Cevap Yaz
26 Nisan 2022, 14:33 - Zülal Güneş Yazdı

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 259-260-261-262-263. Sayfa Cevapları TUNA Yayınları

3.Sınıf Matematik Ders Kitabı 259-260-261-262-263. Sayfa Cevapları TUNA Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 3. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 6. Ünite Değerlendirme Çalışmaları konusunun bulunduğu 3. sınıf matematik ders kitabı sayfa 259-260-261-262-263 cevapları konusunu paylaştık. 6. Ünite Değerlendirme Çalışmaları konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 259-260-261-262-263. Sayfa Cevapları TUNA Yayınları

3.Sınıf Matematik Ders Kitabı TUNA Yayınları 259-260-261-262-263. Sayfa Cevapları 6. Ünite Değerlendirme Çalışmaları

3. Sınıf Matematik Tuna Yayınları Sayfa 259 Ders Kitabı Cevapları

5. Sibel, 1 m’lik tahta metre ile sınıf tahtasının uzunluğunu ölçtü. Sibel, tahta metreyi 2 kez kullandı. Sınıf tahtasının uzunluğu kaç santimetredir?
Cevap: C) 200

1m = 100 cm
2 m = 200 cm

6. 3 m kaç santimetredir?
Cevap: C) 300

7. Bir çam ağacının boyu 600 cm’dir. Bu ağacın boyu kaç metredir?
Cevap: B) 6

1 m = 100 cm
600 cm = 6 m

8. Cetvel kullanarak 13 cm’lik bir uzunluk çiziniz. Çizimi nasıl yaptığınızı açıklayınız.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Tuna Yayınları Sayfa 259 Ders Kitabı Cevapları


3. Sınıf Matematik Tuna Yayınları Sayfa 260 Ders Kitabı Cevapları

9. Aşağıdaki ifadelerin yanındaki kutucuklara doğru olanlar için “ D ”, yanlış olanlar için “ Y ” yazınız
Cevap:

(Y) a. Yemek masasının boyu kilometre cinsinden ölçülür.
(D) b. Eskişehir’in Bursa’ya uzaklığı kilometre cinsinden ölçülür.
(Y) c. Çam fidanının boyu kilometre cinsinden ölçülür.
(D) ç. 1 km’lik bir yolun uzunluğu 1000 m’dir

10. Ümit Bey, bahçelerinin etrafını telle çevirmek için 50 m tel aldı. Telin 49 m’sini kullandı. Geriye kalan telin uzunluğu kaç santimetredir?
Cevap: A) 1

50 – 49 = 1 m

11. Yaren, doğduğunda boyu 47 cm idi. Yaren, dört yaşına geldiğinde boyu 1 m oldu. Yaren’in boyu dört yılda kaç santimetre uzadı?
Cevap:  B) 53

1 m = 100 cm
100 – 47 = 53 cm

12. Batuhan, odasının uzunluğunu 300 cm olarak tahmin etti. Batuhan, odasının uzunluğunu ayağı ile 16 ayak olarak ölçtü. Batuhan’ın ayak uzunluğu 20 cm olduğuna göre tahmini ile ölçümü arasında kaç santimetre fark vardır?
Cevap: A) 20

16 x 20 = 320
320 – 300 = 20 cm

13. Bir terzi 300 cm’lik bir kumaşın 120 cm’si ile bir pantolon, 170 cm’si ile de bir ceket dikiyor. Geriye kaç santimetre kumaş kalır?
Cevap: A) 10

120 + 170 = 290
300 – 290 = 10 cm

14. Neslihan’ın boyu 1 m, ağabeyinin boyu ise 175 cm’dir. Neslihan’ın boyu ağabeyinin boyundan kaç santimetre kısadır?
Cevap: C) 75

1 m = 100 cm
175 – 100 = 75  cm


3. Sınıf Matematik Tuna Yayınları Sayfa 261 Ders Kitabı Cevapları

15. Yukarıdaki nesnelerin çevrelerini kırmızı kalemle çiziniz
Cevap:

3. Sınıf Matematik Tuna Yayınları Sayfa 261 Ders Kitabı Cevapları

18. Kenar uzunlukları verilen yandaki karenin çevre uzunluğu kaç santimetredir?
Cevap: A) 4

4 x 1 = 4

19. Kenar uzunlukları verilen yandaki dikdörtgenin çevre uzunluğu kaç birimdir?
Cevap:  C) 14

5 + 5 + 2 + 2 = 14

20. Noktalı kâğıda çizilmiş yandaki şeklin çevre uzunluğu kaç birimdir?
Cevap: B) 10


3. Sınıf Matematik Tuna Yayınları Sayfa 262 Ders Kitabı Cevapları

21. Nesrin Teyze, yanda verilen dikdörtgen şeklindeki bir parkın etrafındaki yolda her sabah yürüyüş yapmaktadır. Cuma sabahı bu yolda 1 tur yürüyen Nesrin Teyze kaç metre yürümüştür?
Cevap:  B) 840

280 + 280 + 140 + 140 = 840 m

22. Bir kenarının uzunluğu 4 m olan kare şeklindeki bir oyun alanının çevre uzunluğu 20 m’den kaç metre eksiktir?
Cevap: A) 4

4 x 4 = 16
20 – 16 = 5 m

23. Yanda verilen şekildeki gibi bir tarlanın çevresine iki sıra tel çekilecektir. Bu iş için kaç metre tel gerekir 
Cevap: C) 260

20 + 25 + 35 + 50 = 130
130 x 2 = 260 m

26. Yandaki noktalı kâğıdın alanını belirtilen dikdörtgenden kaç tane kullanarak kaplayabileceğinizi tahmin ediniz. Tahmininizi kontrol ediniz
Cevap: 8


3. Sınıf Matematik Tuna Yayınları Sayfa 263 Ders Kitabı Cevapları

31. Her biri 2 litre su alan 5 şişeyi tamamen doldurmak için kaç litre su gerekir?
Cevap: C) 10

5 x 2 = 10

32. Fadime Teyze’nin iki ineği vardır. Fadime Teyze, ineklerin birinden 13 L, diğerinden ise 11 L süt sağdı. Fadime Teyze sağdığı sütleri 3 L’lik bidonlara doldurdu. Fadime Teyze, kaç bidon kullandı?
Cevap: C) 8

13 + 11 = 24
24 ÷ 3 = 8

33. Defne, 5 L’lik bir bidondaki suyla 2 L’lik bir çaydanlığı ve 1 L’lik bir sürahiyi doldurdu. Bidonda kaç litre su kaldı?
Cevap: B) 2

2 + 1 = 3
5 – 3 = 2 Litre

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.