Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
6 Ekim 2021, 8:52
Sena Sena
Yönetici
Konu Sayısı: 197

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 126-127-128. Sayfa Cevapları TUNA Yayınları

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 126-127-128. Sayfa Cevapları TUNA Yayınları 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 3. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 126-127 ve 128’deki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz. 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 126-127-128. Sayfa Cevapları TUNA Yayınları konusunda 3. Ünite Değerlendirme Çalışmaları’nı paylaştık.

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı TUNA Yayınları 126-127-128. Sayfa Cevapları 3. Ünite Değerlendirme Çalışmaları

3. Sınıf Matematik Tuna Yayınları Sayfa 126 Ders Kitabı Cevapları

1. “Zeliha’nın 2 kalemi vardır. Okan ise Zeliha’nın kalem sayısının üç katı kadar kaleme sahiptir. Okan’ın kaç kalemi vardır?”
Cevap: 2 x 3 = 6 Okan’ın kalem sayısı


a. Bu problemin çözümünde ikişer kalemden oluşan 3 gruptan söz edilebilir mi? Açıklayınız.
Cevap: Söylenebilir 
2+2+2+=6 Okan’ın ikişerli 3 grup kalemi vardır


b. Bu problem üç gruptan oluşan kalemlerle mi ilgilidir? Açıklayınız.
Cevap: Evet üç gruptan oluşan kalemlerle ilgilidir.
Okan’ın ikişerli üç grup kalemi vardır.


c. Okan’ın kaç kalemi olduğunu gösteren ifadeyi yazınız.
Cevap: 2 x 3 =6 veya 2+2+2=6


ç. Bu problemde “üç katı kadar” iki grup arasındaki ilişkiyi ifade etmek için kullanılabilir mi? Açıklayınız.
Cevap: Kullanılabilir.
Okan’ın kalemleri Zeliha’nın kalemlerinin üç katı kadar.


2. Yüzlük tablodan yararlanarak çarpım tablosu yapınız. 2 x 7 , 3 x 5 , 4 x 6 , 5 x 4 , 6 x 8 , 7 x 3 , 8 x 9 9 x 2 , 10 x 4 işlemlerinin sonuçlarını tabloda işaretleyiniz. Sonuçları nasıl bulduğunuzu açıklayınız.
Cevap:

2 x 7= 14

3 x 5= 15

4 x 6 = 24

5 x 4= 20 

6 x 8= 48

7 x 3 = 21

8 x 9= 72

9 x 2= 18

10 x 4= 40

Adsız 1


3. Aşağıdaki çarpma işlemlerinin sonucunu bulunuz.

a. 38 x 4 = 152

b. 63 x 5 = 315

c. 25 x 13 = 325

ç. 32 x 25 = 800

d. 256 x 3 = 768

e. 107 x 8 = 856


4. Aşağıdaki çarpma işlemlerini kısa yoldan yapınız

a. 2 x 10= 20

b. 4 x 10= 40

c. 51 x 10= 510

ç. 84 x 10= 840

d. 3 x 100= 300

e. 4 x 100= 400

f. 7 x 100= 700


5. 2 x 5 işleminin sonucunu bulunuz. Bu işlemi birinci çarpanı 1 artırarak yapınız. Bulduğunuz sonuç ile ilk sonucu karşılaştırınız. Çarpma işleminin sonucunun nasıl değiştiğini açıklayınız.
Cevap:

2 x 5 =10

3 x 5= 15

Birinci çarpanı +1 artırınca sonuç +5 arttı.
Sonuç ikinci çarpan kadar arttı


6. 2 x 6 işleminin sonucunu bulunuz. Bu işlemi ikinci çarpanı 1 azaltarak yapınız. Bulduğunuz sonuç ile ilk sonucu karşılaştırınız. Çarpma işleminin sonucunun nasıl değiştiğini açıklayınız.
Cevap:

2 x 6 = 12

2 x 5 = 10

İkinci çarpanı -1 azaltınca sonuç -2 azaldı
Sonuç birinci çarpan kadar azaldı

3. Sınıf Matematik Tuna Yayınları Sayfa 127 Ders Kitabı Cevapları

7. Bir okulda 25 sınıf ve her sınıfta 24 sıra vardır. Bu okulda kaç sıra vardır?
Cevap: B. 600
25 x 24 = 600 sınıf vardır


8. Bir gösteri salonunda 12 sıra ve her sırada 30 koltuk vardır. Bu salona okul mevcudu 304 olan bir okulun öğrencileri geldiğinde kaç koltuk boş kalır?
Cevap: A. 56 
12 x 30 =360 koltuk vardır
360 – 304 =56 koltuk boşta kalır


9. Bir çiçekçi, dükkânındaki güllerle her birinde 12 gül olacak şekilde 25 demet yaptı. Geriye 2 gül kaldığına göre bu çiçekçide kaç gül vardı?
Cevap: B. 302
25 x 12 = 300
300+2= 302 gülü vardı


10. “Bir otoparkta 15 sıra vardır. Her sıraya 20 araç park edebilir.” Yukarıdaki bilgilerle çarpma işlemi gerektiren bir problem kurunuz.
Cevap: Verilen bilgilere göre gün içinde otoparka 280 araç girdiğine göre, otoparkta boş yer kalmış mıdır?
15 x 20 = 300
300-280= 20 boş yer kalmıştır


11. Kitap toplama kampanyasına katılan 5 öğrenci toplam 45 kitap getirdi. Öğrenciler aynı sayıda kitap getirdiğine göre her öğrenci kaç kitap getirmiştir?
Cevap: C. 9
45 / 5 =9 Kişi başı getirilen kitap sayısı


12. 16 / 8 işleminin sonucunu sayı doğrusu kullanarak bulunuz.
Adsız2


13. Aşağıdaki bölme işlemlerine devam edilip edilmeyeceğini belirleyiniz.
a. Devam edilir;
Bölüm: 16
Kalan 0 olur.
b. Devam edilmez; çünkü kalan bölenden küçüktür


14. Aşağıdaki bölme işlemlerini yapınız.

a. 51 / 3 = 17


b. 60 / 4 = 15


c. 61 / 4 
Bölüm: 15
Kalan: 1


ç. 83 / 5
Bölüm: 16
Kalan: 3

3. Sınıf Matematik Tuna Yayınları Sayfa 128 Ders Kitabı Cevapları

15. Aşağıdaki bölme işlemlerini kısa yoldan yapınız.
a. 10 / 10 = 1
Sağ ve soldan birer sıfır silersek cevap 1 olur


b. 20 / 10 = 2
Sağ ve soldan birer sıfır silerek cevabın 2 olduğunu buluruz.


16. Aşağıdaki bölme işlemlerinde bölünen, bölen, bölüm ve kalanı belirleyiniz.
Bu terimler arasındaki ilişkiyi kullanarak işlemlerin doğru yapılıp yapılmadığını kontrol ediniz.
Cevap:
a. 82 / 3
Bölünen: 82
Bölen: 3
Bölüm: 27
Kalan: 1
 ( 27 x 3 ) + 1= 82 Doğru yapılmış.


b. 74 / 4
Bölünen: 74
Bölen: 4
Bölüm: 18
Kalan: 2
( 18 x 4 ) + 2 = 74 Doğru yapılmıştır.


c. 63 / 5
Bölünen: 63
Bölen: 5
Bölüm: 12
Kalan: 3
( 12 x 5 ) + 3 = 63 Doğru yapılmıştır.


17. Bir öğrenci, 62’yi 5’e böldüğünde bölümü 12 ve kalanı 2 bulmuştur. Bu öğrencinin işlemi doğru yapıp yapmadığını bölünen, bölen, bölüm ve kalan arasındaki ilişkiyi kullanarak kontrol ediniz.
Cevap: 62 / 5
Bölünen: 62
Bölen: 5
Bölüm: 12
Kalan: 2
( 12 x 5 ) +2 = 62 Doğru yapmıştır


18. Manav İbrahim Amca, birinde 15 kg, diğerinde 13 kg patates olan iki çuvaldaki patatesleri karıştırıp her birinde 4 kg olacak şekilde torbalara koydu. İbrahim Amca kaç torba kullanmıştır?
Cevap: A. 7
15 + 13 = 28 kg
28 / 4 = 7 torba kullanmıştır


19. Sınıfımızı süslemek için 40 tane balon getirdik. Balonların 4 tanesi patladı. Kalan balonları 6 gruba ayırdık. Her grupta kaç balon olur?
Cevap: B. 6
40 – 4 = 36 
36 / 6 = 6 grup başına düşen balon


20. “Arif Bey, bahçesinden sabah 35 kg, öğleden sonra ise 25 kg portakal topladı. Topladığı portakalları 6 çuvala eşit miktarlarda koydu.” Yukarıdaki bilgileri kullanarak bir problem kurunuz.
Cevap: Verilen bilgiler doğrultusunda tek bir çuvala kaç kg portakal konmuştur?
35 + 25 = 60 kg
60 / 6 = 10 çuval başına konulan portakalların kg’ı

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 126-127-128. Sayfa Cevapları TUNA Yayınları 2021-2022

4.7/5 - (3 votes)
Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.