Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
7 Eylül 2021, 22:45
Selin Selin
Üye
Konu Sayısı: 312

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 12-13-14-15. Sayfa Cevapları TUNA Yayınları

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 12-13-14-15. Sayfa Cevapları TUNA Yayınları 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı konusunda 3. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyacakları 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 12-13-14 ve 15. sayfa cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden bildirebilirsiniz.

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı TUNA Yayınları 12-13-14-15. Sayfa Cevapları Üç Basamaklı Doğal Sayılar

3. Sınıf Matematik TUNA Yayınları Sayfa 12 Ders Kitabı Cevapları

HAZIR MIYIZ?

1. Yukarıdaki nesneleri sayınız. Kaç nesne olduğunu yazınız.
Cevap: 34 tane nesne vardır.


2. 5’ten başlayarak 29’a kadar üçer üçer sayınız. Saydığınız sayıları yazınız.
Cevap: 5, 8, 11, 14, 17, 20, 23, 26, 29.


3. 100’den başlayarak 10’a kadar onar onar geriye sayınız. Saydığınız sayıları yazınız.
Cevap: 100, 90, 80, 70, 60, 50, 40, 30, 20, 10.


4. Aşağıdaki sayıların basamaklarını adlandırınız. Basamaklardaki rakamların basamak değerlerini yazınız.
Cevap: 

a) 26
2 → onlar basamağı, basamak değeri: 20
6 → birler basamağı, basamak değeri: 6

b) 59
5 → onlar basamağı, basamak değeri: 50
9 → birler basamağı, basamak değeri: 9

c) 93
9 → onlar basamağı, basamak değeri: 90
3 → birler basamağı, basamak değeri: 3


5. Aşağıda verilen sayıların hangi onluğa daha yakın olduğunu belirleyiniz. Belirlediğiniz sayının kutusunu boyayınız.
Cevap:

24 → 20

57 → 60

68 → 70


6. Bir okuldaki 1, 2, 3 ve 4. sınıfların öğrenci sayısı sırasıyla 52, 65, 51 ve 66’dır. Bu sayıları küçükten büyüğe doğru sembol kullanarak sıralayınız.
Cevap: 51 < 52 <65 < 66


7. Yukarıdaki sayı örüntüsünün kuralını bulunuz. Örüntüde “?” yerine yazılması gereken sayıları yazınız.
Cevap: 5, 9, 13, 17, 21, 25, 29


8. Aşağıdaki toplama işlemlerini yapınız.
Cevap:

a) 53 + 6 = 59

b) 84 + 13 = 97

c) 37 + 23 = 60

ç) 45 + 36 = 81


9. Aşağıdaki çıkarma işlemlerini yapınız.
Cevap:

a) 56 – 34 = 22

b) 73 – 25 = 48

c) 92 – 63 = 29


10. Aşağıdaki çıkarma işlemlerinin sonuçlarını zihinden bulunuz.
Cevap:

a) 50

b) 50

c) 50

3. Sınıf Matematik Tuna Yayınları Sayfa 15 Ders Kitabı Cevapları

ALIŞTIRMALAR

1. Aşağıda onluk taban bloklarıyla modellenen sayıları noktalı yerlere yazınız.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders kitabı Ada Yayıncılık Sayfa 15 Ders Kitabı Cevapları


2. Aşağıdaki sayıların okunuşunu noktalı yerlere yazınız.
Cevap:

a) Yüz elli üç

b) Dört yüz dokuz

c) Beş yüz iki

ç) Dokuz yüz doksan 


3. Aşağıda okunuşları verilen sayıları noktalı yerlere yazınız.
Cevap:

a) 505

b) 219

c) 928

ç) 380

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 12-13-14-15. Sayfa Cevapları TUNA Yayınları 2021-2022


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 220-221-222-223-224. Sayfa Cevapları ADA Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.