Cevap Yaz
14 Mart 2022, 10:59 - Betül Yazdı

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 282-283-284-285-286. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

4.Sınıf Matematik Ders Kitabı 282-283-284-285-286. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 4. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 6. Ünite Değerlendirme Soruları konusunun da bulunduğu 4. sınıf matematik ders kitabı sayfa 282-283-284-285-286 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 282-283-284-285-286. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

4.Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 282-283-284-285-286 Sayfa Cevapları 6.Ünite Değerlendirme Soruları

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 282 Ders Kitabı Cevapları

A) Aşağıdaki boş bırakılan yerlere uygun sayıları yazınız.
Aşağıdaki görselde Filiz’in odasının krokisi verilmiştir.Krokide  Filiz’in odasındaki eşyalar için ayrılan alanların kaç birim kare olduğunu bulunuz.
Cevap:

1. Çalışma masanın alanı:..4..birim kare
2. Giysi dolabının alanı:..8..birim kare
3.Yatağın alanı:..16..birim kare 
4. Komidinin alanı:..1..birim kare
5. Odanın alanı:..80..birim kare


Aşağıdaki ölçümleri çeyrek kilograma tamamlayınız.

6) 120 gram + __130__
7) 5 gram + __245__
8) 150 gram + __100__
9) 100 gram + __150__


Aşağıdaki ölçümleri yarım kilograma tamamlayınız.

10) 350 gram + __150__
11) 420 gram + __80__
12) 300 gram + __200__
13) 490 gram + __10__

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 283 Ders Kitabı Cevapları

B. Aşağıdaki açık uçlu soruların cevaplarını ilgili bölüme yazınız.

14) Aşağıdaki kenar uzunlukları verilen dikdörtgen ve karenin çevre uzunluklarını hesaplayınız.
Cevap:
23+8=31
31 x 2=62
14 x 4=56
4. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 283 Ders Kitabı Cevapları


15) Çevresi 128m olan dikdörtgen şeklindeki bir basketbol sahasının uzun kenarı 40 metredir. Basketbol sahasının kısa kenarı kaç metredir?
Cevap: 
40 x 2=80
128-80=48
48/2=24m


16) Aşağıda verilen şekilde her kare bir birimdir. Buna göre boyalı alandaki dikdörtgenin çevre uzunluğunu hesaplayınız. Birim karelerden faydalanarak aynı çevre uzunluğuna sahip farklı bir geometrik şekil de siz çiziniz.
Cevap:4. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 283 Ders Kitabı Cevapları


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 283 MEB Yayınları Cevapları

17) Aşağıdaki şekilde dikdörtgenin kısa kenarı 6 cm, uzun kenarı 11 cm’dir. Dikdörtgenin kısa kenarlarından kareler oluşturulmuştur. Buna göre şeklin çevresinin kaç santimetre olduğunu bulunuz.
Cevap:
6 x 8=48
11 x 2=22
48+22=70


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 284 Ders Kitabı Cevapları

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 284 MEB Yayınları Cevapları

18) Kareli kağıt üzerindeki her kare 1 cm’dir. Taralı alan kaç santimetrekaredir?
Cevap:  6+1=7 cm’dir.


19) “Çevre, kare, dikdörtgen, 128” verilerini kullanarak bir problem kurunuz ve problemi çözünüz.
Cevap: Çevresi 128 metre olan karenin bir kenarı  bir dikdörtgenin kısa kenarına eşittir. Bu dikdörtgenin uzun kenar uzunluğu 100 metre olduğuna göre dikdörtgenin çevresi kaç cm’dir? 
Çözüm: 
128/4=32 metre
32+32=64
100+100=200
200+64=264 metre çevresi


C. Aşağıda yer alan verilere uygun olarak problem kurunuz.

C. Aşağıda yer alan verilere uygun olarak problem kurunuz.

20) Aşağıdaki görsele uygun problem kurup çözünüz.
Cevap:  İçinde 5 L 200 ml su olan bir akvaryumdan 1 L 200 ml su çekilmiştir. Tekrardan 2 L su eklenmiştir. Sonunda akvaryumda ne kadar su kalmıştır?
Çözüm: 5200-1200=4 L
4+2=6 L


21) Aşağıdaki görsele uygun problem kurup çözünüz.

21) Aşağıdaki görsele uygun problem kurup çözünüz.
Cevap: Bir tırda toplamda 3t 350 kg patates vardır. Tırcı ilk uğradığı halde 1 t 350 kg patates bırakmıştır. Sonrasında uğradığı halde ise 900 kg patates bırakmıştır. Geriye ne kadar patates kalmıştır?
Çözüm:3350-1350-900=1100 kg patates kalmıştır.


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 285 Ders Kitabı Cevapları

D. Aşağıda verilen eşleştirmeleri yapınız.

22) Aşağıda verilen düzlemsel şekillerdeki renkli bölgelerin alanlarını sayarak eşleştiriniz.
Cevap:
4. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 285 Ders Kitabı Cevapları


23) Aşağıda verilen sıvıları uygun olan ölçme birimleri ile eşleştiriniz.
Cevap:
4. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 285 Ders Kitabı Cevapları2


E. Aşağıda yer alan çoktan seçmeli soruları yanıtlayınız ve doğru seçeneği işaretleyiniz.

24) Şekildeki dikdörtgenin alanı aşağıdakilerden hangisi ile hesaplanamaz?
Cevap: D) Uzun kenarı ve kısa kenarındaki birim kare sayıları toplanıp 2 ile çarpılarak hesaplanır.


25) Kısa kenarı 10 m, uzun kenarı 14 m olan bir dikdörtgen ile karenin çevre uzunlukları eşittir. Buna göre karenin alanı kaç metredir?
Cevap: C) 144 metrekare


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 286 Ders Kitabı Cevapları

26) İpek, marketten 1 kg 300 gr peynir, 750 g zeytin, 1 kg portakal, 250 g kaşar peynir aldı.İpek’in aldıklarının toplam kütlesi nedir?
Cevap: B) 3 kg 300 g


27) Bir ilaç kutusunun içinde her biri 5 mg olan haplardan 60 adet vardır buna göre ilaç kutusunda kaç mg ilaç vardır?
Cevap: C) 300 mg


28) Ağırlığı 360 ton olan uçağa 58 ton bagaj yükleniyor. Uçağın son durumda kütlesi ne kadar olmuştur?
Cevap: B) 418 t


29) Bir marketteki 65 kg bulgurun birinci gün 8 kg 750 g’ı, ikinci gün 5 kg 250 g’ı, 3. gün ise 12 kg 500 g’ı satılıyor. Geriye kalan bulgurun kütlesi ne kadardır?
Cevap: A) 38 kg 500 gr


30) Bir kamyon, bir inşaatta günde 5 sefer kum taşır. Kamyonun kısa bir seferde 2 t 550 kg kum taşır?
Cevap: A) 89 t 250 kg


31) Dedemler, kış boyunca torbası 25 kg olan kömürden 82 torba yaktı. Yakılan kömürün kütlesi kaç kilogramdır?
Cevap: B) 2050 kg


32) Hayvan sever Gözde Hanım’ın 12 tane kedisi vardır. Her sabah 3 tane yarım litrelik sütü kedilerine eşit olarak paylaştırıyor. Her kedi kaç ml süt içer?
Cevap: C) 125 ml
Yarım litre→ 500 ml.
3 tane yarım litre→ 1500 ml.
1500 ÷ 12 = 125 ml→ Kedi başına düşen süt miktarı.


33) Ezgi, 180 ml olan diş macununu günde 3 defa dişlerini fırçalayarak 30 günde bitiriyor. Ezgi, her fırçalamada ortalama kaç ml diş macunu kullanmıştır?
Cevap: B) 2 ml
30 . 3 = 90

180 ÷ 90 = 2 ml kullanmıştır.


4.Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 282-283-284-285-286. Sayfa, 6.Ünite Değerlendirme Soruları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.