Cevap Yaz
27 Kasım 2022, 16:03 - Sena Yazdı

4. Ünite Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları (4. Sınıf Türkçe MEB)

4. Ünite Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları (4. Sınıf Türkçe MEB) 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 4. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 4. Ünite Tema Değerlendirme Çalışmaları konusuna ait çeşitli testlerin ve etkinliklerin bulunduğu 4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 124-125-126-127 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

4. Ünite Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları (4. Sınıf Türkçe MEB)

4. Ünite Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları ve Çalışmaları 4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 132-133-134-135 Cevapları

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 133 Cevapları MEB Yayınları

(1, 2, 3 ve 4. soruları metne göre cevaplayınız.)

1. Wilson A. Bentley, çocukken ne yapmayı severmiş?
Cevap: Wilson A. Bentley, çocukken kar tanelerini izlemeyi çok severmiş.


2. Wilson A. Bentley, kar tanelerini nasıl incelermiş?
Cevap: Wilson A. Bentley, kar tanelerini saatlerce yere düşmesini incelermiş.


3. Wilson A. Bentley, merakı sayesinde neyi keşfetmiş?
Cevap: Wilson A. Bentley, merakı sayesinde kar tanelerinin birbirinden farklı olduğunu keşfetmiş.


4. Wilson A. Bentley, niçin “Kar Tanesi Adam” diye anılmaya başlanmış?
Cevap: Wilson A. Bentley, kar tanelerinin birbirinden farklı olduğunu keşfettiği için “Kar Tanesi Adam” diye anılıyormuş.


5. Deyimlerin anlamlarını metinde geçtiği cümlelerden hareketle yazınız.
Cevap: 

Tarihe geçmek: Gelecekte de bahsedilmek, kalıcı olmak.
Tespit etmek: Belirlemek.


6. Cümlelerde “de” ve “ki” nin yazımını inceleyiniz. Doğru yazılanların başına “D” yanlış yazılanların başına “Y” yazınız.
Cevap: 

(D) Hatta belki kar tanelerinin fotoğraflarınıda çekebilir.
(D) Onların da kar tanelerinin bu sırrını bilmelerini sağlayabilirsiniz.
(Y) Okulda ki çalışmaların da kar tanesi resimlerini kullanırdı.
(D) Haydi, siz de deneyin!
(Y) Ümit ediyorumki sizde kar tanelerini inceleyebilirsiniz.
(D) İyi ki kar yağdı.


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 134 Cevapları MEB Yayınları

7. Cümleleri anlam özellikleriyle eşleştiriniz.
Cevap: 

(1) Çok çalıştığı için bilim insanı oldu.
(2) Öğrenciler bir bilim insanıı gibi deney yaptılar.
(3) Bilim insanları doğadaki her şeyi incelerler: kayalar, ağaçlar, hayvanlar…
(2) Araştırma yaptığından o konuda bilgili.
(3) Matematik de müzik, resim ve heykel gibi bir sanattır.


8. Dilimize yabancı dillerden alınmış kelimelerin Türkçe karşılıklarını yazarak cümlelerde kullanınız.
Cevap: 

animasyon: canlandırma
Cümlem: Sinemada izlediğimiz canlandırma çok eğlenceliydi.

e-mail: Elektronik Posta
Cümlem: Elektronik postalarım birikmiş.

online: Çevrimiçi
Cümlem: Günlerdir sosyal medyalarında çevrimiçi.

laptop: Dizüstü
Cümlem: Dizüstü bilgisayarı aldık.

disk: bellek
Cümlem: Bilgisayarın belleği silinmiş.


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 135 Cevapları MEB Yayınları

9. Terim anlamlı kelimeleri ilgili olduğu alanla eşleştiriniz.
Cevap: 

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 135 Cevapları MEB Yayınları


10. Cümlelerde yay ayraç içlerine uygun ( ) noktalama işaretlerini koyunuz.
Cevap: 

TUBİTAK (‘) ın çıkardığı dergiyi aldım (.)
Yağmur (,) bulduğu kelime mu (-) cit diye heceleniyor (.)
17 Mayıs 2019 (‘) da sınıfça Bilim Fuarı (‘) na gideceğiz (.)
İzmir (-) Ankara arasını yedi saatte gidiyor.


11. Cümlelerden hangisinde terim anlamlı kelime vardır?
Cevap: a. İnternet, dünyadaki tüm bilgisayarları birbirine bağlayan bir ağdır. 

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.