Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
11 Eylül 2021, 18:37
Binnur Binnur
Yönetici
Konu Sayısı: 44

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 55-56-57-58. Sayfa Cevapları TUNA Yayınları

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 55-56-57-58. Sayfa Cevapları TUNA Yayınları 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 3. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı sayfa 55-56-57 ve 58’deki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden bildirebilirsiniz.

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı TUNA Yayınları 55-56-57-58. Sayfa Cevapları Ünite Değerlendirme Çalışmaları

3. Sınıf Matematik Tuna Yayınları Sayfa 55 Ders Kitabı Cevapları

1. Aşağıdaki sayıların okunuşunu noktalı yerlere yazınız.
a. 160: ...yüzaltmış…….
b. 307:  ….üçyüzyedi…..
c. 635: ….altıyüzotuzbeş……


2. Aşağıda okunuşları verilen sayıları noktalı yerlere yazınız.
a. Yüz bir ..101…..
b. İki yüz elli üç ..253…………
c. Sekiz yüz yetmiş dört …..874…..
ç. Dokuz yüz on ...910……


3. 452’den başlayarak 457’ye kadar birer ileriye ritmik sayarken söyleyeceğiniz sayıları noktalı yerlere yazınız.
Cevap: ..452…….. ..453…….. …..454….. ..455…….. ….456…… ….457……


4. 250’den başlayarak 300’e kadar onar ritmik sayarken söyleyeceğiniz sayıları noktalı yerlere yazınız.
Cevap: ……250…. …..260….. ……270…. ….280…… …..290….. ….300……


5. 300’den başlayarak 900’e kadar yüzer ritmik sayarak oluşturulan aşağıdaki sayı örüntüsünde “ ? ” yerine gelecek sayıları bulunuz.
Cevap: 300 , 400 , 500 , 600 , 700 , 800 , 900


6. Birler basamağı 2, onlar basamağı 9 ve yüzler basamağı 4 rakamıyla oluşturulan sayı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A. 294


7. Aşağıdaki sayılarda 5 rakamının basamak değerlerini noktalı yerlere yazınız.
a. 159                    b. 508               c. 645
…….onlar………… ………Birler……… ……Yüzler……….

3. Sınıf Matematik Tuna Yayınları Sayfa 56 Ders Kitabı Cevapları

8. Aşağıdaki sayılar en yakın oldukları onluklarla eşleştirilmiştir. Sayıların yanındaki kutucuklara eşleştirmeler doğru ise “D”, yanlış ise “Y” yazınız.
a. (D) 54- 50
b. (Y) 156 -150
c. (D) 345- 350

ç. (D) 609 -600
d. (D) 781 -780
e.  (D)  892 -890


9. Aşağıdaki sayıların en yakın yüzlüğe yuvarlanmış hâlini noktalı yerlere yazınız.
a. 139 …100…….
b. 253 ..300……
c. 481 …..500…..
ç. 647 ...600…….
d. 790 …800…….
e. 862 …..900…..


10. Aşağıdaki sayıların arasındaki kutucuklara “ < ” , “ > ” veya “ = ” sembollerinden uygun olanı yazınız.
a. 35 > 34
b. 79 < 101
c. 303 = 303

ç. 403 < 404
d. 518 = 518
e. 971 > 917


11. 601, 604, 582, 585, 700 sayılarını küçükten büyüğe doğru sembol kullanarak sıralayınız.
Cevap: 582<585<601<604<700


12. 10’dan başlayarak altışar ritmik saydığınızda söylediğiniz 5. sayı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A. 34


13. Adile teyze, yaptığı kurabiyeleri her birinde 7 kurabiye olacak şekilde tabaklara koydu. Adile teyze 35 kurabiye yaptığına göre kaç tabak kullandığını yedişer ritmik sayarak bulunuz.
Cevap: 7,14,21,28,35= 5 tabak kullanmıştır.


14. 25’ten başlayarak sekizer ritmik saydığınızda söylediğiniz 4. sayı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B. 49

3. Sınıf Matematik Tuna Yayınları Sayfa 57 Ders Kitabı Cevapları

15. 52’den başlayarak dokuzar ritmik saydığınızda söylediğiniz 6. sayı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C. 97


16. 11 – 15 – 19 – ? – 27 – 31
Yukarıda verilen sayı örüntüsünde “ ? ” yerine gelmesi gereken sayı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B. 23


17. 5, 10, 15, ? , 25 …
Yukarıdaki sayı örüntüsü 5’ten başlanarak beşer ilave etmek suretiyle oluşturulmuştur. Bu örüntüdeki eksik sayı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B. 20


18. Aşağıdaki sayılardan tek olanların yanındaki kutucuğa “ T ”, çift olanların yanındaki kutucuğa “ Ç ” yazınız.
Cevap:  a. (Ç) 22        b. (T) 39                    c. (Ç) 58                         ç. (T)  71


19. Aşağıdaki toplamların tek sayı mı, çift sayı mı olduğunu noktalı yerlere yazınız.
a. 1 + 7 = …Çift…….
b. 3 + 6 = ..tek……..
c. 4 + 7 = …..tek…..
ç. 2 + 8 = ….çift……
d. 8 + 12 = …çift…….
e. 5 + 15 = ..çift…….


20. 4 sayısının Romen rakamları ile ifade edilişi aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A. IV


21. Aşağıdaki sayıların Romen rakamlarıyla ifade edilişini noktalı yerlere yazınız.
Cevap:

a. 6 = …VI….              b. 11 = ….XI……                c. 18 = …XVIII…..

3. Sınıf Matematik Tuna Yayınları Sayfa 58 Ders Kitabı Cevapları

22. Aşağıdaki toplama işlemlerini yapınız.
a. 4 0 7+2 1 2= …619……
b. 5 6 4+1 2 4= …688..
c. 7 9 5+1 2 8= ….923…
ç. 5 4 9+6 8+25 = …642…
d. 1 2 5+3 2+4 8= …..205….


23. Aşağıdaki toplama işlemlerini yapınız. Bulduğunuz toplamları karşılaştırınız.
a. 2 5 3+4 6 7+9 2= .812.
b. 4 6 7+9 2+2 5 3= ..812..
c. 9 2+2 5 3+4 6 7= …812..


24. Aşağıdaki çıkarma işlemlerini yapınız.
a. 9 7-3 5= …62…….
b. 1 2 5-1 3= ….112……
c. 3 5 9-1 4 7= ….212……
ç. 7 8 1-3 7 0= ….411……


25. Aşağıdaki çıkarma işlemlerini yapınız.

a. 2 7 8-1 9 1= ….87……
b. 5 9 3-2 5 8= ….335……
c. 7 2 5-2 6 7= ….458……
ç. 9 1 4-3 5 6= ….558……


26. Aşağıdaki çıkarma işlemlerinin sonucunu zihinden bulunuz.
Cevap:

a. 94 – 60= 34
b. 86 – 20 = 66
c. 200 – 30 = 170
ç. 300 – 50 = 250

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 55-56-57-58. Sayfa Cevapları TUNA Yayınları 2021-2022


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 50-51-52-53-54. Sayfa Cevapları TUNA Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.