Cevap Yaz
22 Ocak 2023, 17:17 - Sena Yazdı

9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı 227-229. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

9.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı 227-229. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 9. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 2. Mektup konusunun bulunduğu 9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 227-229 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı 227-229. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

9.Sınıf MEB Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı 227-229. Sayfa Cevapları 2. Mektup

9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 227 Cevapları MEB Yayınları

Hazırlık

1. Bazı mektupların sanat ve düşünce içerikli olmasının önemini değerlendiriniz.
Cevap: Bazı mektupların sanat ve düşünce içerikli olması, yazıldıkları dönemi yansıtmalı ve dönemden izler taşıması yönünden önem taşımaktadır.


2. Bir anlatım tekniği olarak mektubun hangi edebî türlerde kullanılabileceğini tartışınız.
Cevap: Mektuplar; romanlar, şiirler, hikayeler, şiirler ve benzeri edebi türlerde kullanılabilirler. Bunlara örnek olarak; Reşat Nuri’nin ”Bir kadın düşmanı”, Halide Edip’in ”Handan” romanlarını verebiliriz.


9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 229 Cevapları MEB Yayınları

Metni Anlama ve Çözümleme

1. “Bilmem yazdıklarımı izliyor musunuz, izliyorsanız, ulusal bir bileşim için klâsik sanatımızdan, halk sanatımızdan yararlanmamız gerektiği konusunda nasıl direndiğimi elbet görmüşsünüzdür.” cümlesinde altı çizili kelime grubunun anlamını metnin bağlamından hareketle belirleyiniz.
Cevap: Ulusal özelliklerin bir araya toplanması anlamına gelmektedir. 


2. Attilâ İlhan’ın mektubunun yazılma amacını belirleyiniz.
Cevap: Atilla İlhan, mektubu Cevdet Kudret’e dergisini yayımlarken yaşadıklarını anlatmak amacıyla yazmıştır.


3. Mektubun bölümlerini Attilâ İlhan’ın mektubu üzerinde gösteriniz.
Cevap: 

Hitap bölümü→ Üstadım efendim 
Giriş bölümü→ İlk paragraf
Gelişme Bölümü→ Son cümleye kadar olan tüm kısım.
Sonuç bölümü→ İyi dilek ve temennilerin yer aldığı son cümle.

4. Mektuptan hareketle yazarın sanat görüşüyle ilgili çıkarımlarda bulununuz.
Cevap: Yazar, ulusal birleşim için klasik ve halk sanatlarımızdan yararlanılması gerektiği görüşündedir.


5. Mektubun türünü ve bu türün içerik, dil ve anlatım özelliklerini metinden hareketle belirleyiniz.
Cevap: Mektup edebi türde yazılmıştır. 


6. Attilâ İlhan’ın mektubunda ortaya konulan bilgi, tespit ve yorumları; gerekçe, kanıt, tutarlılık, geçerlilik, doğruluk açısından değerlendiriniz.
Cevap: Atilla İlhan mektubunda görüşlerini gerekçeleri ve tutarlı bir şekilde anlatmıştır.


7. Attilâ İlhan’ın mektup metninden hareketle yazarın edebiyat anlayışı hakkında neler söylenebilir? Değerlendiriniz.
Cevap: Atilla İlhan, ulusal bir birleşme için halk edebiyatı ve divan edebiyatından yararlanılması gerektiği anlayışındadır.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.