Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
3 Mayıs 2021, 20:20
Selin Selin
Üye
Konu Sayısı: 312

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 88-89-90-91-92-93. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

4. Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 88-89-90-91. Sayfa Cevapları Zihinden Çarpma İşlemi

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 88 Ders Kitabı Cevapları

Çalışalım

1) Aşağıda verilen çarpma işlemlerini kısa yoldan yapınız.
Cevap:
4. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 88 Ders Kitabı Cevapları

2) Ayda 600 TL kira ödeyen bir ailenin yıllık kira giderinin kaç TL olduğunu kısa yoldan çarparak bulunuz.
Cevap: 600 x 12 = 7200 TL

3) Tabloda verilen işlemler ile sonuçları örnekte gösterildiği gibi eşleştiriniz. Eşleşen kutuları aynı renge boyayınız. İşlemler için boş bırakılan alanı kullanabilirsiniz.
Cevap:
4. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 88 Ders Kitabı Cevapları

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 90 Ders Kitabı Cevapları

Çalışalım

1) Aşağıdaki çarpma işlemlerini zihinden yapınız, sonuçlarını işlemlerin yanına yazınız.
Cevap:
4. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 90 Ders Kitabı Cevapları

 

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 91 Ders Kitabı Cevapları

2) Bir otele tanesi 89 TL olan lambalardan alınacaktır. Otele 1000 tane lamba gerektiğine göre aydınlatma için kaç lira ödenmelidir? İşlemi zihinden yapınız, sonucu yanda verilen alana yazınız.
Cevap: 89 x 1000 = 89000 TL ödenmelidir.


3) Bir hastaneye içinde 1000 tane galoş bulunan paketlerden 32 tane alınacaktır. Bu alım sonrasında hastanede kaç tane galoş olacaktır? İşlemi zihinden yapınız, sonucu yanda verilen alana yazınız.
Cevap: 32 x 1000 = 32000 tane galoş olacaktır.


4) Tabloda verilen işlemleri yapınız, işlem sonuçlarını örnekte gösterildiği gibi eşleştiriniz. Eşleşen kutuları aynı renge boyayınız.
Cevap:
4. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 91 Ders Kitabı Cevapları

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 93 Ders Kitabı Cevapları

Çalışalım

1) Aşağıdaki çarpma işlemlerinin sonuçlarını tahmin ediniz. Çarpımlara karşılık gelen harfi tablodaki doğru yere yazınız. Böylece dünyadaki ilk kalorifer tesisatının döşendiği, Anadolu’da bulunan tarihi yapının adı ortaya çıkacaktır.
Cevap:
4. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 93 Ders Kitabı Cevapları

2) Aşağıdaki çarpma işlemlerinde önce çarpımı tahmin ediniz. Daha sonra işlemi yapınız. İşlem sonucu ile tahmini sonuç arasındaki farkı bulunuz.
Cevap:
4. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 93 Ders Kitabı Cevapları

3) Bir müzede haftada 73 tam bilet, tam biletlerin 3 katı kadar da öğrenci bileti kesilmiştir. Müzede bir haftada kaç bilet kesildiğini tahmin ediniz. Daha sonra işlem yapınız. İşlem sonucu ile tahmini sonuç arasındaki farkı bulunuz.
Cevap: 
73 x 3 = 219 tane öğrenci bileti kesilmiştir.
70 + 220 = 290 tahmini toplam bilet sayısı.
73 + 219 = 292 toplam bilet sayısı.
292 – 290 = 2 


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 100-101-102. Sayfa Cevapları Ata Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.