Cevap Yaz
23 Eylül 2022, 11:16 - Furkan Yazdı

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 124-125-126-127. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

4.Türkçe Ders Kitabı 124-125-126-127. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 4. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Bilim İnsanı Nasıl Olunur? Metni Cevapları konusununda bulunduğu 4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 124-125-126-127 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlarda yazarak bildirebilirsiniz.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 124-125-126-127. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

4.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 124-125-126-127. Sayfa Cevapları Bilim İnsanı Nasıl Olunur?

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 124 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Bilim insanı nasıl olunur?

Cevap: Bilim insanı olmak için öncelikle bilgi birikimi olması gerekir bunun için çok okumalı, çok çalışmalı ve azimli olmalıyız. Bunları yaptıktan sonra bilim insanı olabiliriz.

2.“Hatalarımızdan ders almayı öğrenmeliyiz.” cümlesinden ne anlıyorsunuz?

Cevap: Bu söz gerçekten de çok güzel bir söz çünkü hata yapmak bir suç değil daha önemlisi yaptığımız hatadan ders alıp o hatayı tekrarlamamaktır. Bu hatayı tekrarlarsak o hatadan ders çıkarmamış olur ve gerçekten suçlu oluruz.


1. Etkinlik

Metni dinlerken hoşunuza giden cümleleri not alınız.
Cevap: Öğretmeninizin size açmış olduğu metni dinleyerek bu bölümde not alınız.


2. Etkinlik

Dinlediğiniz metni ana hatlarıyla anlatınız.
Cevap: Öğretmeninizin size dinletmiş olduğu metni anlatınız, bu etkinliği kendiniz yapmalısınız.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 125 Cevapları MEB Yayınları

3. ETKİNLİK

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip tahminlerinizin doğruluğunu sözlükten kontrol ediniz. Kelimelerle birer cümle kurunuz. Kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

muhabir

Tahminim: Haberleri sunan kişiye denir.
Anlamı: Bir haber ajansında çalışıp önemli haberleri toplayıp, derleyip bir sıra içerisinde halka sunan kişiye denir.
Cümlem: Muhabirin yorgunluğu yüzünden belli oluyordu.


röportaj

Tahminim: Önemli bir kişi veya bir olayla alakası olan kişiyle yapılan konuşma.
Anlamı: Genellikle haber ajanasının muhabirleri tarafından bir kişiyle olay hakkında veya bir bilgi edinmek amacıyla yapılan karşılıklı soru-cevap şeklinde yapılan konuşma.
Cümlem: Röportajı yapan adam çok güzel sorular sordu.


deneyim

Tahminim:  Bir iş üzerinde daha önceden elde edilmiş yetenek.
Anlamı: Bir işte öncesinde kazanılmış başarı ve yetenek.
Cümlem:  Adam işine deneyimli kişileri alıyor.


fırsat

Tahminim: Kişinin istediği bir olay veya durumda kendi lehine doğan bir zaman.
Anlamı: Bir kişinin istediği olgu ve olay karşısında kendi lehine kazandığı bir şans.
Cümlem: Adam kapıyı açık görünce fırsattan istifade ederek içeri girdi.


4. Etkinlik

Soruları metne göre cevaplayınız.

1. Gazete muhabiri, bilim insanına ne sormuş?
2. Bilim insanı, çocukken buzdolabından neyi almak istemiş?
3. Süt şişesinin kırılması olayında annesi nasıl bir tepki vermiş?
4. Dökülen sütü temizleme işini kimler yapmış?
5. Küçük çocuk, süt şişesi taşımayı nasıl öğrenmiş?

Bu soruları öğretmeninizin size açmış olduğu sesli metinden dinleyerek cevaplayınız.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 126 Cevapları MEB Yayınları

5. Etkinlik

Metnin konusunu ve ana fikrini belirleyiniz.

Konu:
Ana Fikir

Konu ve ana fikri, öğretmeninizin size açmış olduğu metinden hareketle cevaplayınız.


6. Etkinlik

Metnin içeriğine uygun farklı başlıklar belirleyiniz.
Cevap: Öğretmenin size açtığı metni dinleyerek alternatif bir başlık bulunuz.


7. Etkinlik

Metinde işaret edilen problem nedir? Siz bu probleme nasıl bir çözüm önerirsiniz?
Cevap: Öğretmeninizin size açtığı metini dinleyerek bu etkinliği yapınız.


8. Etkinlik

Yaptığınız hatalardan hangi dersleri aldınız? Bu dav- ranış sizde ne gibi değişiklikler oluşturdu? Arkadaşlarınızla paylaşınız.

Cevap: Yaptığım hatalardan bir daha yapmama gerektiği ve hatayı nasıl yaptığım konusunda düşünüp daha doğrusunu yapmam gerektiğimi düşündüm.


9. Etkinlik

Metinde yay ayraç ( ) içlerine uygun noktalama işaretlerini koyunuz.

4. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 126 Ders Kitabı Cevapları

 

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 127 Cevapları MEB Yayınları

10. Etkinlik

Soruları web sitesine göre cevaplayınız.

1. Bu web sitesinin hedef kitlesi kimlerdir?
Cevap: Web sitesinin hedef kitlesi öğrenci çocuklardır.

2. Bu web sitesinin hazırlanma amacı nedir?
Cevap: Web sitesi öğrencilerin boş zamanlarında eğlenmelerini amaçlamıştır.

11. Etkinlik

Şiiri kendi yazı stilinize göre yazınız. Şiirinizi görsellerle zenginleştirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.