Cevap Yaz
16 Ağustos 2022, 16:14 - Sena Yazdı

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 167-168-172. Sayfa Cevapları TUNA Yayınları

3.Sınıf Matematik Ders Kitabı 167-168-172. Sayfa Cevapları TUNA Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 3. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Tartma konusunun da bulunduğu 3. sınıf matematik ders kitabı sayfa 167-168-172 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 167-168-172. Sayfa Cevapları TUNA Yayınları

3.Sınıf Matematik Ders Kitabı TUNA Yayınları 167-168-172. Sayfa Cevapları Tartma

3. Sınıf Matematik Tuna Yayınları Sayfa 167 Ders Kitabı Cevapları

Bir baharatçıdan baharat alırken baharatları çoğunlukla gramla mı kilogramla mı alırsınız?
Cevap: Bir baharatçıdan baharat alırken gram ile alırız.


Pazardan meyve ve sebze alırken meyveleri ve sebzeleri çoğunlukla gramla mı kilogramla mı alırsınız?
Cevap: Pazardan meyve ve sebze alırken meyveleri kilogramla alırız.


3. Sınıf Matematik Tuna Yayınları Sayfa 168 Ders Kitabı Cevapları

ALIŞTIRMALAR

1. Evinizde kilogram birimini kullanarak tartabileceğiniz nesneleri listeleyiniz. Bu nesnelerden birinin kütlesini tahmin ediniz. Bu nesnenin kütlesini terazi ile ölçerek tahmininizin doğruluğunu kontrol ediniz.
Cevap: Patates, salatalık, portakal, soğan vb.
Limon kg. tahminim→ 2 kg
Limon terazi ölçümü→ 1,5 kg.


2. Kalem kutunuzun kaç gram olduğunu tahmin ediniz. Ölçme yaparak tahmininizin doğruluğunu kontrol ediniz.
Cevap:
Tahminim→ 200 gram.
Ölçüm sonucu→ 150 gram.


3. Sınıf Matematik Tuna Yayınları Sayfa 172 Ders Kitabı Cevapları

ALIŞTIRMALAR

1. Fatih, 200 g fındık, 150 g badem içi aldı. Fatih’in aldıkları 500 g’dan kaç gram eksiktir?
Cevap:
200 + 150 = 350 gram.
500 – 350 = 150 gram eksiktir.


2. Ayşen Teyze, pazardan kilogramı 3 TL olan domateslerden 2 kg, kilogramı 2 TL olan patateslerden 5 kg aldı. Pazarcıya 20 TL verdi. Kaç lira para üstü almıştır?
Cevap:
Domates→ 3 + 3 = 6 TL
Patates→ 2 + 2 + 2 + 2 + 2 = 10 TL
10 + 6 = 16 TL
20 – 16 = 4 TL almıştır.


3. Halime Teyze, 5 kg yoğurdun 2 kg’ı ile ayran, 1 kg’ı ile çorba yaptı. Geriye kaç kilogram yoğurt kaldı?
Cevap:
2 + 1 = 3 kg kullanılmış.
5 + 3 = 2 kg kalmıştır.


4. “Bir pastacı 25 kg’lık bir çuval unun 15 kg’ını kullandı. Geriye kalan unu iki kavanoza eşit olarak bölüştürdü.” Yukarıdaki bilgileri kullanarak bir problem kurunuz.
Cevap:

Problem: Bir kavanoz ile de tatlı yapan pastacının geriye kaç kg unu kalmıştır?
Çözüm: 

25 – 15 = 10 kg
Bir kavanozda= 5 kg. vardır.
10 – 5 = 5 kg. un kalmıştır.


3.Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 167-168-172. Sayfa, Tartma 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı bir durumla karşılaşmanız durumunda bunu bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.