Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
8 Mart 2021, 14:07
Selin Selin
Üye
Konu Sayısı: 276

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 96-97-98. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2020-2021 4. Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 96-97-98. sayfa cevapları Problem Çözme ve Problem Kurma

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 96 Ders Kitabı Cevapları

1) Bir inek, günde yaklaşık 12 litre süt vermektedir. Sütün litresini 3 liradan satan Yılmaz ailesinin 8 ineği vardır. Yılmaz ailesinin bir ayda süt satışından elde ettiği gelir kaç TL’dir?
Cevap:
12 x 3 x 8 = 288 TL 1 günlük
288 x 30 = 8640 TL 1 aylık


2) Bir tavşan her zıplamada 34 cm, bir kurbağa her zıplamada 18 cm yol gidebiliyor. İkisi aynı noktadan aynı yöne zıplamaya başlarsa 8. zıplamada aralarındaki mesafe kaç cm olur?
Cevap: 
34 x 8 = 272 cm tavşan.
18 x 8 =144 cm kurbağa.
272 – 144 = 128 cm aralarındaki mesafe.


3) “MATEMATİK” kelimesindeki hece sayısı ile “GEOMETRİ” kelimesindeki harf sayısının çarpımı kaçtır?
Cevap: 
MATEMATİK: 4 heceli
GEOMETRİ: 8 harfli
4 x 8 = 32


4) Bu ay eve gelen su faturası 38 TL, elektrik faturası ise su faturasının 3 katından 34 TL eksiktir. Bu iki fatura için kaç lira ödeme yapmalıyız?
Cevap: 
38 x 3 = 114
114 – 34 = 80 TL elektrik faturası.
38 + 80 = 118 TL ödenmelidir.

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 97 Ders Kitabı Cevapları

5) Bir pastane sahibi, bir tepsi böreği 11 TL’ye mâl edip 18 TL’ye satmaktadır. Günde 5 tepsi börek satan pastane sahibi, bir haftada kaç TL kâr eder?
Cevap: 
18 – 11 = 7 TL kar eder 1 tepsi böreği için.
7 x 5 = 35 TL 1 günlük kar.
7 x 35 = 245 TL 1 haftalık kar.


6) Osman Bey, 92 TL’den aldığı montu mağazasında 119 TL’ye satıyor. Osman Bey, içlerinde 24 adet mont bulunan kolilerden 5 tane aldığına göre tüm montları satarsa kaç lira kâr etmiş olacaktır?
Cevap: 
119 – 92 = 27 TL kar eder 1 mont için.
24 x 5 = 120 tane mont.
120 x 27 = 3240 TL toplam kar.


7) Saatte 98 km yol alabilen bir araba ile saatte 85 km yol alabilen bir motosiklet aynı anda, aynı noktadan, farklı yönlere doğru ilerliyor. 4 saatin sonunda araba ile motosiklet arasında oluşan mesafe kaç km olacaktır?
Cevap: 
98 x 4 = 392 km araba
85 x 4 = 340 km motosiklet
392 + 340 = 732 km aradaki mesafe


8) Yandaki verilere uygun bir problem kurunuz.
Cevap: ” Bakkalcı toptancıdan tanesi 2 TL olan meyve sularından 46 koli alıyor. Her kolide 24 adet olduğuna göre bakkalcı toplam kaç TL öder? “
46 x 24 = 1104 tane meyve suyu
1104 x 2 = 2208 TL öder.

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 98 Ders Kitabı Cevapları

9) Aşağıda bir kırtasiyedeki okul araç gereçlerinin fiyatları verilmiştir. Bu verilere uygun iki problem kurunuz ve problemleri çözünüz.
Cevap:

a) ” Okul açılacağı için çocuğuna kırtasiyeden bir şeyler almak isteyen Ayşe Hanım, 2 adet not defteri, 1 adet resim çantası ve 3 adet renkli kağıt alıyor. Buna göre kırtasiyeye kaç TL ödemesi gerekir? “
4 x 2 = 8 TL not defteri
3 x 9 = 27 TL renkli kağıt
27 + 8 + 19 = 54 TL ödemesi gerekir.


b) ” Ali kırtasiyeden 1 adet renkli kalem seti, 2 adet çift taraflı kalem ve 4 adet defter alıyor.  Buna göre Ali’nin aldıkları kaç TL tutar? ”
14 x 2 = 28 TL çift taraflı kalem
4 x 7 = 28 TL defter
28 + 28 + 22 = 78 TL tutar.

Eğlenelim

Aşağıdaki çarpma işlemlerini yapınız. İşlem sonuçlarını balonlarla eşleştirerek aynı renge boyayınız.

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 98 Ders Kitabı Cevapları


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 88-89-90-91-92-93. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.