Cevap Yaz
23 Eylül 2022, 11:25 - Furkan Yazdı

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 152-153-154-155-156-157. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

4.Türkçe Ders Kitabı 152-153-154-155-156-157. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 4. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Evini Arayan Ardıç Tohumu Metni Cevapları konusununda bulunduğu 4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 152-153-154-155-156-157 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlarda yazarak bildirebilirsiniz.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 152-153-154-155-156-157. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

4.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 152-153-154-155-156-157. Sayfa Cevapları Evini Arayan Ardıç Tohumu

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 152 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Ağaçlar hakkında neler biliyorsunuz?
Cevap: Ağaçlar karbondioksit alarak havaya oksijen verir ve dünyaya temiz hava verir.

2. Çeşitli ağaç ve bitki türlerinin yok olması doğal dengeyi nasıl etkiler?
Cevap: Bu ağaçlarda yaşayan veya bu ağaçlardan beslenen hayvanlarında neslinin tükenmesi ihtimali oluşacağı için doğal denge altüst olacaktı.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 154 Cevapları MEB Yayınları

2. Etkinlik

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip tahminlerinizin doğruluğunu sözlükten kontrol ediniz. Kelimelerle birer cümle kurunuz. Kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

filiz

Tahminim: Ağacın daha olgunlaşmamış hali.
Anlamı : Yeni oluşmuş dal yada yaprak parçası.
Cümlem: Bahçemizdeki meyve ağaçları filizlenmeye başladı.


kök

Tahminim: Bitkilerin tutunduğu yer.
Anlamı : Yerin altında aşağıya ve yanlara doğru olgunlaşıp büyüyen uzun kolları bulunan toprağa sıkı sıkıya bağlı ağaç parçası.
Cümlem: Ağacın kökünü çıkarırken hayli zorlandık.


yayvan

Tahminim: Geniş ve kısa
Anlamı : Geniş ve kısa boylu anlamına gelir.
Cümlem: Yayvan boyutlu bir bitki gördüm.


3. Etkinlik

Metnin hikâye unsurlarını belirleyiniz.

Yer: İstanbul – Çengelköy
Zaman: Belirsiz
Kişi/Varlık Kadrosu: Ardıç Ağacı, Ardıç Kuşu, Toprak Ana, Ulu Çınar
Olay: Ardıç tohumunun büyümesi.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 155 Cevapları MEB Yayınları

4. Etkinlik

Soruları metne göre cevaplayınız.

1. Ardıç tohumu nasıl çoğalmaktadır?
Cevap: Ardıç tohumu, Ardıç kuşlarının midesinde öğütülüp Ardıç kuşlarının onu tekrar bırakması sonucu çoğalırlar.

2. Ardıç kuşu, ardıç tohumunu nereye bırakmıştır?
Cevap: Ardıç kuşu, ardıç tohumunu deniz kenarına, İstanbul Çengelköy’e bırakmıştır.
3. Çınar ağacı kaç yaşındadır?
Cevap: 800 yaşındadır.

4. Çınar ağacının bulunduğu yere neden Çınaraltı adı verilmiştir?
Cevap: Orada yaşayanlar o ağaca çok alıştığı için zamanla çınaraltı adını almış.


5. Etkinlik

Metinde geçen ardıç ağacı ile ulu çınarın fiziksel özelliklerini karşılaştırınız.

Ardıç Ağacı: 3-15 metre arası boyları vardır.
Ulu Çınar: 30-35 metre boyları vardır.


6. Etkinlik

Metnin içeriğine uygun farklı başlıklar belirleyiniz.

Cevap: Çınar ve Ardıç Ağacı


7. Etkinlik

Metindeki görseller ağaçların hangi özelliklerini yansıtıyor?

Cevap: Ağaçların uzunluğu yani fiziksel özelliği yansıtılıyor.


8. Etkinlik

Siz bir ağaç olsaydınız size nasıl davranılmasını isterdiniz? Konuşmalarınızda yeni öğrendiğiniz kelimeleri anlamlarına uygun kullanmaya özen gösteriniz.

Cevap: Ağaç olsaydım bana zarar vermemelerini, üzerime bir şey çizmemelerini, beni yakmamalarını, beni kesmemelerini isterdim.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 156 Cevapları MEB Yayınları

9. Etkinlik

a. Sayıların yazımı ile ilgili kuralları örnekleriyle eşleştiriniz.
Cevap:
4. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 156 Ders Kitabı Cevapları

  1. Saat 5.30’da arkadaşımla buluştum.
  2. I. Süleyman Mohaç Savaşını kazanmıştır.
  3. Anadolu’nun bin yıldan fazla bir tarihi vardır.
  4. 21.00’de uyurum.


4. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 156 Ders Kitabı Cevapları

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 157 Cevapları MEB Yayınları

GELECEK DERSE HAZIRLIK

Türkiye’deki su kaynaklarını araştırınız.
Cevap:  Türkiye’deki su kaynakları akarsular, deniz, göller ve yer altı sularından oluşur.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.