Cevap Yaz
25 Mayıs 2024, 16:16 - Saniye Yazdı

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 244-245-246 Cevapları KOZA Yayınları

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 244-245-246 Cevapları KOZA Yayınları 2023-2024 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 5. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan 8. Tema Ölçme ve Değerlendirme Soruları konusuna ait cevapların bulunduğu 5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 244-245-246 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 244-245-246 Cevapları KOZA Yayınları

5.Sınıf Türkçe Ders Kitabı KOZA Yayınları 244-245-246 Sayfa Cevapları 8. Tema Ölçme ve Değerlendirme Soruları

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 244 Cevapları KOZA Yayınları

8. TEMA ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SORULARI

1-5. soruları metne göre cevaplayınız.

1. “Her çocuk gibi kanatlıydım ben de…” ifadesiyle yazar ne demek istiyor?
Cevap: Oynamayı ve hayaller kurmayı çocuklar daha çok sevdiği için bu cümleyi kurmuştur.

2. Beyaz bulut oyunu nasıl bir oyundur? Bu oyun size ilginç geldi mi? Neden?
Cevap: Bulutların gökyüzünde girdikleri şekillerle bir masal anlatmaya çalışmasıdır. Bana ilginç gelmedi çünkü bulutların şekilleri bizlere gerçekten birşeyler anlatıyor olabilir.

3. Yazarın “yazarcılık” oyunu kaç aşamadan oluşmaktadır? Bu oyunun hangi aşaması size daha ilginç geldi?
Cevap: Yedi aşamalı bir oyundur. Şiiri yazdıktan sonra radyoda sunum yapar gibi anlatması bana ilginç gelmiştir.

4. Yazarın çocukluk arkadaşlarını “düşsel” varlıklar olarak nitelemesinin nedeni ne olabilir?
Cevap: Okuduğu ve yazdığı kitaplardaki karakterler olduğu için düşsel varlıklar demiştir.

5. Yazar, kitaplarını yazarken kimlere gönül borcu olduğunu söylüyor?
Cevap: Çocukluğumun yürek galerisini güzelleştiren, varsıllaştıran herkese, her şeye gönül borcu olduğunu söylemiştir.

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 245 Cevapları KOZA Yayınları

6. Metinde geçen gerçek ve terim anlamlı kelimelere ikişer örnek yazınız.

Gerçek anlamlı kelimeler: Oyuncak, Kitap, Sunucu

Terim anlamlı kelimeler: Radyo, Astronot, ay, yıldızlar


7. Aşağıdaki yazma alanlarına başta verilen noktalama işaretlerini kullanarak cümleler yazınız.
Cevap: 

5.-Sinif-Turkce-Ders-Kitabi-Sayfa-245-Cevaplari-KOZA-Yayinlari 5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 244-245-246 Cevapları KOZA Yayınları


8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sayıların yazımı ile ilgili bir yazım yanlışı yapılmıştır?
Cevap: B) Eylül 5’şer 5’şer sayabiliyor. 

9. Aşağıdaki cümlelerde altı çizgili sözcüklerin hangisinde ünsüz yumuşaması, ünsüz benzeşmesi ya da ünlü düşmesi gibi bir ses olayı yoktur?
Cevap: D) Bugün hava daha güzel olacakmış.

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 246 Cevapları KOZA Yayınları

10. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde eş sesli bir sözcük vardır?
Cevap: A) Yaz gelince satranç kursuna kayıt olacağım. 

11. “Bebeğini ilk defa kucağına aldığında –––––––––––––––––––––––––––––––– .” ifadesinde aşağıdaki yargılardan hangisiyle tamamlanırsa diğerlerinden farklı bir anlam elde edilir?
Cevap: D) eli ayağı titredi


12. Aşağıda yer alan paragrafları okuyunuz. Paragraflara ait ana fikirleri belirleyerek eşleştiriniz.
Cevap: 

5.-Sinif-Turkce-Ders-Kitabi-Sayfa-246-Cevaplari-KOZA-Yayinlari 5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 244-245-246 Cevapları KOZA Yayınları


13. Cümlelerdeki noktalı yerleri aşağıda verilen kelimelerden uygun olanla tamamlayınız.

Birden fazla kelimeden oluşan sayılar ayrı yazılır.
Üleştirme sayıları rakamla değil yazıyla belirtilir.
Bir zorunluluk olmadıkça cümle rakamla başlamaz.
Dört veya daha çok basamaklı sayılar sondan sayılmak üzere üçlü gruplara ayrılarak yazılır ve aralarına nokta kullanılır.
Sıra sayıları yazıyla ve rakamla gösterilebilir.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.