Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
11 Eylül 2021, 4:26
Binnur Binnur
Yönetici
Konu Sayısı: 44

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 26-27-28-29 Sayfa Cevapları TUNA Yayınları

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 26-27-28-29 Sayfa Cevapları TUNA Yayınları 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 3. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı SAyfa 26-27-28 ve 29’daki ders kitabı cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden bildirebilirsiniz.

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı TUNA Yayınları 26-27-28-29. Sayfa Cevapları 100’e Kadar Altışar, Yedişer, Sekizer ve Dokuzar İleriye Ritmik Sayma

3. Sınıf Matematik TUNA Yayınları Sayfa 26 Ders Kitabı Cevapları

Elif öğretmen, oku bahçesinde altışarlı sıra olan öğrencilerini 6,12,18,24,30,36,42 diyerek 42’ye kadar saydı. Elif öğretmen’in sayarken söylediği sayılar arasında nasıl bir ilişki vardır?
Cevap: Sayılar arasında altışar ritmik sayma vardır.

3. Sınıf Matematik TUNA Yayınları Sayfa 29 Ders Kitabı Cevapları

Alıştırmalar

  1. Bir çiçekçi  güllerini her birinde 6 tane gül olacak şekilde vazolara koydu. Çiçekçinin 66 tane gülü olduğuna göre kaç vazo kullandığını altışar ileriye ritmik sayma yaparak bulunuz.
    Cevap: 6-12-18-24-30-36-42-48-54-60-66 toplamda 11 vazo kullanmıştır.
  2. Ayten hanım, 5 tane yelek ördü. Ördüğü her yeleğe 6 tane düğme dikti. İleriye doğru altışar ritmik sayarak Ayten Hanım’ın diktiği düğme sayısını bulunuz.
    Cevap: 6-12-18-24-30 30 düğme dikmiştir
  3. Aşağıdaki çiçek görsellerinin üzerine 42’den itibaren yedişer ileriye ritmik sayma yaparak devam ediniz.
    Cevap: 42-49-56-63-70-77
  4. 50’den başlayarak 85’e kadar yedişer ritmik sayınız.Sayarken söylediğiniz sayıları yazınız.
    Cevap: 50-57-64-71-78-85
  5. Aşağıdaki sayı örüntüsünde ”?” yerine gelecek sayıları yazınız.
    Cevap: 48-56-64-72-80-88-96
  6. 12’den başlayarak 84’e kadar sekizer ritmik sayınız. Sayarken söylediğiniz sayıları yazınız.
    Cevap: 12-20-28-36-44-52-60-68-76-84
  7. Aşağıdaki kutucukların içine 45’ten başlayıp dokuzar ileriye ritmik sayma yaparak devam ediniz.
    Cevap: 45-54-63-72-81-90-99
  8. 10’dan başlayarak 55’e kadar dokuzar ritmik sayınız. Sayarken söylediğiniz sayıları yazınız.
    Cevap: 10-19-28-37-46-55

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 26-27-28-29 Sayfa Cevapları TUNA Yayınları 2021-2022


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 21-22-23-24-25 Sayfa Cevapları TUNA Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.