2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 150-152-153-154-155-156-157 Cevapları 1. KİTAP
2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 150-152-153-154-155-156-157 Cevapları 1. KİTAP 2026-2027 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 2. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi Metni Cevapları konusunun da yer aldığı 2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 150-152-153-154-155-156-157 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.
2.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 150-152-153-154-155-156-157. Sayfa Cevapları 1. KİTAP Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi Metni
- 2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 150 Cevapları Birinci Kitap
- 2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 152 Cevapları Birinci Kitap
- 2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 153 Cevapları Birinci Kitap
- 2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 154 Cevapları Birinci Kitap
- 2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 155 Cevapları Birinci Kitap
- 2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 156 Cevapları Birinci Kitap
- 2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 157 Cevapları Birinci Kitap
2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 150 Cevapları Birinci Kitap
Başlığı ve görselleri inceleyip metnin konusunu ve metinde geçen olayları tahmin edelim.
Cevap: Başlık “Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi”. Görsellerde büyük ve modern bir kütüphane binası var. Bu yüzden metnin konusu Türkiye’nin en büyük kütüphanesinin tanıtılması ve kütüphanelerin önemi olabilir.
Metni, noktalama işaretlerine dikkat ederek önce sessiz sonra sesli okuyalım. Anlamını bilmediğimiz sözcüklerin altını çizelim.
Cevap: Metin sessiz ve sesli olarak okunmuştur. Anlamı bilinmeyen sözcüklerin (külliye, koleksiyon, devasa) altı çizilmiştir.
2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 152 Cevapları Birinci Kitap
Metnin konusunu yazalım. Okuma öncesi yaptığımız tahmin ile metnin konusunu karşılaştıralım.
Cevap: Metnin konusu Türkiye’nin en büyük kütüphanesi olan Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi ve kütüphanelerin önemidir. Okuma öncesi yaptığım tahmin ile metnin konusu birbirine benziyor.
Sözlük Özgürlüktür
Koyu yazılmış sözcüklerin anlamını cümlelerden hareketle tahmin edelim. Sözcüklerin sözlük anlamını yazarak tahminimizle karşılaştıralım. (Külliye’yi gezerken içinde pek çok bina gördüm. Kerem’in babası Külliye’de çalışıyor. / Ömer oyuncak araba koleksiyonunu gösterdi. Dedemin tespih koleksiyonu var.)
Cevap:
- külliye: Bir merkez yapının çevresinde toplanmış, birbirine bağlı yapılar topluluğu.
- koleksiyon: Bir merak veya sevgi sonucu bir araya getirilmiş, birbirine benzeyen nesneler topluluğu.
Yeni öğrendiğimiz sözcüklerle cümleler yazalım.
Cevap:
- külliye: Selçuklu döneminden kalma bir külliyeyi gezdik.
- koleksiyon: Kardeşimin çok güzel bir pul koleksiyonu var.
Okurken belirlediğimiz sözcüklerin anlamını www.sozluk.gov.tr adresinden araştırıp sözlük defterimize yazalım.
Cevap:
- devasa: Çok büyük, dev gibi.
- kaynak: Bilgi edinilen yer; kitap, dergi gibi belge.
2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 153 Cevapları Birinci Kitap
Metinle İlgili Soruların Cevaplarını Yazalım.
1. Türkiye’nin en büyük kütüphanesi hangi şehirdedir?
Cevap: Türkiye’nin en büyük kütüphanesi Ankara’dadır.
2. Kitap okumanın bize katkıları nelerdir?
Cevap: Kitap okumak bize yeni şeyler öğretir, hayal gücümüzü geliştirir ve bizi yerimizden kalkmadan inanılmaz maceralara götürür.
3. Kütüphaneler neden önemlidir?
Cevap: Kütüphaneler herkese açıktır ve kitapları ücretsiz ödünç verir. Ders çalışmak, ödev yapmak ve araştırma yapmak için harika yerlerdir. Ayrıca bilgisayar ve internet erişimi sağlarlar.
4. Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinin hedefi nedir?
Cevap: Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinin hedefi dünyanın en iyi kütüphanelerinden biri olmaktır.
Kütüphaneden yararlanabilmek için “Kütüphane Üye Kartı”nı dolduralım.
Cevap: (Örnek)
- Adı Soyadı: Mustafa Yılmaz
- Doğum Tarihi: 10.05.2018
- Okulu / Sınıfı: Atatürk İlkokulu / 2-A
- Adres: (kendi adresini yaz)
- Telefon: (veli telefonu)
2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 154 Cevapları Birinci Kitap
Eksik bırakılan cümlelerde kütüphanede uymamız gereken kurallar verilmiştir. Cümleleri tamamlayalım ve kuralları okuyalım.
Cevap:
- Kütüphanelerde yiyecek ve içecek tüketilmemelidir.
- Kütüphanelerde cep telefonu sessize alınmalıdır.
- Salon ve koridorlarda yüksek sesle konuşulmamalıdır.
- Kütüphaneden alınan kitaplar zamanında teslim edilmelidir.
- Kütüphanedeki eşyalara zarar verilmemelidir.
- Kitaplar izin alınmadan kütüphaneden çıkartılmamalıdır.
2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 155 Cevapları Birinci Kitap
Yarım bırakılan metni okuyalım ve metni tamamlayalım. (GÜZEL BİR GÜN – İpek, Kayseri’den gelen arkadaşı Elif ile kütüphaneye gitmeyi planlar. Nihayet Elif geldi…)
Cevap: İpek ve Elif önce güzelce kahvaltı yaptılar. Sonra çantalarına defter ve kalemlerini alıp kütüphaneye gittiler. Kütüphane görevlisi onlara araştırma ödevleri için gerekli kitapları buldu. İki arkadaş sessizce çalışıp notlar aldılar. Ödevlerini bitirince çok mutlu oldular. Dönüşte parka gidip biraz oyun oynadılar. İpek için gerçekten çok güzel bir gün olmuştu.
Yazma sürecimizi değerlendirelim. Yazma kurallarından uyguladığımız kuralların başındaki daireyi boyayalım.
Cevap: Metni konuya uygun yazdım, büyük harf ve noktalama işaretlerini doğru kullandım, cümlelerimi anlamlı ve kurallı kurdum, yazımı okunaklı yazdım. Uyduğum kuralların başındaki daireler boyanır.
2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 156 Cevapları Birinci Kitap
En son okuduğumuz hikaye kitabı ile ilgili istenen bilgileri yazalım.
Cevap: (Örnek)
- Kitabın adı: Pinokyo
- Yazarı: Carlo Collodi
- Kahramanları: Pinokyo, Geppetto, Peri, Konuşan Cırcır Böceği
- Konusu: Tahtadan yapılmış bir kuklanın yalan söylememeyi ve dürüst olmayı öğrenip gerçek bir çocuğa dönüşmesi.
En son okuduğumuz hikayedeki bir olayı yazalım. Bu olayı arkadaşlarımıza beden dilimizi kullanarak anlatalım.
Cevap: Pinokyo yalan söyleyince burnu uzamaya başladı. Çok korktu ve pişman oldu. Bir daha yalan söylememeye karar verdi. (Bu olay jest ve mimikler kullanılarak anlatılır.)
2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 157 Cevapları Birinci Kitap
Metne Yolculuk Başlıyor
Kitapların kapaklarını inceleyelim. Kitaplardan hangisini okumak isterdiniz? Nedenleriyle anlatalım.
Cevap: Ben kapağında bir orman ve hayvanlar olan kitabı okumak isterdim. Çünkü doğayı ve hayvanları çok seviyorum. Kapağındaki resim bana kitabın eğlenceli ve macera dolu olacağını düşündürüyor.
Aradığınız ödevi bulamadıysanız lütfen MEB Yayınları 2026 ana içeriğimizi ziyaret ediniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 3. sınıf türkçe sayfa 11 forum sınıf

