Cevap Yaz
22 Eylül 2022, 11:36 - Sena Yazdı

1. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları (4. Sınıf Türkçe MEB)

1. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları (4. Sınıf Türkçe MEB) 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 4. sınıf öğrencilerinin kitap içerisinde en çok ihtiyaç duyacağı testlerin, metin sorularının ve testlerin cevaplarını 4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 39-40-41 Cevapları konusu içerisinde paylaşmış bulunuyoruz. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

1. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları (4. Sınıf Türkçe MEB)

1. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları ve Çalışmaları 4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 39-40-41 Cevapları

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 39 Cevapları MEB Yayınları

(1, 2, 3, 4, 5 ve 6. soruları metne göre cevaplayınız.)

1. Okumak nedir?
Cevap: Okumak tutkulu bir eylemdir.


2. Öykü sizinle ne zaman bağ kurar?
Cevap: Tüm bedenimizle, hislerimizle ve ruhumuzla okursak bağ kurar.


3. Öyküyü nasıl okumalıyız?
Cevap: Öyküyü orada ne bulacağım diyerek okumalıyız.


4. Metinle ilgili iki soru yazıp cevaplayınız.

Soru: Yazma becerisi geliştirmek isteyen kişilerin masasında ne olması gerekir?
Cevap: Sözlükler olmalıdır.

Soru: Aynı anlama gelen birden fazla sözcük olduğunda ne yapmalıymışız?
Cevap: Sözlük kullanarak bu sözcüklerin arasındaki farkları bulmalıyız.


5. Metne uygun başlıklar belirleyiniz.
Cevap: 

  • Okumak
  • Doğru okumak 

6. Metnin konusunu ve ana fikrini belirleyiniz.
Cevap:  

Konu: Okumak ve doğru okumak.

Ana fikir: Okumanın düşünce haznemizi zenginleştirdiği.


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 40 Cevapları MEB Yayınları

7. a. Noktayı uygun yerlerde kullanınız.
Cevap: 

Koşu yarışında 1. geldim
11.03.2009 tarihinde Denizli’de doğdum
Prof. Dr. Gazi Yaşargil epilepsi ve beyin tümörünü kendi bulduğu yöntemlerle tedavi etmiştir.
Dersimiz 08.50’de başlıyor.


b. Virgülü uygun yerlerde kullanınız.
Cevap: 

Kitapçı, adamı çağırdı.
Kütüphanelerde kurslar, yarışmalar, etkinlikler de düzenlenir.
Sınıfa masa, sıra, dolap getirildi.


8. Sembollerin anlamlarını yazınız.
Cevap: 

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 40 Cevapları MEB Yayınlar


9. Sesteş (eş sesli) kelimeleri farklı anlamlarıyla birer cümlede kullanınız.
Cevap: 

Bağ
→ Üzüm bağları kocaman olmuş.
→ Annemler aramızda kuvvetli bir bağ var.

Dik
→ Elbisenin yırtık yerini dik.
→ Yokuşlar çok dik.

Ek
→ Bahçeye domates ve biber ektik.
→ Yemeğe biraz daha tuz ekledim.


10. Paragrafları ait olduğu bölümle eşleştiriniz.
Cevap: 

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 40 Cevapları MEB Yayınları


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 41 Cevapları MEB Yayınları

11. “Konuşan Kitap” metni ile aşağıdaki metni tür bakımından karşılaştırınız.
Cevap: 

Konuşan kitap: Bilgilendirici metin.
Kitaplar: Şiirdir.


12. Cümlelerde yer alan gerçek ifadelerin başına “G”, hayal ürünü ifadelerin başına “H” yazınız.
Cevap: 

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 41 Cevapları MEB Yayınları


13. Kelimelerden hangisinin eş anlamlısı yoktur?
Cevap: d. kitap 


14. Grafik bir okulda düzenlenen müzik kurslarının ders saatlerini gösteriyor. Buna göre en fazla tercih edilen iki kurs hangileridir?
Cevap: c. keman-saz 

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.