Cevap Yaz
15 Ağustos 2022, 10:30 - Zülal Güneş Yazdı

12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı 156-157. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

12.Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı 156-157. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde lise son sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan 12. sınıf inkılap tarihi ders kitabı sayfa 156-157 cevapları konusunu paylaştık. IV. Ünite Sonu Ölçme ve Değerlendirme Soruları konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı 156-157. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

12.Sınıf MEB Yayınları T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı 156-157. Sayfa Cevapları IV. Ünite Sonu Ölçme ve Değerlendirme Soruları

12. Sınıf T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MEB Yayınları Sayfa 156 Ders Kitabı Cevapları

1-2. soruları yukarıdaki metne göre cevaplayını

1. Türkiye’nin, Lozan Görüşmeleri sırasında Boğazlar konusundaki tavrını metne göre değerlendiriniz
Cevap: Uzlaşma olması için bu şartları geçici olarak kabul etmeyi doğru bulmuştur. Çünkü savaşın bıraktığı izler daha büyüktür. Kabul edemeyecek durumda değilizdir. 

2. Lozan Görüşmeleri’nde Boğazlar için alınan kararlara bakıldığında olası bir savaş durumunda Türkiye’nin yaşayabileceği sıkıntılar neler olabilirdi, tartışınız?
Cevap: Asker bulunduramadığı için savaş durumunda tehlike altında olacak ülke içine girilmesi daha kolay olacaktır. 


Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

3. Lozan Barış Antlaşması’ndan sonra Türkiye ile Fransa arasında yaşanan sorunlar nelerdir?
Cevap: Fransız mandası olan Suriye ile Türkiye sınırı meselesi yaşanmıştır. 

4. Türkiye’nin Osmanlı Devleti’nden kalan borçları ödeme sürecini 1929 Dünya Ekonomik Bunalımı nasıl etkilemiştir?
Cevap: Olumsuz olarak etkilenmiştir. Bu süreçte Osmanlı borçları ödeyememiştir. 1933 yılında Paris Sözleşmesi ile borç yapılandırılmıştır. 

5. Adolf Hitler’in dış politikasını belirleyen üç ana esas nedir?
Cevap:

⇒ Versay antlaşması ile gelen kısıtlamaları kaldırmak
⇒ Almanya sınırı dışında yaşayan bütün Almanları bir araya getirmek
⇒ Hayat sahası politikasını gerçekleştirmek 


Aşağıdaki tabloya göre 6. ve 7. soruları cevaplayınız.

6. 1923-1930 yılları arası olaylara bakıldığında Türk dış politikasının önceliklerinin ne olduğu söylenebilir?
Cevap: Bu yıllar arasında olan olaylar özel sosyal olaylardır. Öncelik olarak bu sorunlara yer vermiştir.

7. 1930-1938 yılları arası olaylara bakıldığında Türk dış politikasının önceliklerinin ne olduğu söylenebilir?
Cevap: Bu yıllar arasında olan olaylar genel diplomatik olaylardır.


Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.

8. (…) Bu bilgilere bakarak aşağıdakilerden hangisine ulaşılamaz?
Cevap:  C) Çok partili hayata geçiş denemelerinin yapılması


12. Sınıf T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MEB Yayınları Sayfa 157 Ders Kitabı Cevapları

9. (…) Yukarıda verilen gelişmelerden hangileri Lozan Barış Antlaşması’nın imzalanmasından sonra Türk-Yunan ilişkilerinde belirleyici olmuştur?
Cevap: D) I ve III 

10. Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi doğru değildir?
Cevap: E) İzmir Suikastı’ndan sonra kapatılmıştır.

11. (…) Yukarıda verilen gelişmelerden hangileri Boğazların statüsünün yeniden görüşülmesine neden olmuştur?
Cevap: D) II ve III 

12. Sadabat Paktı aşağıda verilen ülkelerden hangisinde imzalanmıştır?
Cevap: A) İran

13. Aşağıda verilen gelişmelerden hangisi diğerlerinden daha sonra meydana gelmiştir?
Cevap: C) Hatay’ın anavatana katılması

14. (…) düşüncelerinden hangileri etkili olmuştur?
Cevap: D) I ve III 

15. (…) Yukarıda verilen her iki olayın ortak yönüne bakarak aşağıdaki yargılardan hangisine ulaşılabilir?
Cevap: B) Çok partili hayata geçiş süreci gecikmiştir

16. Briand-Kellog Paktı hangi devletlerin öncülüğünde imzalanmıştır?
Cevap: B) ABD-Fransa

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.