Cevap Yaz
23 Eylül 2022, 10:55 - Furkan Yazdı

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 86-87-88-89-90-91. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

4.Türkçe Ders Kitabı 86-87-88-89-90-91. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 4. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Sevmek Mutluluktur Metni Cevapları konusununda bulunduğu 4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 86-87-88-89-90-91 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlarda yazarak bildirebilirsiniz.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 86-87-88-89-90-91. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

4.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 86-87-88-89-90-91. Sayfa Cevapları Sevmek Mutluluktur

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 86 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. “İyilik” kelimesi size ne ifade ediyor?
Cevap: Bence iyilik kelimesi karşılıksız olarak bir başkasına yardım etmek demektir.

2. Mutlu olmak için neler yapmalıyız?
Cevap: Mutlu olabilmek için  kendimizden başlayarak canlı cansız her şeyi sevebilmeliyiz. Yardım isteyen insanlara yardım etmeliyiz. Mutlu olmak için mutlu etmeliyiz.

4. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 86 Ders Kitabı Cevapları

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 87 Cevapları MEB Yayınları

1. Etkinlik

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip tahminlerinizin doğruluğunu sözlükten kontrol ediniz. Kelimelerle birer cümle kurunuz. Kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz..

hınç

Tahminim: kin
Anlamı: İntikam almak, öfke duygusu
Cümlem: O kadar sinirliydi ki tüm hıncını benden çıkardı.


kin

Tahminim: Kıskançlık
Anlamı: İntikam duygusu beslemek.
Cümlem: İçindeki kin bir gün patlayacak.


dürüstlük

Tahminim: Cömert olmak, bir dediği diğer lafıyla tutan.
Anlamı: Açık sözlü, dediğine inanılan.
Cümlem: Benim çevremdeki arkadaşlarımın hepsi dürüst insandır. Dürüstlük kanlarında var.


bağlılık

Tahminim: zorunlu yada zorunda olmadan bir şeyi yapma isteği.
Anlamı: Bir şeye veya bir kişiye karşı sevgi veya saygı duyguları sonucu yanında olma isteği.
Cümlem: O kadar saygılı bir insan ki ona bağlılık duymamak elde değil.


2. Etkinlik

Soruları metne göre cevaplayınız.

1. İlk iki mısrada şair bize ne yapmamızı öğütlüyor?
Cevap: Şair ilk iki mısrada insanları gönülden sevmeyi, sevgi saygı göstermeyi öğütlüyor.

2. Şairin “Herkesi iyilikle,/Dürüstlük ve sevgiyle,/İnanca götürürsün…/Nefreti süpürürsün…” sözlerinden ne anlıyorsunuz?
Cevap: Herkes iyilik, dürüstlük sevgi ve inanç besleyerek içimizdeki kin ve nefreti süpürebileceğimizi anlatmaktadır.

3. Şair, dostluk konusunda nasıl bir bakış açısına sahiptir?
Cevap: Şair dostluk konusuna her insanın bakması gerektiği bir bakış açısına sahiptir. İnsanı insan olduğu için sevip kin ve öfke beslemeyen bir bakış açısına sahip.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 88 Cevapları MEB Yayınları

3. ETKİNLİK

Metinde gerçek ve mecaz anlamda kullanılan kelimeleri bulunuz.

Cevap: Nefreti süpürmek (Mecaz Anlam), Geçinip gitmek varken (Mecaz Anlam), Diye sorar kendine (Gerçek Anlam)


4. Etkinlik

Görseller sizde hangi duyguları uyandırıyor?

Cevap: Görsellerde çocuklar birbirlerine olan bağlılığı ile dostluğu, arkadaşlığı ve sevgi ve saygı duygularını uyandırıyor.


5. Etkinlik

Cümlelerde koyu yazılmış deyimi metne kattığı anlamıyla yazınız.

Geçinip gitmek: Geçinip gitmek deyiminden maksadı her şeye rağmen bir şekilde aramızdaki öfke ve kini bir yere atıp sorunları çözüp eskisi gibi dostluk içerisinde yaşamımızı sürdürmemiz gerekitğine dair öğüt vermiştir.


6. Etkinlik

a. Ünlem işaretinin ( ! ) kullanım alanlarını örnekleriyle eşleştiriniz.

Adam, akıllı (!) olduğunu söylüyor. ③ 

Çatma, kurban olayım, çehrene ey nazlı hilâl! 

Üzülür için için! ② 

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 89 Cevapları MEB Yayınları

b. Siz de ünlem işaretinin kullanım alanlarını gösteren cümleler yazınız.

  • Sakın bunu yapma!
  • Okula geç kalmasına rağmen utanmadan geç kalmadım diyor!
  • Bizim okuldaki Mehmet (!) çok akıllı.

7. Etkinlik

Kartpostal örneğini inceleyerek siz de sevdiğiniz birine kartpostal hazırlayınız.

Buradaki kartpostal örneğinde olduğu gibi sevdiğiniz bir akrabanıza veya arkadaşınıza kartpostal hazırlayarak kendisine veriniz.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 90 Cevapları MEB Yayınları

8. Etkinlik

a. Fıkrayı okuyunuz.

4. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 90 Ders Kitabı Cevapları

b. Nasrettin Hoca’nın yerinde olsaydınız siz nasıl cevap verirdiniz?

Cevap: Nasrettin Hoca fıkrada çok güzel cevap vermiş bence cevap gayet iyi ancak ben olsaydım haklıyla haksızı söyler ortadan çekilirdim.

c. İki arkadaşınız arasında yaşanan bir problemi belirleyip hangi şapkanın Mbelirttiği ifadelere göre çözebileceğinizi açıklayınız.

Aranızda problem yaşayan iki arkadaşınızın bu şapkalarda ki ifadelerden hangisi problemi çözebilir açıklayınız.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 91 Cevapları MEB Yayınları

9. Etkinlik

Mevlânâ’nın sözlerini kendi yazı stilinize göre yazınız. Yazınızı görsellerle zenginleştirebilirsiniz.

Sayfada verilen Mevlana’nın sözlerini kendi yazı stilinizle yazınız.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.