Cevap Yaz
16 Mayıs 2022, 9:47 - Enes Yazdı

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 126-127-128-129-130-131. Sayfa Cevapları SDR Dikey Yayınları

5.Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 126-127-128-129-130-131. Sayfa Cevapları SDR Dikey Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 5. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 5. ünite ölçme ve değerlendirme çalışmaları konusunun bulunduğu 5. sınıf fen bilimleri ders kitabı sayfa 126-127-128-129-130-131 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 126-127-128-129-130-131. Sayfa Cevapları SDR Dikey Yayınları

5.Sınıf SDR Dikey Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı 126-127-128-129-130-131. Sayfa Cevapları 5. Ünite Ölçme ve Değerlendirme Çalışmaları

5. Sınıf Fen Bilimleri SDR Dikey Yayınları Sayfa 126 Ders Kitabı Cevapları

A. Aşağıdaki cümleleri okuyarak doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.
1. (D)
2. (Y)
3. (Y)
4. (D)
5. (D)
6. (D)
7. (Y)
8. (D)
9. (D)
10. (D)


B. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere, kutucuklarda verilen sözcüklerden uygun olanı yazınız.

1. Işık kaynağından çıkan ışık ışınları ……doğrusal…… olarak yayılır.

2. Işığı kısmen geçiren maddelere ……yarı saydam……. madde denir.

3. Tahta kapı …..saydam olmayan………. maddelere örnektir.

4. Dalgalı suda bulanık görüntü oluşumu ……dağınık…… yansıma sonucu meydana gelir.

5. Cisimlerin parlak görünmesinin nedeni, ışığın ……..düzgün……. yansımasıdır.

6. Yansıtıcı yüzeye çarpan ışığın yüzeye gelme açısı, yansıma açısına …….eşit……. tir/tür.

7. Tam gölgenin oluşması için …….ışık kaynağı……. ile perde arasında saydam olmayan cisim olması gerekir.

8. Işık kaynağı ile cisim arasındaki uzaklık artarsa cismin gölgesi daha ….küçük….. olur.

9. Işık kaynağını cisme ……yakınlaştırırsak…… gölgenin boyu büyür.


5. Sınıf Fen Bilimleri SDR Dikey Yayınları Sayfa 127 Ders Kitabı Cevapları

C. Aşağıda verilen soruların karşısına, sorunun cevabını içeren görseldeki numarayı yazınız.

1. Saydam maddeler hangileridir? …….2,5,9……..

2. Saydam olmayan maddeler hangileridir? ……..1,4,6,8……..

3. Yarı saydam maddeler hangileridir? ………3,7…….

4. Işığı düzgün yansıtan maddeler hangileridir? …….1,4…….

5. Işığı sadece dağınık olarak yansıtan maddeler hangileridir? ……6,8…….


5. Sınıf Fen Bilimleri SDR Dikey Yayınları Sayfa 128-129-130 Ders Kitabı Cevapları

Ç. Aşağıda verilen çoktan seçmeli sorularda doğru seçeneği işaretleyiniz.

1. Aşağıdakilerin hangisinde mumdan çıkan ışınların gösterimi tam ve doğru verilmiştir?
Cevap: B şıkkıdır.


2. Aşağıdaki cisimlerden hangisi saydam olmayan cisimlere örnek olarak verilebilir?
Cevap: C) Karton


3. Cismin ekran üzerindeki gölgesi aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A şıkkıdır.


4. Verilen düzenekte cismin tam gölgesi, 1. ekran üzerindeki gibi oluşmuştur. Cismin görüntüsünün 2. ekrandaki gibi oluşması için aşağıda verilen değişikliklerden hangisi yapılmalıdır?
Cevap: B) Cisim, ekrana yaklaştırılmalı. 


5.Öğrencinin gölgesindeki değişim aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: D) Önce küçülür, sonra büyür. 


6.Buna göre verilen çizimlerden hangilerinin gelme açıları birbirine eşittir?
Cevap: B) I ve III


7. Bir arkadaşınız “Yanından geçtim, beni görmedin.” diyor. Aşağıdaki cevaplardan hangisi inandırıcı olmaz?
Cevap: D) Ortam aydınlık olmasına rağmen senden gözüme ışık gelmedi. 


8. Bu yorumlardan hangisi ya da hangileri doğrudur?
Cevap: B) Yalnız III


9. Yukarıda K, L, M ortamlarına aynı ışık kaynağından ışık ışınları gönderilmektedir. Buna göre K, L, M ortamları hakkında yapılan sınıflandırma aşağıdakilerden hangisi gibi olabilir?
Cevap: C şıkkıdır.


10. Yukarıdaki şekilde levha üzerine düşürülen tam gölge için aşağıdaki yorumlardan hangisi yanlıştır?
Cevap: C) Levha 2 yönünde hareket ettirilirse tam gölge küçülür. 


5. Sınıf Fen Bilimleri SDR Dikey Yayınları Sayfa 131 Ders Kitabı Cevapları

Eğlenerek Öğrenelim

Aşağıda verilen çocukları, gölgeleri ile eşleştiriniz.

5. Sınıf Fen Bilimleri SDR Dikey Yayınları Sayfa 131 Ders Kitabı Cevapları


5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları 126-127-128-129-130-131. Sayfa, 5. Ünite Ölçme ve Değerlendirme Çalışmaları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.