Cevap Yaz
15 Ağustos 2022, 10:30 - Zülal Güneş Yazdı

12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı 220-221. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

12.Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı 220-221. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 12. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan 12. sınıf inkılap tarihi ders kitabı sayfa 220-221 cevapları konusunu paylaştık. VII. Ünite Sonu Ölçme ve Değerlendirme Soruları konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı 220-221. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

12.Sınıf MEB Yayınları T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı 220-221. Sayfa Cevapları VII. Ünite Sonu Ölçme ve Değerlendirme Soruları

12. Sınıf T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MEB Yayınları Sayfa 220 Ders Kitabı Cevapları

1-2. soruları yukarıdaki metne göre cevaplayınız.

1. Amerika Birleşik Devletleri’nin Kıbrıs sorununa arabuluculuk yapmasındaki amacı nedir?
Cevap: Düşman edinmek istememesi ve Türkiye ile anlaşmazlık durumunda Rusya’nın devreye gireceği tehdidi yüzünden arabuluculuk yapmıştır. 

2. Amerika Birleşik Devletleri’ne göre Kıbrıs sorunundaki tehlike nasıl atlatılmıştır?
Cevap: ABD ateşkesi sağlamıştır. Türk,ye, İngiltere ve Yunanistan’ı görüşmeye davet ederek tehlikeyi atlatmıştır. 


Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

3. ABD ve SSCB arasında Yumuşama Dönemi’nin başlamasının nedenleri nelerdir?
Cevap: Nükleer silah konusunda ikisi de eşit hale gelmiş ve iki devlette nükleer saldırıya açık olmasından kaynaklı Yumuşama Dönemi başlamıştır. 

4. İran-Irak Savaşı’na yol açan nedenler nelerdir?
Cevap: İki ülke arasında geçmişte olan sınır sorunu, su yollarını kontrol etme isteği, Arap dünyasındaki liderliği ele geçirme gibi nedenlerden dolayı savaş başlamıştır. 

5. Camp David Antlaşmalarının sonuçlarını açıklayınız.
Cevap: İsrail tarafından ele geçirilen Sina Yarımadası Mısır’a geri verildi. Bu barış çabalarının sonucunda Menahem Begin ve Enver Sedat 1978 Nobel Barış Ödülünü beraber almışlardır. 

6. Ermeni terör örgütü ASALA’nın kurulma amacı nedir? Açıklayınız.
Cevap: Bağımsız bir Ermenistan devlet kurup, sözde tarihte gerçekleştirilmiş Türkiye Cumhuriyeti’nin  yaptığı soykırımı kabul ettirmek ve tazminat almak amacı ile kurulmuştur. 

7. Türkiye’de 1960’lardan itibaren giderek artan iç göçlerin topluma etkileri nelerdir? Açıklayınız.
Cevap: Toplumda kültürel etkileşim doğmuştur. Çarpık kentleşme artmış ve sınıf farkı ortaya çıkmıştır. 


Aşağıdaki tabloya göre 8. ve 9. soruları cevaplayınız.

8. İç göçler hakkında nasıl bir yargıya varılabilir?
Cevap: İÇ göçler yıldan yılda köyden kente olarak değişiklik göstermiştir. 

9. Şehirlerde yaşayan insan oranının artması şehir hayatıyla ilgili ne gibi olumsuzluklara yol açmıştır?
Cevap: Çarpık kentleşmeler artmış ve kültürel etkileşim yaşanmıştır. 


Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayınız

10. (…) Bu parçadan, aşağıdakilerden hangisine ulaşılabilir?
Cevap: D) Bazı bölgelerde savaşlar devam etmiştir

11. Bağlantısızlar Bloku aşağıda verilen gelişmelerden hangisinin sonucunda oluşturulmuştur?
Cevap: E) Bandung Konferansı


12. Sınıf T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MEB Yayınları Sayfa 221 Ders Kitabı Cevapları

12. Yukarıda verilen Arap-İsrail savaşlarından hangileri İsrail’in üstünlüğü ile sona ermiştir?
Cevap: E) I, II ve III

14. (…) Yukarıda verilen gelişmelerden hangileri Arap-İsrail Savaşlarında Arapların başarısız olmasında etkili olmuştur?
Cevap: D) I ve III 

14. Aşağıda verilen gelişmelerden hangisi II. Dünya Savaşı’ndan sonra Türkiye ile Yunanistan arasında sorun olmamıştır?
Cevap: C) Nüfus Mübadelesi

15. 12 Eylül 1980 Askerî Darbesi’nin gerekçesi aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B) Şiddet ve terör olayları

16. “Kanlı Noel” olarak adlandırılan olay aşağıdakilerden hangisiyle ilgilidir?
Cevap: B) Kıbrıslı Türklerin öldürülmesi

17. Türkiye’nin 1974’te Kıbrıs’a yaptığı askerî müdahaleye, SSCB’nin karşı çıkmasının sebebi nedir?
Cevap: A) SSCB’nin Kıbrıs’ın NATO üssü olmasından çekinmesi 

18. (…) Bu bilgilerden yola çıkılarak aşağıdakilerden hangisine ulaşılamaz?
Cevap: B) Birleşmiş Milletler Türkiye’yi desteklemiştir

19. Aşağıdakilerden hangisi 1982 Anayasası’nın bir özelliği değildir?
Cevap: B) Yasama, millet meclisi ve senato arasında bölüştürülmüştür.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.