Cevap Yaz
3 Ocak 2023, 11:08 - Seher Yazdı

8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 83-84. Sayfa Cevapları Anka Yayınevi

8.Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 83-84. Sayfa Cevapları Anka Yayınevi 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 8. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Değerlendirme Çalışmaları konusunun bulunduğu 8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 83-84 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 83-84. Sayfa Cevapları Anka Yayınevi

8.Sınıf Anka Yayınevi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı 83-84. Sayfa Cevapları Değerlendirme Çalışmaları

8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 83 Cevapları Anka Yayınevi

A. Aşağıdaki açık uçlu soruları cevaplandırınız

1. Hz. Muhammed’in (s.a.v.) güvenilirliği konusunda bilgi veriniz.
Cevap: Hz. Muhammed hiç bir zaman yalan söylememiştir ve herkes ona güvenir. Bu nedenle ona Muhammedul emin adını vermişlerdir.

2. Hz. Muhammed’in (s.a.v.) merhametli oluşu hakkında bilgi veriniz.
Cevap:. Hz. Muhammed’in (s.a.v.) hem insanlara hem de hayvanlara karşı her zaman merhametli olmuştur. Bir hadisinde hayvanları aç susuz bırakmamak gerektiğinden bahsetmiştir.

3. Hz. Muhammed’in (s.a.v.) cesaretli ve kararlı oluşunu örnek vererek anlatınız.
Cevap: Hz. Muhammed ve  Hz. Ebubekir gizlice Medine’ye giderken Mekkeli müşriklere yakalanmamak için bir mağaraya saklanırlar Mekkeli müşrikler mağaranın önüne gelir. Hz. Ebu Bekir  korkar fakat Peygamber efendimiz korkmaz ve Allah’ın kendileri ile olduğunu söyler. Bu olaydan da Peygamber efendimizin hem cesaretli hem de Allah yolunda olduğunu görürüz.

4. Hz. Muhammed’in (s.a.v.) hakkı gözeten bir insan olduğunu nasıl anlayabiliriz? Örnekler veriniz
Cevap: Peygamber efendimiz hakkı gözeten bir insandır. Hacerülesved taşının yerine koyulma hikayesi en büyük örneklerden birisidir. Hacerülesved taşını bir çok kabile kendisi koymak istiyordu ve anlaşmazlık çıkıyordu. Peygamber efendimizde Çözüm olarak bir bezin üstüne konulmasını ve herkesin bezin uçlarını tutmasını söylemiştir böylelikle sorun çözülmüştür. bu da peygamber efendimizin ne kadar hakkı gözeten adaletli olduğunu gösterir


B. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz

1. Mekkeliler, Peygamber Efendimize (s.a.v.) gençliğinde “Muhammedü’l Emin” dererdi. Bunun sebebi neydi?
Cevap: B. Peygamberimizin (s.a.v.) dürüst ve güvenilir olması

2. Peygamberimizin (s.a.v.) Hılfu’l-Fudûl cemiyetine üye olmasının amacı ve sebebi nedir?
Cevap: C. Mekke’de haksızlıkları önlemek

3. Kureyş suresinde aşağıdaki konulardan hangisinden söz edilmez?
Cevap: C. Kureyş’in diğer kabilelerle yaptığı savaşlardan

4. Herhangi bir konuda doğruyu bulmak için sahasında güvenilir bir insanın görüşüne başvurmaya …………………. denir.
Boşluğa hangi ifade getirilmelidir?
Cevap: B. İstişare

8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 84 Cevapları Anka Yayınevi

5. …………………………. kişinin özü ile sözünün, sözü ile davranışlarının birbirine uyması, insanın olduğu gibi görünüp göründüğü gibi olmasıdır.
Yukarıda tanımı yapılan kavram aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: D. Sıdk

6. Aşağıda karışık şekilde verilen Kureyş suresinin ayetlerini, doğru şekilde sıralayınız.
Cevap: B. 2, 1, 4, 3

C. Aşağıdaki bilgilerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.
Cevap:

1. (D) Hz. Muhammed’in (s.a.v.) dürüst ve güvenilir olması, onun herkes tarafından sevilmesinde önemli bir rol oynamıştır.
2. (Y) Hz. Muhammed’e (s.a.v.) cesareti ve sabrı nedeniyle Muhammedü’l Emin denilmiştir.
3. (D) Hz. Muhammed’e (s.a.v.) inanmayanlar bile Mekke dışına çıktıklarında değerli eşyalarını ona emanet etmişlerdir.
4. (D) Hz. Muhammed (s.a.v.), kızlarını evlendirirken onların görüşünü almıştır.
5. (D) Hz. Muhammed (s.a.v.), Müslüman olsun olmasın herkese karşı adil davranmıştır.
6. (D) Kureyş suresinde, Yüce Allah’ın (c.c.) Kureyşlilere verdiği bazı nimetler hatırlatılır. Onlardan Allah’a (c.c.) kulluk etmeleri istenir.


Ç. Peygamberimizi (s.a.v.) örnek alan bir mümin, insanlara değer verdiğini ne gibi davranışlarıyla gösterebilir? Aşağıdaki şemaya örnekler yazınız.
Cevap:8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 84 Cevapları Anka Yayınevi

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.