Cevap Yaz
23 Eylül 2022, 12:09 - Furkan Yazdı

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 190-191-192-193. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

4.Türkçe Ders Kitabı 190-191-192-193. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 4. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Şiir Şiir Türkiye Metni Cevapları konusununda bulunduğu 4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 190-191-192-193 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlarda yazarak bildirebilirsiniz.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 190-191-192-193. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

4.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 190-191-192-193. Sayfa Cevapları Şiir Şiir Türkiye

İZLEME VİDEOSUNU YOUTUBE SAYFAMIZDAN GÖRÜNTÜLEYEBİLİRSİNİZ.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 190 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Bir yeri gezerek görerek tanıyıp öğrenmek ile kitaplardan öğrenmek arasında fark nedir?
Cevap: Bir yeri gezip görerek tanımak canlı olduğu için insanın daha çok ilgisini çeker. Merak ettiğimiz yere istediğimiz gibi bakabiliriz ancak kitaptan öğrenirsek sadece başkasının yazdığı sabit bir bilgiyle öğreniriz. Merak ettiklerimizin hepsini öğrenemeyiz.

2. Yaşadığınız yerin tarihi ve doğal güzellikleri hakkında neler biliyorsunuz?
Cevap: Yaşadığımız yer gerek tarihi gerek doğal güzellikler olarak meşhur bir yerdir. Osmanlıdan, Selçukludan bir çok kale, cami gibi yapılar vardır. Onun dışında şelale, gölg ibi güzel yerlerde vardır.


1. Etkinlik

Görsellerden hareketle izleyeceğiniz filmin konusunu tahmin ediniz.
Cevap: Büyük ihtimalle ülkemizde görülmesi gereken güzel yerleri konu alan bir film izleyeceğiz.

2. Etkinlik

Filmi izlerken hoşunuza giden cümleleri not alınız.
Cevap: “Bizi sen sevgisiz, susuz, havasız ve vatansız bırakma Allahım.”

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 191 Cevapları MEB Yayınları

3. Etkinlik

 

a. Film kimler için hazırlanmıştır?
Cevap: Ülkemizin insanları için hazırlanmıştır.

b. Film hangi amaçla hazırlanmıştır?
Cevap: Ülkemizin değerini anlamamız ve şükretmemiz için hazırlanmıştır.


4. Etkinlik

Filmin içeriğine uygun farklı başlıklar belirleyiniz.
Cevap: Bu Vatan Bizim – Türkiye 


5. Etkinlik

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip tahminlerinizin doğruluğunu sözlükten kontrol ediniz. Kelimelerle birer cümle kurunuz. Kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

 

türkü

Tahminim: Şarkı türü olabilir.
Anlamı : Eskiden ozanların söylediği ve günümüze kadar gelen kültürümüze ait bir şarkı türü.
Cümlem: Ülkemizde çok güzel türküler söyleyen insanlar var.


memleket

Tahminim: Yaşadığımız yer
Anlamı : İnsanların doğu büyüdüğü ve çocukluğunu geçirdiği il, ilçe ülke.
Cümlem: Memleketimi çok özledim.


yayla

Tahminim: Güzel havası olan köy gibi yerler
Anlamı : Yüksek yerlerde, kışın havası zor yazları ise havası serin ve güzel olan, toprağı bereketli yer.
Cümlem: Yazın Trabzon’daki yaylamıza gideceğiz.


şafak

Tahminim: Sabah vakti
Anlamı : Güneş doğmadan hemen önce beliren ışık süzmesi
Cümlem: Şafak vaktinde denize gittik.


zılgıt

Tahminim: Ağızla ıslık gibi bir ses çıkarmak
Anlamı : Dili ağız içinde hızla oynatarak ritmik bir ses çıkararak çıkan ses
Cümlem: Güneydoğudaki şehirlerde düğünlerde sıklıkla zılgıt duyarız.


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 192 Cevapları MEB Yayınları

6. Etkinlik

Soruları filme göre cevaplayınız.

1. Şair, şiirinde vatanına nasıl hitap ediyor?
Cevap: Şiirde vatana övgüler yağdırarak hitap ediyor.

2. Şair, şiirinde vatanı neye benzetmiştir
Cevap: Dört nala gelip uzak Asya’dan Akdenize bir kısrak başı benzetmesini yapmıştır. 

3. Şair, “Benim yüreğimde boylu boyunca memleketim var.” sözüyle ne demek istemiştir?
Cevap: Memleketine olan sevgisini dile getirmek istemiştir.

4. Filmde hangi gelenek ve göreneklerimiz tanıtılmaktadır?
Cevap: Zılgıt, düğünlerimiz, ezanlarımız, ateşten atlama gelenek-göreneklerimiz tanıtılmıştır.

5. Filmde hangi ata sporumuz tanıtılmıştır?
Cevap: Filmde ata sporumuz cirit tanıtılmıştır.

6. Filmde hangi şehirler geçiyor?
Cevap: Karadeniz, güneydoğu Anadolu bölgesinden, Akdeniz bölgesinden şehirler ve İstanbul geçiyor.


7. Etkinlik

Filmin konusunu ve ana fikrini belirleyiniz.

KONU: Memleketimizin sahip olduğu değer
ANA FİKİR: Memleketimiz her konudan harika bir memlekettir.


8. Etkinlik

Filmle ilgili görüşlerinizi ifade ediniz.
Cevap: Film çok güzel bir şekilde hazırlanmış. Memleketimize has gelenek ve göreneklerimiz çok güzel anlatılmış.


9. Etkinlik

Filmde görüntüler ve şiir birbiriyle tutarlı mı?
Cevap: Filmdeki görüntüler ve şiir birbiriyle tutarlı neredeyse sözlerle aynı sahneler geçiyor.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 193 Cevapları MEB Yayınları

10. Etkinlik

Türkiye’nin tanıtımıyla ilgili filmi izlediniz. Siz de tanıtmak istediğiniz yerle ilgili sunumunuzu yazınız.
Cevap: (Bu etkinliği kendiniz yapmalısınız.)

11. Etkinlik

Cümlelerde koyu yazılı kelimelerin Türkçe karşılıklarını yazınız. 
Cevap: 

Bay bay: Görüşürüz, güle güle anlamına gelir.
Mersi: Teşekkür ederim anlamına gelir.


GELECEK DERSE HAZIRLIK

Prospektüs nedir? Bilgi edininiz.
Cevap. Prospektüs bir ilacın yada benzeri bir ürünün yanında verilen tanıtım yada kullanım kılavuzudur.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.