Bitkiler ve yiyeceklerin çürümesine neden olan bazı faktörler içerisinde oksijen, mikroorganizmalar, enzimler, sıcaklık, nem oranı, radyasyon ve kimyasal reaksiyonlar yer almaktadır.
Bitkilerin veya Yiyeceklerin Çürümesine Neden Olan Mikroorganizmalar Nelerdir?
Bitkilerin veya yiyeceklerin çürümesine neden olan mikroorganizmalar oldukça çeşitli olsalar da yaygın olarak şu mikroorganizmaları sayabiliriz;
Üzüm, ekmek, bira gibi ürünlerde bulunan mayalar çürümeye neden olmaktadır.
Süt ürünleri, et ve sebzeler gibi ürünlerde bulunan bakteriler çürümeye sebebiyet vermektedir.
Meyve, sebze ve tahıl ürünlerinde bulunan mantarlar çürümelerine sebep olmaktadır.
akar ve zararlı böcekler, bitkilerin çürümesine neden olmaktadır.
mikroplar, Salmonella, Escherichia coli gibi patojen bakteriler yiyeceklerin bozulmasına neden olmaktadır.
4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 202. Sayfa Cevapları MEB Yayınları2023-2024 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde yer alan kritik sorulardan birini cevaplamış bulunuyoruz. Cevaplarla ilgili eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.
Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz. Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf
Bitkiler ve yiyecekler olumsuz şartlarda çürümeye başlar. Bunun sebepleri mikroorganizmalar, sıcaklık, nem gibi birçok ortam faktörleri buna sebep olmaktadır.