Cevap Yaz
19 Mayıs 2022, 22:46 - Sena Yazdı

8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 132-133-134. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

8.Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 132-133-134. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 8. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve  içerisinde 5. Ünitemizi Değerlendirelim konusunun da arasında bulunduğu 8. sınıf din kültürü ders kitabı sayfa 132-133-134 cevapları konusunu paylaştık. Konu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 132-133-134. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

8.Sınıf MEB Kitap Yayıncılık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı 132-133-134. Sayfa Cevapları 5. Ünitemizi Değerlendirelim

8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 132 MEB Yayınları

A. Aşağıdaki açık uçlu soruları cevaplayınız.

1. İslam dininin temel kaynakları nelerdir? Yazınız.
Cevap:

⇒ Kuran-ı Kerim.
⇒ Sünnet.
⇒ İcma.
⇒ Kıyas.


2. Kur’an-ı Kerim’de yer alan hükümlerin anlaşılmasında sünnetin rolü nedir? Açıklayınız.
Cevap: Sünnetler Kur’an-ı Kerimde yer alan hükümlerin peygamber efendimizin davranışlarını içermektedir.


3. Kur’an-ı Kerim’in temel özellikleri nelerdir? Sıralayınız.
Cevap: 

⇒ Son ilahi kitaptır.
⇒ Allah’ın koruması altında olan bir ilahi kitaptır.
⇒ Evrensel bir kitaptır.
⇒ Nasıl yaşamamız gerektiğini anlatan ilahi kitaptır.
⇒ Allah kelamıdır.


4. Kur’an’da kıssaların anlatılma sebebi nedir? Açıklayınız.
Cevap: İnsanların bu kıssalardan ders çıkarması ve hayatlarına geçirmesi için anlatılmaktadır.


B. Aşağıda yer alan çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.

1. Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki ayette emredilen davranışlardan değildir?
Cevap: B) Sadece tanıdıklara yardım etmek 


8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 133 MEB Yayınları

2. Yukarıda tanımı yapılan kavram aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: D) Sünnet


3. Yukarıda verilen bilgi aşağıdaki ayetlerden hangisi ile doğrudan ilişkilidir?
Cevap: A) “… İyilik edin. Şüphesiz Allah iyilik edenleri sever.” (Bakara suresi, 195. ayet.) 


4. Yukarıda verilen hadisten çıkarılacak en kapsamlı sonuç aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B) Kur’an ve sünnet, İslam’ın temel kaynaklarıdır. 


5. Nuh (a.s.) ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: B) Kendisine iman eden yoksulları yanından kovmasını isteyen zenginlerin talebini kabul etmiştir. 


8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 134 MEB Yayınları

BULALIM

Aşağıdaki soruları cevaplayarak bulmacayı çözünüz.
Cevap:

8. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi MEB Yayınları Sayfa 134 Ders Kitabı Cevapları


8.Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları 132-133-134. Sayfa, 5. Ünitemizi Değerlendirelim 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.