Cevap Yaz
4 Şubat 2023, 16:25 - Zülal Güneş Yazdı

Bitkiler ve Yiyecekler Neden Çürür?

Soru: Bitkiler ve Yiyecekler Neden Çürür?
Cevap:

Bitkiler ve yiyeceklerin çürümesine neden olan bazı faktörler içerisinde oksijen, mikroorganizmalar, enzimler, sıcaklık, nem oranı, radyasyon ve kimyasal reaksiyonlar yer almaktadır.

Bitkilerin veya Yiyeceklerin Çürümesine Neden Olan Mikroorganizmalar Nelerdir?

Bitkiler ve Yiyecekler Neden Çürür

Bitkilerin veya yiyeceklerin çürümesine neden olan mikroorganizmalar oldukça çeşitli olsalar da yaygın olarak şu mikroorganizmaları sayabiliriz;

  • Üzüm, ekmek, bira gibi ürünlerde bulunan mayalar çürümeye neden olmaktadır.
  • Süt ürünleri, et ve sebzeler gibi ürünlerde bulunan bakteriler çürümeye sebebiyet vermektedir.
  • Meyve, sebze ve tahıl ürünlerinde bulunan mantarlar çürümelerine sebep olmaktadır.
  • akar ve zararlı böcekler, bitkilerin çürümesine neden olmaktadır.
  • mikroplar, Salmonella, Escherichia coli gibi patojen bakteriler yiyeceklerin bozulmasına neden olmaktadır.
4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 202. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2023-2024 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde yer alan kritik sorulardan birini cevaplamış bulunuyoruz. Cevaplarla ilgili eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.
Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.