Cevap Yaz
24 Ağustos 2022, 16:18 - Sena Yazdı

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı 72-73-74. Sayfa Cevapları Dizin Yayınları

3.Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı 72-73-74. Sayfa Cevapları Dizin Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 3. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 2. Ünite Sonu Değerlendirme Çalışmaları konusunun bulunduğu 3. sınıf hayat bilgisi ders kitabı sayfa 72-73-74 cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı 72-73-74. Sayfa Cevapları Dizin Yayınları

3.Sınıf Dizin Yayınları Hayat Bilgisi Ders Kitabı 72-73-74. Sayfa Cevapları 2. Ünite Sonu Değerlendirme Çalışmaları

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 72 Cevapları Dizin Yayınları 

A. Aşağıdaki soruları okuyunuz. Doğru cevabın bulunduğu seçeneği işaretleyiniz.

1. Sofranın hazırlanmasında anne ve babasına yardım eden Serkan için aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?
Cevap: A. Serkan sorumluluk sahibidir.


2. Kaynakları etkin ve verimli kullanmak isteyen bir kişinin aşağıdakilerden hangisini yapması doğru olmaz?
Cevap: A. Hava aydınlıkken ışıkları açmak.


3. Zehra Hanım, komşusu hastalandığında ona yemek pişirdi. Yukarıdaki cümleden hangi sonuç çıkarılmaz?
Cevap: B. Zehra Hanım komşusuyla görüşmez.


4. Harçlığının bir kısmını biriktiren Ayşe için aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
Cevap: B. Ayşe para harcamaz.


5. Evimizin krokisini çizerken aşağıdakilerden hangisini göstermemiz gerekmez?
Cevap: C. Evimizin uzağındaki caddeyi


3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 73 Cevapları Dizin Yayınları 

B. Aşağıdaki kelimeleri kullanarak cümleleri tamamlayınız.
Cevap: 

1. Buzdolabı ve çamaşır makinesi gibi ……teknolojik…. ürünler hayatımızı kolaylaştırır.

2. Evdeki bakım ve onarım gibi işlerde aile büyüklerimize ……yardımcı……. olmalıyız.

3. Ekmek israfını önlemek için ……ihtiyacımız…… kadar ekmek satın almalıyız.

4. Aile bireyleri arasında ……dayanışma……. önemlidir.

5. Evimizdeki evcil hayvanların beslenmesinde ……sorumluluk……. almalıyız.

6. Aile büyüklerimizin çocukluk dönemlerindeki teknolojik imkanlar …….günümüzdeki……. imkanlardan farklıdır.


C. Aşağıdaki cümleleri okuyunuz. Cümlelerde belirtilenler doğru ise önlerindeki noktalı yere ”D’, yanlış ise ”Y” yazınız.
Cevap: 

1. (Y) yemek sofrasının hazırlanması sadece annenin görevidir.

2. (D) Oynadığımız bazı oyunlar aile büyüklerimizin çocukluklarında oynadıkları oyunlarla benzerdir.

3. (D) Giyeceklerimizi temiz ve dikkatli kullanmamız tasarruf etmemizi sağlar.

4. (D) Ellerimizi yıkarken suyu boş yere akıtmamalıyız.

5. (D) Komşularımızla iyi geçinmeliyiz.

6. (Y) Bitki yetiştirme ve bahçe bakımı gibi işlerde sorumluluk almamalıyız.

7. (D) Evimizin bulunduğu yeri kroki çizerek gösterebiliriz.

8. (D) Planlı olmak işlerimizin yetişmesini sağlar.

9. (D) İstek ve ihtiyaçlarımızı karşılarken bütçemizi korumaya özen göstermeliyiz.

10. (D) Komşuluk ilişkilerinin sağlıklı yürütülmesi için yükümlülüklerimizi yerine getirmeliyiz.


3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 74 Cevapları Dizin Yayınları

D. Aşağıda verilen davranışlarla bu davranışların sonuçlarını eşleştiriniz.
Cevap: 

Başlık 3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 74 Cevapları Dizin Yayınları


E. Aşağıda verilen soruların cevaplarını  yazınız.

1. Evde üzerinize düşen görev ve sorumluluklar nelerdir?
Cevap: Evde yemeği sererken ve toplarken yardımcı olmak, evi toplamak, toz almak gibi sorumluluklarım vardır.


2. Evde kullandığımız teknolojik ürünler ve aletler hayatımızı nasıl etkiler?
Cevap: Evde kullandığımız teknolojik ürünler hayatımızı kolaylaştırır, insan gücüyle yapmamıza gerek kalmaz, zamandan tasarruf ve işlerimizin daha çabuk bitmesini sağlar.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.