Hz. Musa (a.s.) hakkında neler biliyorsunuz?
Cevap: Hz.Musa(a.s.), Mısır’ın hükümdarı çok güçlü Firavun’u islama davet etmiştir. Allah’ın izniyle Musa(a.s.) bir sürü mucizeler göstermesine rağmen Firavun inanmamış ve ona inananlara işkence etmiştir.Musa(a.s.) Allah’ın ona verdiği asasıyla bilinir.Firavun Musa(a.s.)’ı ve kavmini öldürmek için kovalarken denizle yolları kapanan peygamber Allah’a tevekkül ederek asasıyla denizi ikiye ayırmıştır.Denizden geçtikten sonra arkadan gelen Firavunun kavmi denizde boğularak helak olmuştur.Firavun ölmek üzere iken iman etmiştir ama ölürken son dakika yaptığı ölüm korkusuyla olan imanı kabul edilmemiştir.
Akşam yatarken hangi dua ve ayetleri okursunuz?
Cevap: Akşam yatarken Ayet-el Kürsi suresini okurum.Birde küçükken öğrendiğimiz;
“Yattım Allah kaldır beni , nur içine daldır beni, can bedenden ayrılırken imanımla gönder beni.” duasını okuyup uyurum.
Facebook'ta Paylaş
Twitter'da Paylaş
Linkedin'de Paylaş
Bir insan elindeki asa ile denizi ikiye yararak mucizesini gösteriyor ancak Firavun buna inanmıyor ve peşinden gidip ölüyor. Oldukça traji-komik bir durum.
Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.