Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
10 Mayıs 2019, 4:10
Furkan Furkan
Yönetici
Konu Sayısı: 1248

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 146-147-148-149-150-151. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2019-2020 4. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 146-147-148-149-150-151. sayfa cevaplar Dağdaki Kaynak

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

4. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 146 Ders Kitabı Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Yakın çevrenizde doğal güzelliğe sahip nereleri gezdiniz?
Cevap: Yakın çevremde Nevşehir’deki peribacalarını gezdim.

2. Ülkemizde doğal güzelliğiyle tanınan nereler var?
Cevap: Ülkemizde doğal güzelliğiyle Peri Bacaları, Efes Antik Kenti, Nemrut Dağı, Düden Şelalasi gibi yerler tanınmış yerlerdir.

4. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 148 Ders Kitabı Cevapları

1. ETKİNLİK: Kelimelerin anlamlarını tahmin edip tahminlerinizin doğruluğunu sözlükten kontrol ediniz. Kelimelerle birer cümle kurunuz. Kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

mayhoş

Tahminim: Sarhoşluk hali
Anlamı: Tadı az acı olan.
Cümlem: Çay mayhoş olunca daha güzel.


kaynak

Tahminim: Suyun çok fazla olduğu bir yer.
Anlamı: Suyun yeryüzüne çıkıp biriktiği yer.
Cümlem: Suyun kaynağından içmek gerekir.


gayri

Tahminim: Farklı anlamına gelir.
Anlamı: Ayrı, başka, öteki gibi anlamlara gelir.
Cümlem: Bundan gayri duracaksın sen.


2. ETKİNLİK: Soruları metne göre cevaplayınız.

1. Hüsam ve arkadaşları nerede geziniyorlarmış?
Cevap: Arkadaşları Hüsam’ın köyünün yakınlarındaki dağda geziniyorlarmış.

2. Çocuklar, birlikte ne bulmuşlardır?
Cevap: Çocuklar birlikte maden suyu bulmuşlardır.

3. Babası, Aydın’a köye giderken ne öğütlemiştir?
Cevap: “Dikkatli olun, her gördüğünüz şeyi anlamaya çalışın, köylülere yararlı bir şeyler yapın. “diye öğütte bulunmuştur.

3. ETKİNLİK: Metnin konusunu ve ana fikrini belirleyiniz.

Konu: Bilmediğimiz şeyleri araştırmanın önemi.
Ana Fikir: Özellikle doğadayken bilmediğimiz şeyleri araştırmak.

4. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 149 Ders Kitabı Cevapları

4. ETKİNLİK:
a. Konuşma çizgisi (—) işaretinin kullanım alanlarını örnekleriyle eşleştiriniz.

5. ETKİNLİK: “Kayalık bir tepenin altından dupduru sular köpürerek kaynıyordu.” cümlesinde koyu yazılmış pekiştirmeli kelimedir. Siz de pekiştirmeli kelimeye örnekler veriniz.

sapsarı – yemyeşil – kıpkırmızı – masmavi

6. ETKİNLİK: Doğayla ilgili yapılan sosyal projelerin doğaya katkısı üzerine sınıfça konuşunuz

Cevap: Doğa insanların ve hayvanların evidir. Doğayı araştırmak insanların görevidir. Doğaya yapılan sosyal projeler doğamızı korumaktadır.

4. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 150 Ders Kitabı Cevapları

7. ETKİNLİK: Broşüre göre soruları cevaplayınız.

1. Broşür kimler için hazırlanmıştır?
Cevap: Broşür İzmir’i çok iyi tanımayan, doğal ve tarihi güzelliklerini bilmeyen kişiler için hazırlanmıştır.

2. Broşür hangi amaçla hazırlanmıştır?
Cevap: Broşür İzmir’e yabancı insanlara, İzmir’in doğal güzelliklerini tanıtmak amacıyla hazırlanmıştır.

1. 4-D sınıfı kaç kilogram kâğıt toplamıştır?
Cevap: 4-D sınıfı 789 kilogram kağıt toplamıştır.

2. En az pil toplayan sınıf hangisidir?
Cevap: 565 kilogram pil ile 4-C sınıfıdır.

3. 4-A ve 4-B sınıfı toplam kaç mavi kapak toplamışlardır?
Cevap: 4-A ve 4-B sınıfı toplam 1580 adet mavi kapak toplamıştır.

4. Geri dönüşüm kampanyasına en fazla desteği hangi sınıf vermiştir?
Cevap: Geri gönüşüm kampanyasına en çok 2754 geri dönüştürülebilen atıkla 4-D sınıfı destek vermiştir.

4. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 151 Ders Kitabı Cevapları

9. ETKİNLİK: Hikâye unsurlarını kullanarak defterinize bir hikâye yazınız. Yazınızda olayları oluş sırasına uygun yazmaya dikkat ediniz. Yazdıklarınızın içeriğine uygun bir başlık belirleyiniz. Yazdıklarınızı dil bilgisi ve anlatım bozukluğu yönünden kontrol ediniz.

10. ETKİNLİK: Tekerlemeyi kendi yazı stilinize göre yazınız.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 138-139-140-141-142-143-144-145. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Etiket: key kaliteli eğitim yayınları türkçe sayfa 148
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (11 oy, ortalama: 5 üzerinden 4,27)
Bekleyin...Loading...

Linkedin'de Paylaş

Yalnızca Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.

Ödevini Sor