Cevap Yaz
22 Ocak 2023, 17:16 - Sena Yazdı

9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı 224-226. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

9.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı 224-226. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 9. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Okuma Çalışmaları konusunun bulunduğu 9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 224-226 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı 224-226. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

9.Sınıf MEB Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı 224-226. Sayfa Cevapları Okuma Çalışmaları

9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 224 Cevapları MEB Yayınları

Hazırlık

1. Mektup yazma ihtiyacının kaynağı hakkındaki düşüncelerinizi ifade ediniz.
Cevap: Mektup ihtiyacı insanların yakınlarıyla, dostlarıyla haberleşme, haber alma ve benzeri ihtiyaçlarından doğmuştur. 


2. Günümüzde mektubun insan hayatında daha az yer tutmasının nedenlerini tartışınız.
Cevap: Günümüzde mektubun insan hayatında daha az yer tutmasının nedeni teknolojinin gelişmesidir. İnternet ve telefonlar geliştiği için insanlar iletişimi bu şekilde sağlamaktadır.


9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 226 Cevapları MEB Yayınları

Metni Anlama ve Çözümleme

1. Sabahattin Eyüboğlu’nun yazdığı mektubun dil ve anlatım özelliklerini belirleyiniz.
Cevap: Sebahattin Eyüboğlu yazdığı mektupta yalın, samimi ve sade bir dil kullanmıştır.


2. Mektubun giriş, gelişme ve sonuç bölümlerini belirleyiniz.
Cevap: 

Giriş: ”Üstadım efendim,” hitabından sonraki ilk paragraf.
Gelişme: İkinci paragrafın tümü. 
Sonuç: Son paragraf.

3. Mektubun türünü belirleyiniz.
Cevap: Mektup, özel mektup türüdür.


4. Metindeki anlatım biçim ve tekniklerini belirleyip metnin türü ile ilişkilendiriniz.
Cevap: Metinde açıklayıcı ve öyküleyici anlatım türleri kullanılmıştır. Bu anlatım türleri mektupta da kullanılır.


5. Sabahattin Eyüboğlu’nun babasına yazdığı mektupta anlattıklarını kendi hayatınız ve çevrenizdeki olay ve durumlarla karşılaştırınız.
Cevap: Sabahattin Eyüboğlu’nun yaşadığı dönemde teknoloji henüz gelişmediği ve maddi durumunun olmamasından dolayı mektup yazdığını söylemektedir. Günümüzde ise teknoloji üst düzey geliştiği için haberleşme internet ve telefonlarla yapılmaktadır.


6. Metnin, yazıldığı dönemin gerçekliğiyle ilişkisini belirleyiniz.
Cevap: Mektup, Cumhuriyetin ilk zamanlarında yazılmıştır. Mektubun içeriği döneminin gerçekliğini birebir yansıtmaktadır. 

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.