Cevap Yaz
12 Mayıs 2022, 14:36 - Selin Yazdı

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 231-232. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 231-232. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

4.Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 231-232. Sayfa Cevapları 4. Problem Çözme

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 231 Ders Kitabı Cevapları

ÇALIŞALIM

1. 22 metre uzunluğundaki kurdele topundan 6 metre 75 cm kullanılırsa geriye kaç cm kurdele kalır?
Cevap:

22 m → 2200 cm
6 m 75 cm → 675 cm

2200 – 675 = 1525 cm 

2. Kırşehir’den Adana’ya gitmekte alan Tuna ve ailesi, gidecekleri yolun 3/5’ünü tamamladıklarında Adana’ya 150 km yollarının kaldığını gösteren bir tabela gördüler. Buna göre Kırşehir ile Adana arasındaki mesafe kaç km’dir?
Cevap:

5/5 – 3/5 = 2/5

2/5 → 150 km
75 x 5 = 375 km

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 232 Ders Kitabı Cevapları

3. Parça kumaşların satıldığı bir dükkandan alışveriş yapan Filiz teyze; 3 m, 2 m 40 cm ve 900 mm uzunluğunda üç parça kumaş alıyor. Filiz teyzenin almış olduğu kumaşların uzunlukları toplamı kaç cm’dir?
Cevap:

3 m → 300 cm
2m 40 cm → 240 cm
900 mm → 90 cm

300 + 240 + 90 = 630 cm

4. Günde yaklaşık 7000 adım atan Gül Hanım’ın bir adımının uzunluğu 50 cm’dir. Gül Hanım’ın haftalık yürüdüğü mesafe kaç metredir?
Cevap:

1 günde → 7000 x 50 = 350 000 cm
350 000 cm → 3500 m 

3500 x 7 = 24 500 m

5. Bir top perdenin 12 metresi satılmıştır. Kalan perde dört parçaya ayrılmıştır. Her parça 9 metre uzunluğunda olduğuna göre bir top perde kaç metre uzunluğundadır?
Cevap:

tamamı → a
kalan parça → a – 12 

a-12/4 = 9
a-12 = 36
a = 48 m 

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.