Cevap Yaz
27 Kasım 2022, 23:09 - Sena Yazdı

3. Tema Değerlendirme Soruları Cevapları (7. Sınıf Türkçe MEB)

3. Tema Değerlendirme Soruları Cevapları (7. Sınıf Türkçe MEB) 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 3. Tema Değerlendirme Soruları testine ait etkinliklerin bulunduğu 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 100-101 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

3. Tema Değerlendirme Soruları Cevapları (7. Sınıf Türkçe MEB)

3. Tema Değerlendirme Soruları Cevapları ve Çalışmaları 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 100-101 Cevapları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 100 Cevapları MEB Yayınları

(1, 2 ve 3. soruyu metinden hareketle cevaplayınız.)

1. Doğan Bey kimdir? Özellikleri nelerdir?
Cevap: Doğan Bey elli yaşlarında emekli lise edebiyat öğretmenidir. Bilgili, kültürlü ve çok okuyan birisidir.


2. Doğan Bey’in kütüphanesinde hangi tür kitaplar yer almaktadır?
Cevap: Doğan Bey’in kütüphanesinde roman, şiir ve bilime dayalı kitaplar yer almaktadır.


3. “Kim bilir belki günün birinde karaladıkları, bir kitap olacak ve o hep yaşayacaktır.” sözünü açıklayınız?
Cevap: Günün birinde Doğan Bey’in hayatının kitaplarda yer alacağı anlamı çıkarılabilir.


4. Paragrafa göre, insanlar bilgi ve tecrübelerini gelecek nesillere nasıl aktarmışlardır?
Cevap: A) Yazıyı bularak 


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 101 Cevapları MEB Yayınları

5. Aşağıdaki şiirde kullanılan söz sanatları hangileridir?
Cevap: C) Kişileştirme – Konuşturma 


6. Numaralandırılmış cümlelerle bir paragraf oluşturulduğunda sıralama aşağıdakilerden hangisi olur?
Cevap: C) IV, II, I, III


7. Aşağıda verilen cümlelerdeki zarfları bularak altlarını çiziniz.
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 101 Cevapları MEB Yayınları


8. Aşağıdaki tabloyu uygun şekilde doldurunuz.
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 101 Cevapları MEB Yayınları1

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.