Cevap Yaz
3 Ocak 2023, 11:11 - Seher Yazdı

8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 107-108. Sayfa Cevapları Anka Yayınevi

8.Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 107-108. Sayfa Cevapları Anka Yayınevi 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 8. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Değerlendirme Çalışmaları konusunun bulunduğu 8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 107-108 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 107-108. Sayfa Cevapları Anka Yayınevi

8.Sınıf Anka Yayınevi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı 107-108. Sayfa Cevapları Değerlendirme Çalışmaları

8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 107 Cevapları Anka Yayınevi

A. Aşağıdaki açık uçlu soruları cevaplandırınız.

1. İslam dininin temel kaynağı olarak Kur’an-ı Kerim’in önemini anlatınız
Cevap: Kuranı kerim inen son ilahi kitaptır. Değiştirilmemiş tek ilahi kitaptır. İslam dinin kılavuzudur. 

2. Kur’an-ı Kerim, inanç konusunda insana nasıl yol gösterir? Belirtiniz.
Cevap: Allah’ın sıfatlarını ve özelliklerini açıklayıcı şekilde anlatır bizim imanımızın nasıl olması gerektiğini açıklar.

3. Kur’an’da kıssaların anlatılmasının sebebi ve amacı nedir? Söyleyiniz.
Cevap: Kıssaların sebebi ve amacı İnsanları Allah’ın birliğine varlığına inandırmak, inanmayanların başına gelenleri göstermek için anlatılmıştır.

4. İslam dininin öğrenilmesi ve yaşanmasında sünnetin önemi nedir? Açıklayınız
Cevap: Sünnet kuranı kerimin yaşanmış halidir. Peygamber efendimizin davranışlarını biz sünnet olarak kabul ederiz çünkü kuranı kerimi bize daha anlaşılır bir şekilde kendi yaşantısında yaşayarak anlatmıştır.

5. Hz. Nuh (a.s.) kıssasından çıkarılabilecek sonuçlar ve dersler neler olabilir? Arkadaşlarınızla tartışınız
Cevap: Allahtan başkasına iman edersek helak olacağımızın derslerini çıkarabiliriz.

B. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz

1. Kur’an-ı Kerim’le ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
Cevap: B. İçinde Peygamberimizin (s.a.v.) hadisleri bulunur.

2. (…) Yukarıdaki ayet, aşağıdakilerden hangisiyle doğrudan ilişkilidir?
Cevap: B. Ahlak

3. I. Kötü zan
II. Bağışlama
III. Büyüklenmek
IV. Alçak gönüllülük
Yukarıdakilerden kaç tanesi, Kur’an’ın bizi yönlendirdiği güzel davranışlardandır?
Cevap: B. 2

4. (…) Yukarıdaki ayet, aşağıdaki davranışlardan hangisiyle ilişkilendirilemez?
Cevap: C. Sabır

8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 108 Cevapları Anka Yayınevi

C. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerleri, verilen sözcüklerden uygun olanlarıyla doldurunuz
Cevap:

1. Furkan iyi ile kötüyü, doğru ile yanlışı, iman ile küfrü, helal ile haramı birbirinden ayıran anlamına gelir.
2. Hz. Peygamber’in (s.a.v.) sözlerine, davranışlarına ve sahabilerinin yapmış olduğu olumlu davranışları onaylamasına …..sünnet…… denir.
3. Tevhit inancına bağlı kalarak sadece Allah (c.c.) emrettiği için ona sevgi, saygı ve tazim göstermek amacıyla Allah’ın (c.c.) rızasını kazanmak için yapılan bütün iyi, güzel iş ve davranışlar .….ibadet…. olarak adlandırılır.
4. İslam dininin ibadetlerle ilgili hükümlerinin dışında kalan ve insanların birbirleriyle veya bireyin toplumla yahut da toplumların birbirleriyle olan hukuki, idari, mali, iktisadi ve beşerî ilişkilerini düzenleyen bölümüne ….muamelat…. denir.
5. Kur’an-ı Kerim’de, geçmiş peygamberler ve topluluklar hakkında anlatılan ibret verici olaylara kıssa… denir

Ç. Kur’an-ı Kerim’in temel özelliklerini aşağıdaki şemaya yazınız.
Cevap:

8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 108 Cevapları Anka Yayınevi

 

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.