Cevap Yaz
22 Ocak 2023, 17:18 - Sena Yazdı

9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı 230-231. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

9.Sınıf Edebiyat Ders Kitabı 230-231. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 9. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Kurumsal E-posta konusunun bulunduğu 9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 230-231 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı 230-231. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

9.Sınıf MEB Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı 230-231. Sayfa Cevapları Kurumsal E-posta

9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 230 Cevapları MEB Yayınları

Hazırlık

1. E-postanın iletişimdeki yeri hakkındaki düşüncelerinizi belirtiniz.
Cevap: E-postalar günümüz iş yerlerinde kullanılan en yaygın iletişim aracıdır. E-posta ile resim, yazı, belge, mesaj gibi bir çok ileti gönderebiliriz. Bu sayede iş yerlerine başvurular ve işlerin paylaşılma hızı daha kolay ve güvenilir gerçekleşmektedir.


2. E-postada duygular rahatça ifade edilebilir mi? Tartışınız.
Cevap: E-postada duygular rahatça ifade edilebilir. Çünkü içimizden gelen ve söylemek istediğimiz her şeyi doğrudan yazabiliriz.


9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 231 Cevapları MEB Yayınları

Metni Anlama ve Çözümleme

1. Elektronik posta hangi yönlerden insan hayatını kolaylaştırmıştır? Açıklayınız.
Cevap: Elektronik postalar hayatımızda; zamandan tasarruf yapmamızı, hızlı iletişim kurmamızı, görseller gönderebilmemizi sağlamış ve haberleşmeyi kolaylaştırmıştır.


2. Elektronik posta mektubun yerini tam anlamıyla tutabilir mi? Tartışınız.
Cevap: Elektronik posta mektubun yerini tam anlamıyla tutamaz. Çünkü mektubu okurken ellemek, kokusunu almak, okumak farklıdır. Yazan kişinin duygularını da beraberinde getirir.


3. Kurum ve kuruluşlarla yapılan elektronik yazışmaların güvenilirliğini tartışınız.
Cevap: Kurum ve kuruluşlarla yapılan elektronik yazışmalar güvenilirdir. Çünkü resmi kurum ve kuruluşlar devlet denetimi altındadır.


Kişisel E-posta

Metni Anlama ve Çözümleme

1. Kişisel e-posta ile kurumsal e-postanın şekil ve içerik özelliklerini belirtiniz.
Cevap: 

Kişisel e-posta: Kişisel e-postalar herkesin kendisine özgü ve özel olan e-postalardır. Kişisel e-postaların uzantıları ” @hotmail.com veya @gmail.com” şeklinde oluşmaktadır.

Kurumsal e-posta: Resmi veya özel kurumların kendi çalışanlarına tanımladığı e-postalardır. Uzantıları kurum ve kuruluşların uzantısına göre farklılık gösterir.


2. E-postanın kullanım alanlarını belirtiniz.
Cevap: E-postalar günümüzde mektupların yerine ve en yaygın olarak kurum, kuruluş ve iş yerlerinde kullanılmaktadır.


3. Kişisel e-posta metni ile Attilâ İlhan’ın mektubunu tür, biçim, üslup, anlatım teknikleri ve içerik açısından karşılaştırınız.
Cevap: 

Kişisel e-posta
Tür: E-posta
Biçim: E-postanın biçim özellikleri.
Üslup: Sade ve açık bir dil kullanılmıştır.
Anlatım teknikleri: Açıklayıcı anlatım.
İçerik: Bir yazarın yeni yayımlanan kitabıyla ilgili arkadaşına gönderdiği e-posta.

Atilla İlhan
Tür: Edebi mektup.
Biçim: Mektubun biçim özellikleri.
Üslup: Yalın, ciddi, saygılı ve sanat değeri taşıyan bir anlatım kullanılmıştır.
Anlatım teknikleri: Açıklayıcı ve öyküleyici anlatım.
İçerik: Atilla İlhan’ın dergisini çıkarırken yaşadıklarını anlatması.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.