Cevap Yaz
15 Ağustos 2022, 10:30 - Zülal Güneş Yazdı

12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı 252-253. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

12.Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı 252-253. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 12. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan 12. sınıf inkılap tarihi ders kitabı sayfa 252-253 cevapları konusunu paylaştık. VIII. Ünite Sonu Ölçme ve Değerlendirme Soruları konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı 252-253. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

12.Sınıf MEB Yayınları T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı 252-253. Sayfa Cevapları VIII. Ünite Sonu Ölçme ve Değerlendirme Soruları

12. Sınıf T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MEB Yayınları Sayfa 252 Ders Kitabı Cevapları

1-3. soruları yukarıdaki metne göre cevaplayınız

1. Atatürk’ün Hatay Meselesi konusundaki görüşleri ile günümüzdeki Türkiye-Suriye ilişkiler arasında nasıl bir benzerlik görüyorsunuz? Kıyaslayınız.
Cevap: Günümüzde de 1938 de olduğu gibi Türkiye Suriye arasında gerginlik devam etmektedir. 

2. Orduların devletlerin dış politikasına desteği ve etkisi hangi konularda olabilir? Tartışınız.
Cevap: Ordular devletlerin caydırıcı bir unsuru olmasından dolayı onun gücünü simgeler. Son çare olarak kullanabileceğinden dolayı devletler bu konuya önem verir. 

3. Devletler arasında geçmişten günümüze taşınan sorunlar nelerden kaynaklanır ve bu sorunların günümüz ilişkilerine yansıması neler olabilir?
Cevap: Sınırlar ve hak iddia edilen toprakların anlaşmazlığa dönüşmesinden dolayı günümüz ilişkilerine olumsuz yansımaktadır.


Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

4. Askerî darbeler hangi alanlarda ülkeye zararlar vermektedir?
Cevap: Ekonomik ve siyasi olarak zarar vermektedir. 

5. Türkiye özellikle dış destekli terör hareketlerine maruz kalmaktadır. Bu hareketleri destekleyen devletlerin Türkiye konusunda amaçları neler olabilir?
Cevap: Türkiye’yi ekonomik ve siyasi açıdan çökertip himayesi altına almayı amaçlamaktadırlar. 

6. Türkiye’nin Türk coğrafyası üzerinde iş birliği ve yardımlaşmayı organize etmek maksadıyla 1990’lardan sonra kurduğu teşkilatlar hangileridir?
Cevap: 

⇒ Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı
⇒ Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY)
⇒ Yunus Emre Enstitüsü 
⇒ Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı

7. Arap Baharı hakkında bilgi veriniz.
Cevap: 2010’da Orta Doğu ülkelerinde demokratik olmayan yönetimlere karşı halkın demokrasi ve özgürlük için başlattığı ayaklanmalardır. 


Aşağıdaki tabloya göre 8. ve 9. soruları cevaplayınız

8. Askerî darbeler ekonomiye nasıl etki etmiştir?
Cevap: Olumsuz yönde etkisi olmuştur. Siyasi istikrarı bozduğu için ticari ilişkileri de olumsuz etkilemiştir. Bu nedenden dolayı ekonomik sert düşüş yaşar. 

9. Askerî darbeler insanların günlük yaşam kalitesini nasıl etkilemiştir?
Cevap: Refah düzeyi düşeceğinden ekonomik sıkıntılar baş göstereceğinden dolayı günlük yaşam kalitesini olumsuz anlamda doğrudan etkiler. 


12. Sınıf T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MEB Yayınları Sayfa 253 Ders Kitabı Cevapları

Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.

10. Aşağıda verilenlerden hangisi 1990 sonrasında Türkiye’de meydana gelen gelişmeler arasında gösterilmez?
Cevap: B) Cumhuriyet Senatosu kuruldu

11. (…) Yukarıda verilenlerden hangileri demokratik süreç açısından olumsuz gelişmelerdir?
Cevap: E) I, II ve III

12. (…) Türkiye, yukarıda verilen kuruluşlardan hangisine üye değildir?
Cevap: A) Yalnız I

13. Aşağıda verilen gelişmelerden hangisi Orta Doğu’da yaşanan sorunlar arasında yer almaz?
Cevap: B) Srebrenitsa katliamı

14. (…) Yukarıda verilenlerden hangileri I. Körfez Savaşı’nın nedenleri arasında yer alır?
Cevap: A) Yalnız I

15. 15 Temmuz darbesiyle darbeciler tarafından rehin alınan Genel Kurmay Başkanı kimdir?
Cevap: B) Hulusi Akar

16. Bosna Savaşı, aşağıda verilen antlaşmalardan hangisiyle sona ermiştir?
Cevap: D) Dayton Antlaşması

17. (…) Bu bilgilere bakarak aşağıdaki yargılardan hangisine ulaşılabilir?
Cevap: D) Terörizmle mücadelede en büyük sorun terörün ortak tanımının olmamasıdır

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.