ZARAR VERMEDEN KULLANALIM
Soru: “Teknolojik ürünleri kullanırken kendimize, başkalarına ve doğaya zarar verebiliriz.” diyen bir kişi bu sözüne kanıt olarak hangi durumları örnek gösterebilir?
Cevap: Teknolojik ürünler faydalı olduğu kadarda bazen zararlı olabiliyor. Örneğin bir pil, pili toprağa yada suya atarsak o su veya toprak kirlenir ve orada yetişen bitki veya hayvanlar zarar görür bu zarar görmüş hayvanları veya bitkileri yersek istemeden hasta olmuş olur ve insanlara zarar vermiş oluruz. Bunu yaparken doğada kirlenmektedir.
Soru: Yukarıdaki kullanım kılavuzuna başka hangi uyarıları ekleyebilirsiniz?
Cevap: Yukarıdaki kullanım kılavuzuna cep telefonun verdiği radyasyon hakkında bilgiler verip bu radyasyondan nasıl korunmamız gerektiğini anlatan bir bölüm eklenmesi gerekebilirdi.
Soru: Sizce bilgisayarımızı hangi amaçlarla ve ne kadar süreyle kullanmamız daha doğru olur? Neden?
Cevap: Bilgisayarı bilgi edinmek amacıyla ve kısa süreliğine eğlence amaçlı kullanabiliriz. Bilgi edinmek istediğimiz konu hakkında fazla uzun süre kalmadan aradığımız bilgiyi hızlıca bulup işimizi bitirmeliyiz aynı şekilde eğlenmek amaçlı kullanırken de bilgisayar başında çok fazla kalmamaya dikkat etmeliyiz.
Soru: Anne babalar televizyon kullanımında çocuklarının yanlışlarını düzeltmek için neler yapmalıdır?
Cevap: Anne babalar televizyon kullanımında çocukların çok fazla televizyon başında kalmamalarını, çok yakından izlememelerini ve dik izlemeleri gerektiği konusunda çocukları uyarmalı ve yanlışlarını düzeltmelidir.
Soru: Evimizde ve okulumuzdaki aydınlatma araçlarının doğru kullanıldığını söyleyebilir misiniz? Neden?
Cevap: Evimizde ve okulumuzda aydınlatma araçlarını kullanırken israf etmemeye ve ışığı doğru yönde kullanmaya önem vermeliyiz. Gereksiz iken ışıkları kapatmalı ve ışığı doğrudan yüzümüze değil varsa yanımızda duvara çevirip duvardan bize yansımasını sağlamalıyız eğer yoksa direkt olarak kitaba veya masaya çevirmeliyiz.
Soru: İnsanların acil servis numarasını gereksiz arayıp meşgul etmemeleri için neler yapılabilir?
Cevap: İnsanlar acil servis numaralarını meşgul etmemesi için televizyondan kamu spotu yayınlanabilir, okullarda çocuklar için seminerler düzenlenip zararlarını anlatabilir ve gelecekte böyle sorunları en düşük seviyede tutabiliriz.
Soru: Teknolojik ürünleri yanlış kullanmanın zararlarına hangi örnekleri verebilirsiniz?
Cevap: Teknolojik ürünlerden bir tanesi pildir. Pil suya atıldığı zaman çevresine radyasyon yayarak balıkların ölmesine veya ölmese bile zehirlenmesine sebep oluyor. Ölmeden kalan balıklar zehirlendiği için fark edilmiyor ve insanlar tarafından yakalanıp yeniyor. Yendiği zaman bu radyasyon birlikte geldiği için kanser gibi tehlikeli rahatsızlıklara yol açıyor.
İnternet araştırması yaparak teknolojinin yanlış kullanımının insanlara ve doğaya verdiği zararları anlatan bir haber bulunuz. Haberi sınıfınızda arkadaşlarınızla paylaşıp tartışınız.
Cevap :
Facebook'ta Paylaş
Twitter'da Paylaş
Linkedin'de Paylaş
Teknolojinin yararı kadar zararıda var maalesef. Atomu parçalamaları neye yaradı? Japonya’da yüzbinlerce insanın hayatına mal oldu. Gerçekten yazık böyle teknolojiye.
Teşekkür ederim çok işime yarıyor hepsi çok güzel cevaplar kolayca ödevlerimi bitirebiliyorum ??
Çokkkk teşekkür ederim?????????????✍?
Çooooook teşekkür ederim ????.
Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.