Forum Sınıf Cevap Yaz
27 Aralık 2021, 2:30 - Sena Yazdı

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 130-131-134. Sayfa Cevapları TUNA Yayınları

3.Sınıf Matematik Ders Kitabı 130-131-134. Sayfa Cevapları TUNA Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 3. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Bütün, Yarım ve Çeyrek Modellerinin Kesir Gösterimi başlıklı çalışmaların da bulunduğu 3. sınıf matematik ders kitabı sayfa 130-131-134 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı olabileceğini düşündüğünüz kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

3.Sınıf Matematik Ders Kitabı TUNA Yayınları 130-131-134. Sayfa Cevapları Bütün, Yarım ve Çeyrek Modellerinin Kesir Gösterimi

3. Sınıf Matematik Tuna Yayınları Sayfa 130 Ders Kitabı Cevapları

1. Aşağıdaki cümlelerdeki noktalı yerlere “bütün”, “yarım” ve “çeyrek” ifadelerinden uygun olanı yazarak cümleleri tamamlayınız.
Cevap:

a. Bir bütün iki …….yarım……… eder.

b. Bir …….bütün……… dört çeyrek eder.

c. İki …….çeyrek……… bir yarım eder.


2. Aşağıdaki saatlerin gösterdiği zamanın okunuşunu yazınız.
Cevap:

a. 10:00→ Saat on
b. 7:15→ Saat Yediyi çeyrek geçiyor.
c. 4:30→ Saat dört buçuk


3. Aşağıdaki noktalı yerlere doğru ifade ya da sayıları yazınız.
Cevap:

a. 1 gün, 20 saatten ……..dört…….. saat fazladır.

b. 2 hafta = …….on dört……… gün.

c. Haziran ayı ……..30…….. gündür.

ç. 1 yılda …….4……… mevsim vardır.


4. Zehra, bir günde 8 saat uyuyor. 6 saatini de okulda geçiriyor. Zehra’nın bir günden geriye kaç saat zamanı kalır?
Cevap:

8 + 6 = 14
24 – 14 = 10 saati zamanı kalır.


5. Selim, yaz tatilinde 2 haftalığına dedesinin yanına gidecektir. Selim, 3 temmuz tarihinde giderse hangi tarihte geri döner?
Cevap:

2 hafta → 14 gün
3 + 14 = 17 temmuzda geri döner.


6, 7 ve 8. soruları yandaki fiyat listesine göre cevaplayınız.

6. 1 simit parasıyla kaç su alınabilir?
Cevap: 
1 ÷ 0,50 = 2 su alınır.


7. Kaç kek parasıyla 1 simit alınabilir?
Cevap: 1 ÷ 0,25 = 4 kek parasıyla.


8. Kaç tane 10 kuruş ile 1 simit alınabilir?
Cevap:
1 TL = 100 kuruş
100 ÷ 10 = 10 tane 10 kuruşla 1 simit alabiliriz.


9. Kilogram cinsinden tartabileceğiniz iki meyveyi tartınız. Meyvelerin kütlelerini karşılaştırınız.
Cevap: Erik elmadan ağırdır.

3 kilogram erik
2 kilogram elma


10. Melahat Hanım pazardan 2 kilogram domates, 5 kilogram patates ve 3 kilogram soğan aldı. Domates ve soğanları bir poşete, patatesleri ise başka bir poşete koydu. Hangi poşet daha ağırdır? Poşetlerdeki sebzelerin kütleleri eşit midir?
Cevap: Sebzelerin kütleleri eşittir.

2 kg. domates + 3 kg. soğan = 5 kg.
5 kg. patates

3. Sınıf Matematik Tuna Yayınları Sayfa 131 Ders Kitabı Cevapları

Çetin Bey, bir karpuzu önce 2 eş parçaya ayırdı. Bir parçanın karpuzun kaçta kaçı olduğunu gösteren kesri nasıl ifade edebilirsiniz?
Cevap: 1/2 şeklinde ifade ederiz.


Çetin Bey, daha sonra eş parçaların her ikisini de 2 eş parçaya ayırdı. Çetin Bey karpuzları kendine, eşine ve çocuklarına paylaştırırsa her biri karpuzun kaçta kaçını alır?
Cevap: Her biri karpuzun 4’te 1’ini alır.


Her birinin aldığı parçanın karpuzun kaçta kaçı olduğunu gösteren kesri nasıl ifade edebilirsiniz?
Cevap: 1/4 şeklinde ifade ederiz.


Bu gösterimdeki çizgi, çizginin üstündeki ve altındaki sayılar neyi ifade eder?
Cevap: 

Çizgi → Bölü işareti
Üstteki sayı → Pay
Alttaki sayı → Payda


3. Sınıf Matematik Tuna Yayınları Sayfa 134 Ders Kitabı Cevapları

ALIŞTIRMALAR

1. Aşağıdaki şekillerdeki boyalı bölgelerin bir bütünün kaçta kaçını ifade ettiğini kesirle gösteriniz. Bu kesirlerin okunuşunu parça, bütün ilişkisini belirterek yazınız.
Cevap: 

3.-Sinif-Matematik-Ders-Kitabi-Sayfa-134-Cevaplari-TUNA-Yayinlari


2. Aşağıdaki şekillerdeki boyalı parçaların, şekillerin kaçta kaçı olduğunu kesirle gösteriniz. Kesirlerin pay, payda ve kesir çizgilerini belirleyiniz.
Cevap: 

3.-Sinif-Matematik-Ders-Kitabi-Sayfa-134-Cevaplari-TUNA-Yayinlari-1


3. Nazife, bir pizzayı 4 eş parçaya böldü. Parçalardan birini kardeşine verdi. Nazife’nin kardeşine verdiği parçanın tüm pizzanın kaçta kaçı olduğunu gösteren kesri yazınız. Bu kesrin pay ve paydasını belirleyiniz.
Cevap: 

3.-Sinif-Matematik-Ders-Kitabi-Sayfa-134-Cevaplari-TUNA-Yayinlari-2


4. Banu, bir bütün pastayı iki eş parçaya böldü. Parçalardan birini babasına verdi. Diğer parçayı da iki eş parçaya böldü. Parçalardan birini annesine verdi. Banu’nun annesine ve babasına verdiği pastaların, tüm pastanın kaçta kaçı olduğunu gösteren kesirleri yazınız. Bu kesirlerin pay ve paydalarını belirleyiniz.
Cevap: 

3.-Sinif-Matematik-Ders-Kitabi-Sayfa-134-Cevaplari-TUNA-Yayinlari-3


3.Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 130-131-134. Sayfa, Bütün, Yarım ve Çeyrek Modellerinin Kesir Gösterimi 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı bir durumla karşılaşmanız durumunda bunu bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

] }

Linkedin'de Paylaş

Yorum Yazmak İster Misiniz.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.