Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
16 Temmuz 2021, 14:19
Gülsüm Gülsüm
Üye
Konu Sayısı: 446

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 60-61-62-63-64. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

4. Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 60-61-62-63-64. Sayfa Cevapları 3) Problem Çözme ve Problem Kurma

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 62 Ders Kitabı Cevapları

ÇALIŞALIM

1)Bir gazete bayi, bir ay içinde 247 tane Bilim Çocuk dergisi satmıştır. Ay sonunda satılamayan 39 dergi kaldığına göre gazete bayisine bir ayda kaç Bilim Çocuk dergisi gelmektedir? Önce tahmin ediniz sonra işlem yaparak tahmininizi kontrol ediniz.
Cevap: Tahmini 240 + 40 =280 dergi gelmektedir.

247 + 39 = 286 tane dergi gelmektedir.


2)Mine, Görme Engelli Çocuklar İçin Gönüllü Kitap Okuma Etkinliği’nde geçen sene 2756 sayfa kitap okuduğunu
öğrendi. Aynı etkinlikte bu sene, geçen seneden 877 sayfa daha fazla okudu. Mine’nin etkinlik kapsamında son iki yılda okuduğu toplam sayfa sayısı kaçtır?
Cevap: 2756 + 877 = 3633


3)Ankara Etnografya Müzesi’ne temmuz ayında 1800, ağustos ayında 2354 yabancı turist gelmiştir. Buna göre temmuz ve ağustos ayında toplam kaç turist Ankara Etnografya Müzesi’ni ziyaret etmiştir?
Cevap: 1800 + 2354 = 4154

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 63 Ders Kitabı Cevapları

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 63 Ders Kitabı Cevapları

4)Yandaki tabloda bir tekstil firmasının yurt içi ve yurt dışında sattığı nevresim ve çarşaf sayıları verilmiştir.Firmanın yurt içi ve yurt dışında sattığı toplam nevresim ve çarşaf sayısı kaçtır?
Cevap: 1512 + 2040 + 1168 + 1288 = 6008


5)Koşu yarışına hazırlanan Doğan, üç günlük bir antrenman planı oluşturmuştur. İlk gün 2500 m, ikinci gün 3000 m, üçüncü gün 3500 m koşmuştur. Doğan, antrenmanda toplam kaç metre koşmuştur?
Cevap: 2500 + 3000 + 3500 = 9000 m koşmuştur.


6)Kumbaramda 1 TL ve 50 kuruşlar var. Kumbaramdan 3 tane bozuk para aldığımda elime kaç lira geçmiş olabilir? Olabilecek sonuçları liste halinde yazarak gösteriniz. Daha sonra bu durumu sınıf ortamında canlandırınız.

Cevap:
1-1-1 ⇒ Toplam 3 TL
1-1-50 ⇒ Toplam 2 TL 50 kuruş
1-50-50 ⇒ Toplam 2 TL
50-50-50 ⇒ Toplam 1 TL 50 kuruş gelmiş olabilir.


7)Nalan, dört basamaklı en küçük çift doğal sayıyı söylüyor. Aykut ise üç basamaklı, rakamları birbirinden
farklı en küçük tek sayıyı, Nalan’ın söylediği sayıya eklemek istiyor. Aykut’un yapması gereken işlemi yaparak
sonucu bulunuz.
Cevap: 1000 + 103 = 1103


8)Tabloda bir okulun yazın açacağı yetenek kursları ve kurslara katılacak öğrenci sayıları verilmiştir. Bu verilerden
yola çıkarak toplama işlemi kullanacağınız bir problem kurunuz ve problemi çözünüz.
Cevap: Kursa katılacak satranç kulübündeki öğrenci sayısı ile drama kulübündeki öğrenci sayısı toplamı kaçtır?
33 + 18 = 51 öğrencidir.

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 63 Ders Kitabı Cevapları 2.resim

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 64 Ders Kitabı Cevapları

9)Aşağıda yer alan görsel üzerinde eşyaların fiyatları gösterilmiştir. Bu fiyatlardan yola çıkarak toplama işlemi kullanacağınız bir problem kurunuz ve problemi çözünüz.
Cevap: Evine bir koltuk ve bir klima almak isteyen Ayşe Hanım’ın kaç TL’si olmalıdır?
3850 + 3275 = 7125 TL si olmalıdır. 

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 64 Ders Kitabı Cevapları


EĞLENELİM

Yukarıdaki şekilde, başlangıç noktasından bitiş noktasına tüm bayrakları toplayarak gidilebilecek en kısa yolu işaretleyiniz. En kısa yolu, bayrakların harf sırasını yazarak ve işlem yaparak bulunuz.
Cevap: 350 + 350 + 350 + 350 + 350 + 350 = 2100 m yürür ve harfler sırasıyla “PAYLAŞMAK” tır.

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 64 Ders Kitabı Cevapları 2.resim


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 62-63-64. Sayfa Cevapları Ata Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.