Cevap Yaz
25 Şubat 2024, 21:25 - Sena Yazdı

8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 51-52. Sayfa Cevapları Anka Yayınevi

8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 51-52. Cevapları Anka Yayınevi 2023-2024 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 8. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan, içerisinde 2. Ünite Sonu Değerlendirme konularının da yer aldığı 8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 51-52 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili bildirmek istediğiniz görüş, öneri ve fikirleri yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 51-52. Cevapları Anka Yayınevi

8.Sınıf Anka Yayınevi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı 51-52. Sayfa Cevapları 2. Ünite Sonu Değerlendirme

8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 51 Cevapları Anka Yayınevi

A) Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. İslamiyet’in paylaşma ve yardımlaşmaya verdiği önemi ayet ve hadislerden örnekler vererek açıklayınız.
Cevap: 

  • “Allah size yardım ederse artık sizi hiç kimse yenemez; sizi yardımsız bırakacak olursa O’nun dışında size yardım edebilecek kim vardır? Müminler yalnız Allah’a güvensinler” buyurulmuştur (Âl-i İmrân 3/160).
  • “Bir mümin, aç bir mümini doyurursa, Allah da o kimseyi cennet meyveleriyle doyuracaktır. Yine bir mümin, susuz kalan bir mümine bir şeyler içirip susuzluğunu giderirse, Allah kıyamette ona (misk ile mühürlenmiş lezzetli bir içecek olan) ‘Rahîk-ı Mahtûm’dan içirecektir. Yine bir mümin, elbiseye ihtiyacı olan bir mümini giydirirse, Allah da ona cennetin yemyeşil elbiselerinden giydirecektir.” (Tirmizî, Kıyâme, 18)


2. Zekât ve sadaka verirken nelere dikkat etmeliyiz? Söyleyiniz.
Cevap: Zekat ve sadaka verirken başa kakılmamalı, gizlice verilmeli, sadakada israf edilmemeli ve kendi malımızdan vemeliyiz.


3. Kimler zekât vermekle yükümlüdür? Belirtiniz.
Cevap: Aklı başında, büluğ çağına ermiş, hür kişiler zekat vermekle yükümlüdür.


4. Dinimize göre zekât kimlere verilebilir? Söyleyiniz.
Cevap: Dinimize göre fakirlere, miskinlere, borçlulara, yolda kalmışlara, yetimlere ve Allah yolunda cihad edenlere zekat verilebilir.


5. Hz. Şuayp (a.s.), peygamberlik görevini yaparken ne gibi zorluklarla karşılaşmıştır? Bilgi veriniz.
Cevap: Hz. Şuayp peygamberlik görevini yaparken dışlanma, reddedilme, zulüm ve tehdit edilme gibi zorluklarla karşılaşmıştır.


B) Aşağıdaki soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz.

1. Zekâtı verilecek malların oranlarıyla ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: B) Toprak ürünlerinin zekât oranı otuzda birdir. 


2. Aşağıdakilerden hangisi sadaka-i cariye kapsamında değildir?
Cevap: C) Nafile namaz kılmak 


3. Aşağıda Hz. Şuayp (a.s.) ile ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: C) Medyenliler ve Eykeliler Hz. Şuayp’ın (a.s.) çağrısına kulak vermişler ve ona iman etmişlerdir. 


4. I. Anneye II. Dedeye III. Kardeşe IV. Teyzeye
Yukarıda sıralanan kimselerden kaç tanesine zekât verilir?
Cevap: B) 2


5. Altından ve nakit paradan verilmesi gereken zekât oranı hangi seçenekte doğru verilmiştir?
Cevap: A) Kırkta bir


8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 52 Cevapları Anka Yayınevi

C) Aşağıda verilen kavramları ilgili tanımlarla doğru bir şekilde eşleştiriniz.
Cevap:

1. (IV) Ramazan ayında tüm aile fertleri için verilen sadaka.

2. (V) Hiçbir karşılık beklemeksizin yalnızca Allah (c.c.) rızası için ihtiyaç sahiplerine yapılan karşılıksız iyilik ve yardım.

3. (II) Allah (c.c.) rızası için fakirlere, muhtaçlara yapılan her türlü yardım, hayır kurumlarına yapılan bağış, zekât, sadaka gibi mali ibadetler.

4. (III) Toprak ürünlerinden, onda bir oranında verilen zekât.

5. (I) Dinimize göre bir kimsenin, zekât vermesi için gerekli olan 80,18 gr altın ya da buna denk bir paraya veya mala sahip olması.


Ç) Aşağıdaki şemaya, zekâtın bireysel ve toplumsal faydaları ile ilgili örnekler yazınız.
Cevap:

  • Birlik ve beraberlik duygusunu besler.
  • Topumdaki ekonomik dengeyi kurar.
  • İhtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlar.
  • Toplum huzurunun ve refahının artmasını sağlar.
  • İnsanlardaki kibir ve haset duygusunu ortadan kaldırır.
  • İnsanların manevi olarak rahatlamasını sağlar.
Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.