Cevap Yaz
24 Kasım 2022, 3:44 - Sena Yazdı

5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 104-105. Sayfa Cevapları Lisans Yayıncılık

5.Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 104-105. Sayfa Cevapları Lisans Yayıncılık 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 5. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 4. Ünite Öğrendiklerimizi Ölçelim konusunun bulunduğu 5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 104-105 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 104-105. Sayfa Cevapları Lisans Yayıncılık

5.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı 104-105. Sayfa Cevapları Lisans Yayıncılık 4. Ünite Öğrendiklerimizi Ölçelim

5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 104 Cevapları Lisans Yayıncılık

A) Aşağıdaki soruların cevaplarını boşluklara yazınız.

1. Hz. Muhammed’in (s.a.v.) Hz. Hatice (r.a.) ile evliliği hakkında kısaca bilgi veriniz.
Cevap: Hz. Hatice varlıklı ve kervanları olan bir hanımdı. Kervanlarıyla ilgilenip, onun yerine ticaret yapan biri ararken Hz. Muhammed, Hz. Hatice’nin kervanlarına bakmak için Hz. Hatice’nin yanına gider. Hz. Muhammed’in güvenilir ve dürüst olduğunu gören Hz. Muhammed’e onunla evlenmek istediğini söyler ve evlenirler.


2. Hz. Muhammed’in (s.a.v.) torunlarına nasıl davrandığını kısaca yazınız.
Cevap: Hz. Muhammed torunlarıyla oynayan, şakalaşan, ilgilenen ve onlara karşı sonsuz bir sevgi, merhamet duyan bir dedeymiş.


3. Hz. Muhammed (s.a.v.) ve ailesinin örnek davranışları hakkında bilgi veriniz.
Cevap: Hz. Muhammed ve ailesinin örnek davranışları; insana değer vermek, yardıma muhtaç olanları ve düşkünlere yardım etmek, merhametli olmak, çocuklarda kız erkek ayırmamak ve adaletli olmaktır.


4. Peygamber Efendimiz aile fertlerine karşı nasıl davranmıştır? Kısaca açıklayınız.
Cevap: Hz. Muhammed, eşlerine karşı adaletli olarak herkese eşit ilgiyi gösterirdi, ailesiyle istişare ederdi, hanımları, çocukları ve torunlarıyla şakalaşır ve ailesi arasında ayrım yapmazdı.


B) Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerleri, verilen kelimelerle doğru bir şekilde tamamlayınız.
Cevap: 

1. “Allah’a ve ahiret gününe inanan komşusuna …eziyet… etmesin.” (Buharî, Edeb,85.)
2. “Yiyiniz, içiniz, ancak …israf…. etmeyiniz. (A’raf Suresi, 31. ayet.)”
3. Hz. Hüseyin (r.a.) 626 yılında …Medine…. ’de doğmuştur.
4. …Kevser…. bolluk, bereket ve neslin çoğalması anlamlarına gelir.


5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 105 Cevapları Lisans Yayıncılık

C) Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D” yanlış olanların başına ise “Y” yazınız.
Cevap: 

(Y) 1. Kevser Suresi, Kur’an-ı Kerim’in en uzun suresidir.
(D) 2. Peygamberimizin soyu, kızı Hz. Fatıma (r.a.) ile devam etmiştir.
(D) 3. “Merhamet etmeyene merhamet edilmez.” sözü Peygamberimize aittir.
(Y) 4. Hz. Fatıma (r.a.) Peygamberimizden bir yıl sonra vefat etmiştir.
(D) 5. Peygamberimiz, evinde güzel vakit geçirir ve ev halkıyla şakalaşırdı.


D) Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların doğru seçeneğini bularak işaretleyiniz.

1. Yukarıda verilen bilgide, Peygamber Efendimizin bahsettiği kişi kimdir?
Cevap: B) Hz. Hatice (r.a.) 


2. Hangi surenin adı, “bolluk, bereket ve neslin devam etmesi ve cennette bulunan bir ırmak” gibi anlamlara gelmektedir?
Cevap: A) Kevser


3. Aşağıdakilerden hangisi Peygamber Efendimizin kızlarından birisi değildir?
Cevap: D) Felak


4. Yukarıda verilen Kevser Suresi’ni tamamlamak için, boş bırakılan yerlere sırasıyla aşağıdaki kelimelerden hangileri getirilmelidir?
Cevap: A) kevser – lirabbike – şânieke

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.