Cevap Yaz
2 Aralık 2022, 23:28 - Betül Yazdı

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 185-186-187-188-189-190-191-192. Sayfa Cevapları TUNA Yayınları

3.Sınıf Matematik Ders Kitabı 185-186-187-188-189-190-191-192. Sayfa Cevapları TUNA Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 3. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Geometri ünitesinin de bulunduğu 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 185-186-187-188-189-190-191-192 Cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 185-186-187-188-189-190-191-192. Sayfa Cevapları TUNA Yayınları

3.Sınıf Matematik Ders Kitabı TUNA Yayınları 185-186-187-188-189-190-191-192. Sayfa Cevapları Geometri

3. Sınıf Matematik Tuna Yayınları Sayfa 185 Ders Kitabı Cevapları

ALIŞTIRMALAR

1. Matematik kitabınızdaki küp, kare prizma ve dikdörtgen prizmaların ayrıt, köşe ve yüzlerinin sayılarını bulunuz. Ayrıt, köşe ve yüz sayılarına göre bu geometrik cisimleri karşılaştırınız.
Cevap: Hepsinde 8 köşe, 12 ayrıt ve 6 yüz vardır. Küpün tüm yüzeyleri eşittir, kare prizmanın 2’si kare 4 tane yüzeyi dikdörtgendir. Dikdörtgen prizmanın tüm yüzeyleri dikdörtgen şeklindedir.


2. Bir bilgisayardan güvenli bir internet sitesine girerek küp, kare prizma ve dikdörtgen prizma görsellerini inceleyiniz. Bu görsellerden yararlanarak küp, kare prizma ve dikdörtgen prizmanın köşe, yüz ve ayrıt özelliklerine
göre benzer ve farklı yönlerini açıklayınız.
Cevap: Hepsinde 8 köşe, 12 ayrıt ve 6 yüz vardır. Küpün tüm yüzeyleri eşittir, kare prizmanın 2’si kare 4 tane yüzeyi dikdörtgendir. Dikdörtgen prizmanın tüm yüzeyleri dikdörtgen şeklindedir.

3. Sınıf Matematik Tuna Yayınları Sayfa 188 Ders Kitabı Cevapları

1.Yukarıdaki kareli kâğıda cetvel kullanarak iki farklı kare çiziniz.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Tuna Yayınları Sayfa 188 Ders Kitabı Cevapları


2.Yukarıdaki kareli kağıda çizilmiş karelerin köşegenlerini çiziniz.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Tuna Yayınları Sayfa 188 Ders Kitabı Cevapları

3. Sınıf Matematik Tuna Yayınları Sayfa 189 Ders Kitabı Cevapları

Yukarıdaki kareli kâğıda cetvel kullanarak iki farklı dikdörtgen çiziniz.
Cevap:
3. Sınıf Matematik Tuna Yayınları Sayfa 189 Ders Kitabı Cevapları

Yukarıdaki dikdörtgenlerin köşegenlerini cetvel kullanarak çiziniz.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Tuna Yayınları Sayfa 189 Ders Kitabı Cevapları


4.Yukarıdaki dikdörtgenlerin köşegenlerini cetvel kullanarak çiziniz. 
Cevap:

3. Sınıf Matematik Tuna Yayınları Sayfa 189 Ders Kitabı Cevapları4


5.Yukarıdaki izometrik kağıda cetvel kullanarak iki farklı üçgen çiziniz.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Tuna Yayınları Sayfa 189 Ders Kitabı Cevapları5


6. Üçgenlerin köşegeni olup olmadığını açıklayınız.
Cevap: Üçgenlerin köşegeni yoktur.

3. Sınıf Matematik Tuna Yayınları Sayfa 190 Ders Kitabı Cevapları

Handan, ablasının matematik kitabındaki geometrik şekillerden dördünü defterine çizdi. Bu geometrik şekillerin nasıl isimlendirildiğini ablasına sordu. Sizce Handan’ın ablası geometrik şekilleri nasıl isimlendirmiştir?
Cevap: 3. Sınıf Matematik Tuna Yayınları Sayfa 190 Ders Kitabı Cevapları


ETKİNLİK

Lastik kullanarak geometri tahtasında 3 kenarlı bir geometrik şekil oluşturunuz.
Cevap:
3. Sınıf Matematik Tuna Yayınları Sayfa 190 Ders Kitabı Cevapları


4 köşesi olan bir geometrik şekil oluşturunuz (2. şekil). Bu şekli defterinize çiziniz.
Cevap:
3. Sınıf Matematik Tuna Yayınları Sayfa 190 Ders Kitabı Cevapları2


Çizdiğiniz şeklin kaç kenarı var?
Cevap: Çizdiğim şeklin 4 kenarı vardır.


Şeklin köşelerine şekildeki harfleri yazınız. Bu şekli isimlendiriniz.
Cevap:
3. Sınıf Matematik Tuna Yayınları Sayfa 190 Ders Kitabı Cevapları2


5 kenarlı bir geometrik şekil oluşturunuz (3. şekil).
Cevap:

3. Sınıf Matematik Tuna Yayınları Sayfa 190 Ders Kitabı Cevapları4


Şekilleri neye göre isimlendirdiniz? Açıklayınız.
Cevap: Şekilleri kenar sayılarına göre isimlendirdim.

3. Sınıf Matematik Tuna Yayınları Sayfa 192 Ders Kitabı Cevapları

ALIŞTIRMALAR

1. Aşağıdaki geometrik şekilleri isimlendiriniz.
Cevap: 

3. Sınıf Matematik Tuna Yayınları Sayfa 192 Ders Kitabı Cevapları


2. Günlük hayattan dörtgen, beşgen, altıgen ve sekizgene model oluşturabilecek nesnelere örnekler veriniz.
Cevap: Masa, komidin, pencere, arı petekleri, bardak, kapağı açılmış zarf.


3.Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 185-186-187-188-189-190-191-192. Sayfa, Geometri Ünitesi 2022-2023 eğitim-öğretim yılı içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.