Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
10 Eylül 2021, 12:15
Selin Selin
Üye
Konu Sayısı: 307

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 16-17-18-19-20. Sayfa Cevapları TUNA Yayınları

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 16-17-18-19-20. Sayfa Cevapları TUNA Yayınları 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 3. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyacakları Birer, Onar ve Yüzer Ritmik Sayma konusunu barındıran 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 16-17-18-19 ve 20. sayfa cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden bildirebilirsiniz.

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı TUNA Yayınları 16-17-18-19-20. Sayfa Cevapları Birer, Onar ve Yüzer İleriye Ritmik Sayma

3. Sınıf Matematik Tuna Yayınları Sayfa 16 Ders Kitabı Cevapları

Ercan, Sibel ve Hakan kaçar ritmik saymıştır?
Cevap: Ercan birer, Sibel onar ve Hakan da yüzer saymıştır.

3. Sınıf Matematik Tuna Yayınları Sayfa 17 Ders Kitabı Cevapları

ALIŞTIRMALAR

1. 431’den 442’ye kadar birer ritmik sayarken söyleyeceğiniz sayıları yazınız.
Cevap: 431, 432, 433, 434, 435, 436, 437, 438, 439, 440, 441, 442.


2. 540’tan 620’ye kadar onar ritmik sayarken söyleyeceğiniz sayıları yazınız.
Cevap: 540, 550, 560, 570, 580, 590, 600, 610, 620.


3. 100’den  900’e kadar yüzer ritmik sayarak oluşturulan aşağıdaki sayı örüntüsünde “?” yerine gelecek sayıları bulunuz.
Cevap: 100, 200, 300, 400, 500, 600, 700, 800, 900

3. Sınıf Matematik Tuna Yayınları Sayfa 20 Ders Kitabı Cevapları

Üç Basamaklı Doğal Sayıların Basamak Adları, Basamaklardaki Rakamların Basamak Değerleri

ALIŞTIRMALAR

1. 123 sayısının basamak adlarını yazınız.
Cevap:

1 → Yüzler basamağı

2 → Onlar basamağı

3 → Birler basamağı


2. Birler basamağı 3, onlar basamağı 4 ve yüzler basamağı 2 rakamıyla oluşturulan sayıyı yazınız.
Cevap: 243


3. Aşağıda verilen sayılardaki 4 rakamının basamak değerlerini yazınız.
Cevap:

a) basamak değeri: 40

b) basamak değeri: 400

c) basamak değeri: 4


4. 165 sayısındaki 6 rakamının basamak değeri, 5 rakamının basamak değerinden kaç fazladır? 
Cevap:

6 sayısının basamak değeri: 60
5 rakamının basamak değeri: 5

60 – 5 = 55 fazladır.


5. 745, 379 ve 807 sayılarındaki 7 rakamının basamak değerlerini yazınız.
Cevap: 

745 → basamak değeri: 700

379 → basamak değeri: 70

807 → basamak değeri: 7

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 16-17-18-19-20. Sayfa Cevapları TUNA Yayınları 2021-2022


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 12-13-14-15. Sayfa Cevapları TUNA Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.