Cevap Yaz
24 Ağustos 2022, 16:28 - Sena Yazdı

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı 94-95-96. Sayfa Cevapları Dizin Yayınları

3.Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı 94-95-96. Sayfa Cevapları Dizin Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 3. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 3. Ünite Sonu Değerlendirme Çalışmaları konusunun bulunduğu 3. sınıf hayat bilgisi ders kitabı sayfa 94-95-96 cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı 94-95-96. Sayfa Cevapları Dizin Yayınları

3.Sınıf Dizin Yayınları Hayat Bilgisi Ders Kitabı 94-95-96. Sayfa Cevapları 3. Ünite Sonu Değerlendirme Çalışmaları

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 94 Cevapları Dizin Yayınları 

A. Aşağıdaki soruları okuyunuz. Doğru cevabın bulunduğu seçeneği işaretleyiniz.

1. Aşağıdakilerden hangisi sağlıklı büyümemiz için vücudumuzun ihtiyaç duyduğu besin maddelerindendir?
Cevap: C. Meyveler


2. Merve, marketten süt satın almaya gitti. Alacağı sütün son kullanma tarihinin geçtiğini fark etti. Aşağıdakilerden hangisi Merve’nin yapmaması gereken davranıştır?
Cevap: B. Yetkililere durumu bildirmek


3. Aşağıdakilerden hangisi ortak kullanım alanlarını temiz tutmak için uyulması gereken kurallardan değildir?
Cevap: C. Sınıfımızı havalandırmak


4. Aşağıdakilerden hangisi ortak kullanım alanlarında uyulması gereken kurallardandır?
Cevap: B. Lavaboları temiz tutmak


5. Aşağıdakilerden hangisi yiyecek satın alırken dikkat edeceklerimiz arasında değildir?
Cevap: A. Yiyeceğin ambalajının plastik olması


3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 95 Cevapları Dizin Yayınları 

B. Aşağıdaki kelimeleri kullanarak eksik bırakılmış cümleleri tamamlayınız.
Cevap: 

1. Sağlıklı büyümek için …..dengeli……. ve ………yeterli…… beslenmek gerekir.

2. Sağlıksız beslenirsek ……diyabet…….. ve ……obezite…… gibi sağlık sorunlarıyla karşılaşabiliriz.

3. Ortak kullanım alanlarında ……….hijyen…….. kurallarına uymalıyız.

4. Çöplerimizi …….çöp…….. kutusuna atmalıyız.

5. Sağlığımızı korumak için mevsimine özgü ……besinlerle…. beslenmeliyiz.

6. Bazı besinler …..alerjilere…. neden olabilir.

7. Hijyen kurallarına uyulmadığında …….mikroplar….. hastalıklara yol açabilir.


C. Aşağıdaki cümleleri okuyunuz. Cümlelerde belirtilenler doğru ise önlerindeki noktalı yerlere ”D”. yanlış ise ”Y” yazınız.a
Cevap: 

1. (D) Sağlığımızı korumak için yeterli ve dengeli beslenmeliyiz.

2. (Y) Kahvaltımızı yapmadan okula gidebiliriz.

3. (D) Vücudumuz için yararlı besinlerden yeterince tüketmeliyiz.

4. (D) Kişisel bakımımızı yaparken kaynakları verimli kullanmalıyız.

5. (Y) Yemek yerken asitli içecekleri tercih etmeliyiz.

6. (Y) Sağlıklı beslenmek için öğün atlamalıyız.

7. (Y) Çilek kış mevsimine özgü meyvelerdendir.

8. (D) Meyve ve sebzeleri mevsiminde tüketmeliyiz.

9. (D) Pırasa ve lahana kış mevsimine özgü sebzelerdendir.

10. (Y) Sınıfımızı sık sık havalandırmamıza gerek yoktur.


3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 96 Cevapları Dizin Yayınları 

D. Aşağıdaki soruların cevabını yazınız.

Ortak yaşam alanlarını temiz tutmak neden önemlidir?
Cevap: Hastalıkların yayılması, bizden sonra gelenleri rahatsız etmemek için ortak yaşam alanlarını temiz tutmak önemlidir.


Sağlıklı büyümek ve gelişmek için nasıl beslenmeliyiz?
Cevap: Sağlıklı büyümek ve beslenmek için dengeli, sağlıklı, doğal beslenmeliyiz.


E. Dengeli beslenmek için vücudumuzun ihtiyaç duyduğu besinlerin ve besin gruplarının adlarını bulmacadaki uygun yerlere yazınız.
Cevap: 

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 96 Cevapları Dizin Yayınları 1

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.