Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
2 Aralık 2020, 12:51
Selin Selin
Üye
Konu Sayısı: 276

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 75-76-77-78. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2020-2021 4. Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 75-76-77-78. sayfa cevapları 2. ÜNİTE DEĞERLENDİRME SORULARI

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 75 Ders Kitabı Cevapları

1) A. Aşağıdaki toplama işlemlerini zihinden yaparak işlemleri sonuçlarla eşleştiriniz.
Cevap:
a) 6641 + 900 = 7541
b) 4940 + 300 = 5240
c) 7543 + 700 = 8243


B. Aşağıdaki açık uçlu soruların cevaplarını ilgili bölüme yazınız.

2) Yüzme yarışında, üçgen şeklinde bir rota izlenecek olup gidilmesi gereken mesafeler sırası ile 845 metre, 632 metre ve 792 metredir. Yarışın mesafesi toplam kaç metredir?
Cevap: 845 + 632 + 792 = 2269 m


3) 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı etkinliği için stadyuma toplam 2256 öğretmen ve öğrenci gelmiştir. Stadyuma gelen erkek öğrencilerin sayısı 940’tır, kız öğrencilerin sayısı ise erkek öğrenci sayısından 134 eksiktir. Buna göre stadyuma gelen öğretmen sayısı kaçtır?
Cevap:
940 – 134 =806 kız
940 + 806 = 1746 öğrenci
2256 – 1746 = 510 öğretmen


4) Bir çiftlikte 2578 tane kuzu, 3426 tane koyun, 2345 tane keçi bulunmaktadır. En yakın yüzlüğe yuvarlama yöntemi kullanarak bu çiftlikteki toplam hayvan sayısını tahmin ediniz. Daha sonra tahmininiz ile gerçek işlem sonucunu karşılaştırınız. Bulduğunuz sonuçları küçüklük-büyüklük ilişkisiyle belirtiniz.
Cevap: 
2600 + 3400 + 2300 = 8300 tahmini sonuç
2578 + 3426 + 2345 = 8349 gerçek sonuç
8349 > 8300

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 76 Ders Kitabı Cevapları

5) Bir okulda 1156 öğrenci vardır. Bu öğrencilerin 253’ü müzik kulübüne, 324’ü satranç kulübüne, 481’i ise Yeşilay kulübüne gittiklerine göre kulübe gitmeyen öğrenci sayısı kaçtır?
Cevap: 
253 + 324 + 481 = 1058 kulübe gidenler
1156 – 1058 = 98 kulübe gitmeyenler


6) Batu’nun evi ile gideceği bakkalın arasındaki mesafe 564 m’dir. Batu 328 m yürüdüğüne göre geriye yürüyeceği kaç m kaldığını tahmin ediniz. Tahmini sonucunuz ile işlem sonucunuzu karşılaştırarak farkı bulunuz.
Cevap: 
560 – 330 = 230 tahmini sonuç
564 – 328 = 236 gerçek sonuç
236 – 230 = 6



C. Aşağıda yer alan verilere uygun olarak problem kurunuz.

7) Yanda yer alan çözüme uygun olarak bir problem kurunuz, aşağıda yer alan bölüme yazınız.
Cevap: ” Tiyatroya ilk gün 786 kişi, 2. gün 567 kişi gitmiştir. Daha sonra tiyatroya giden herkes sinemaya da gitmiştir. 3.gün 786 kişi sinemaya, 567 kişi tiyatroya gittiğine göre sinemaya ve tiyatroya toplam kaç kişi gitmiştir? “

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 77 Ders Kitabı Cevapları

8) Yukarıda verilen bilgileri kullanarak toplama ve çıkarma işlemi gerektiren bir problem kurunuz.
Cevap: ” Bir kamyondan toplam 4678 kg domates vardır. Daha sonra kamyondan bir miktar domates indiriliyor ve geriye 3403 kg domates kalıyor. Domatesler başka bir kamyona konularak üzerine ekleniyor ve 6128 kg domates oluyor. Buna göre indirilen ve konulan toplam kaç domates vardır? “
4678 – 3403 = 1275 kg indirilen domatesler
6128 – 3403 =2725 kg konulan domatesler
1275 + 2725 = 4000 kg



D. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları yanıtlayınız ve doğru seçeneği işaretleyiniz.

9) Sağlıklı beslenen Neslihan Hanım, kahvaltıda 632 kalori, öğle yemeğinde 684 kalori, akşam yemeğinde 488 kalori almıştır. Neslihan Hanım’ın aldığı kaloriler en yakın onluğa yuvarlandığında toplam kaç olur?
Cevap: D) 1800
630 + 680 + 490 = 1800


10) Peşinat olarak 535 TL verilen bir kitaplık için dört tane 100 TL taksit ödenmesi planlanmıştır. Kitaplık için ödenecek toplam tutar ne kadardır?
Cevap: D) 935
100 + 100 + 100 + 100 = 400 TL
535 + 400 = 935 TL


11) Mağazada satış görevlisi olan Serdar Bey, bir ay boyunca 847 parça ürün satmıştır. Aynı mağazada çalışan Zeynep Hanım’ın yaptığı satış sayısı ise Serdar Bey’in satış sayısından 277 parça daha fazladır. İki görevlinin ay boyunca yaptıkları toplam satış sayısı kaçtır?
Cevap: C) 1971
847 + 277 = 1124 Zeynep Hanım’ın satış sayısı
1124 + 847 = 1971 toplam satış


12) 4265 TL maaş alan Seda Hanım’ın 700 TL tutarında ikramiye aldığı ay eline toplam kaç TL geçmiş olur?
Cevap: B) 4965
4265 + 700 = 4965 TL

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 78 Ders Kitabı Cevapları

13) Okul aile birliği toplantısına 314 erkek veli, 492 kadın veli gelmiştir. Toplantıya katılan veli sayısı, seçeneklerden hangisinde en yakın yüzlüğe yuvarlanmıştır?
Cevap: C) 800
314 + 492 = 806


14) Yanda verilen çıkarma işlemi, sayılar en yakın onluğa yuvarlanarak yapıldığında sonuç kaç olur?
Cevap: D) 150
720 – 570 = 150 


15) Küresel ısınmaya dikkat çekmek amacıyla yapılan koşuda, Meltem 1447 metre koşmuştur. İlker, Meltem’in koştuğundan 389 metre daha az koşmuştur. Ayhan ise Meltem ve İlker’in toplam koştukları yol kadar koştuğuna göre Ayhan kaç metre yol koşmuştur?
Cevap: B) 2505 m
1447 – 389 = 1058 m İlker koşmuştur.
1447 + 1058 = 2505 m A
yhan koşmuştur.


16) Bir giyim firması, ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere 452 adet kazak, 648 adet pantolon, 322 adet gömlek hazırlamıştır. Kazak, gömlek ve pantolon sayılarının toplamının 506 eksiği kadar da mont paketlenmiştir. Verilenlere göre kaç mont paketlenmiştir?
Cevap: A) 916
452 + 648 + 322 = 1422
1422 – 506 = 916 mont


17)  3, 9, 1, 7  Yandaki tabloda verilen rakamları kullanarak oluşturulacak 4 basamaklı en büyük doğal sayı ile 4 basamaklı en küçük doğal sayının farkı kaçtır?
Cevap: B) 8352
9731 – 1379 = 8352


18) Bir mobilya mağazasında 3247 adet ürün bulunmaktadır. Aşağıdaki tabloda listelenen ürünler satıldığına göre mağazada ne kadar ürün kalmıştır?
Cevap: C) 1686
346 + 224 + 577 + 414 = 1561 satılan ürünler toplamı
3247 – 1561 = 1686


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 97-98-99. Sayfa Cevapları Ata Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.