Cevap Yaz
28 Kasım 2022, 5:54 - Sena Yazdı

1. Tema Değerlendirme Soruları Cevapları (7. Sınıf Türkçe MEB)

1. Tema Değerlendirme Soruları Cevapları (7. Sınıf Türkçe MEB) 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerinin kitap içerisinde en çok ihtiyaç duyacağı testlerin, metin sorularının ve testlerin cevaplarını 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 34-35 Cevapları konusu içerisinde paylaşmış bulunuyoruz. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

1. Tema Değerlendirme Soruları Cevapları (7. Sınıf Türkçe MEB)

1. Tema Değerlendirme Soruları Cevapları ve Çalışmaları 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 34-35 Cevapları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 34 Cevapları MEB Yayınları

(1, 2 ve 3. soruyu metinden hareketle cevaplayınız.)

1. Yazarı etkileyen olay nedir?
Cevap: Adamın  her basamakta Allah’a şükretmesidir.


2. “Yaşlı insanlar, hele okumuş yazmış kimseler, pek duygulu olurlar.” sözüne katılıyor musunuz? Neden?
Cevap: Bu söze katılıyorum. Çünkü insanlar yaşlanınca eskiye, eski gücüne özlem duyarlar.


3. Okuduğunuz metnin ana fikrini yazınız.
Cevap: Metnin ana fikri; sahip olduklarımıza her zaman şükretmeli ve değerini bilmemiz gerektiğidir.


4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde deyim cümlenin anlamına uygun kullanılmamıştır?
Cevap: D) Bu eşyaları atmaya bir türlü dilim varmıyor. 


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 35 Cevapları MEB Yayınları

5. Aşağıdaki çekimli fiillerin hangisinde zaman anlamı vardır?
Cevap: B) Boş vakitlerini güzel bir şekilde değerlendirmelisin. 


6. Aşağıdaki çekimli fiillerin hangisinde dilek anlamı yoktur?
Cevap: B) Dün fuardan telefon aldı. 


7. Aşağıdaki koyu harflerle yazılmış fiilleri belirttikleri anlam özelliklerine göre eşleştiriniz.
Cevap:
7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 35 Cevapları MEB Yayınları


8. Aşağıdaki dizelerde bulunan söz sanatlarını belirleyerek boşluklara yazınız.
Cevap:
7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 35 Cevapları MEB Yayınları1

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.