Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
10 Nisan 2020, 14:50
Selin Selin
Üye
Konu Sayısı: 204

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 166-167. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2019-2020 4. Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 166-167. sayfa cevapları Problem Çözme ve Problem Kurma

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 166 Ders Kitabı Cevapları

Çalışalım

1) Hakan Bey, saat 11.15’te başladığı badanayı saat 17.40’ta bitirmiştir. Hakan Bey’in işi ne kadar sürede yaptığını bulunuz.
Cevap: 

17.40 – 11.15 = 6.25 sürede yapmıştır.


2) Bir okulda derslerin başlama saati 08.40’tır. Her ders 40 dakika sürmektedir. Teneffüs araları ise 10 dakikadır. Buna göre 3. ders saat kaçta başlayacaktır?
Cevap: 

40 + 40 + 10 + 10 = 100 dakika sonra başlayacak.
100 dakika = 1 saat 40 dakika
8.40 + 1.40 = 10.20’de başlayacak.


3) Meltem, her gün 45 dakika tempolu yürüyüş yapmaktadır. Meltem 1 hafta sonunda kaç dakika yürümüş olur?
Cevap: 

45 x 7 = 315 dakika yürümüştür.


4) Aynı alana bırakılan tavşan ve kaplumbağanın hedefe varış süreleri belirlenmiştir. Tavşan hedefe 2 saat 16 dakikada, kaplumbağa ise 216 dakikada varmıştır. Buna göre tavşan ve kaplumbağanın hedefe varış sürelerini karşılaştırarak aradaki farkı bulunuz.
Cevap: 

2 saat 16 dakika = 136 dakika Tavşanın varış süresi
216 > 136
216 – 136 = 80 dakika Aradaki fark

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 167 Ders Kitabı Cevapları

5) Bir insan, bir dakikada ortalama 17 kez nefes almaktadır. 180 saniyede alınacak ortalama nefes sayısını bulunuz.
Cevap: 

1 dakika = 60 saniye
180 ÷ 60 = 3 dakika
17 x 3 = 51 kez nefes alınır.


6) Yağız’ın annesi 23.10.1976 tarihinde doğmuştur. Yağız ise 15.05.2008 tarihinde dünyaya gelmiştir. Yağız doğduğunda annesi kaç yaşındadır?
Cevap: Yağız’ın annesi 5 ay, 8 gün sonra 32 yaşında olacaktır.

2008 – 1976 = 32 yaşındadır.
23 – 15 = 8 gün
10 – 5 = 5 ay


7) Bir kurbağa, ileriye doğru 2 m zıplamaktadır. Bir zıplayışını 5 saniyede tamamladığına göre 3 dakika sonunda kaç metre ilerlemiş olur?
Cevap: 

3 dakika = 180 saniye
180 ÷ 5 = 36
36 x 2 = 72 metre ilerlemiş olur.


8) Aşağıda verilen çözüme uygun problem kurunuz.
Cevap: 

” 16.10’da kalkacak olan bir uçak, 2 saat 20 dakika sonra inecektir. Sonra 1 saat 10 dakika olan bir uçuş daha gerçekleştirecektir. Buna göre saat kaçta uçak inecektir? “


9) Aşağıda verilenlere uygun olarak problem kurunuz.
Cevap: 

” Ahmet Bey, arabasını otoparka 50 dakika için bırakacaktır. Mehmet Bey ise otoparka koyduğu arabasını yarım saat sonra alacaktır. Buna göre ikisi toplam kaç TL öder? “

10 + 7 = 17 TL öderler.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 154-155-156. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.