduğunu bulunuz
Cevap:

8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 64 Cevapları MEB Yayınları


5.Yanda numaralandırılmış kareköklü sayılar ile sayı doğrusu üzerinde bulunan harfleri eşleştiriniz. Eşleştirdiğiniz harfleri sırasıyla aşağıdaki kutulara yazınız.
Cevap:

8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 64 Cevapları MEB Yayınları


6. √198 sayısı hangi iki doğal sayı arasındadır
Cevap:

196 < 198 < 225
√196 < √198 < √225
√14² < √198 < √15²
14 < √198 < 15

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.