Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
4 Ekim 2021, 16:56
Sena Sena
Yönetici
Konu Sayısı: 196

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 96-97-98. Sayfa Cevapları TUNA Yayınları

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 96-97-98. Sayfa Cevapları TUNA Yayınları 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 3. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 96-97 ve 98’deki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz. 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 96-97-98. Sayfa Cevapları TUNA Yayınları konusunda Çarpma İşleminin Kat Anlamı konusunu işledik.

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı TUNA Yayınları 96-97-98. Sayfa Cevapları Çarpma İşleminin Kat Anlamı

3. Sınıf Matematik Tuna Yayınları Sayfa 96 Ders Kitabı Cevapları

1. 8 katlı bir apartmanın her katında 4 daire vardır. Apartmanda toplam kaç daire olduğunu
tekrarlı toplama ve çarpma işlemi yaparak iki farklı yoldan bulunuz.
Cevap:
8 x 4 =32 daire vardır.
4+4+4+4+4+4+4+4=32


2. 5’ten başlayarak 50’ye kadar beşer beşer sayınız. Saydığınız sayıları kullanarak çarpım tablosu oluşturunuz.
Cevap: 

5 x 1 =5

5 x 2 =10

5 x 3 = 15

5 x 4=20

5 x 5=25

5 x 6=30

5 x 7=35

5 x 8= 40

5 x 9=45

5 x 10=50


3.Tabaklardaki toplam çilek sayısını çarpma işlemi yaparak bulunuz.
Cevap:

4 tabak ve her tabakta 7 çilek olduğuna göre;
7 x 4= 28 çilek vardır


4. Her hafta kumbarasına 15 TL atan Özer, 5 haftada kaç lira biriktirir?
Cevap: 5 x 15 = 75 TL biriktirir


5. Demet, 15 kitabını 3 rafa, her rafta eşit sayıda kitap olacak şekilde dizdi. Demet, her rafa kaç kitap dizmiştir?
Cevap: 15 / 3 = 5 her rafa giren kitap sayısı


6. Aşağıdaki işlemde noktalı yerlere doğru ifadeleri yazınız.
3. Sınıf Matematik Tuna Yayınları Sayfa 96 Ders Kitabı Cevapları


7. Remzi Öğretmen, 36 öğrencisini dörderli gruplara ayırdı. Öğrenciler dörder kişilik kaç gruba ayrılmıştır?
Cevap: 36 / 4 = 9 gruba ayrılmıştır

3. Sınıf Matematik Tuna Yayınları Sayfa 98 Ders Kitabı Cevapları

ALIŞTIRMALAR

1. “Merve’nin iki kartonu var. Hakan ise Merve’nin karton sayısının 5 katı kadar kartona sahiptir. Hakan’ın kaç kartonu vardır?”
Cevap: 2 x 5 = 10 hakanın karton sayısı


Aşağıdaki çalışmaları verilen soruya göre yapınız.

a) Bu problemin çözümünde ikişer kartondan oluşan 5 gruptan söz edilebilir mi? Açıklayınız.
Cevap: 2+2+2+2+2= 10 şeklinde 5 gruptan söz edebiliriz.


b) Bu problem iki gruptan oluşan kartonlarla mı ilgilidir? Açıklayınız.
Cevap: Grup 2 kartonlu 1. grup ve 10 kartonlu 2. grup olarak söylenebilir.


c) Bu problemde “beş katı kadar” iki grup arasındaki ilişkiyi ifade etmek için kullanılabilir mi? Açıklayınız.
Cevap: Kullanılabilir. Birinci grup 2 ve ikinci grupta onun 5 katıdır.


2. “Serpil 10 yaşındadır. Serpil’in babasının yaşı, Serpil’in yaşının 3 katı kadardır. Serpil’in babası kaç yaşındadır?”

Yukarıdaki problemin çözümünde Serpil’in babasının yaşını bulmak için hangi işlemi yapmak gerekir?
Cevap: Serpilin babasının yaşını bulmak için çarpma işlemi yapmak gerekir.
10 x 3= 30 serpilin babasının yaşıdır.


3. 5 x 7 = 35 ifadesini “Yedinin beş katı, otuz beşe eşittir.” şeklinde okuyabilir miyiz? Açıklayınız.
Cevap: Çarpma işleminde sayıların yerlerinin değişmesi sonucu etkilemediğinden bu şekilde okuyabiliriz.

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 96-97-98. Sayfa Cevapları TUNA Yayınları 2021-2022

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.